Wednesday, August 10, 2011

Tragedi buka puasa & ABC.?

Takutnya baca berita pagi ni dekat paper metro.. "Tragedi buka puasa" tajuk memang menggerunkan tapi kalau baca rupa-rupanya kes beli makanan dekat bazar.. mybe keracunan kot tapi ini sudah serius sebab bawak maut..


Sesiapa yg tak sempat nak belek paper metro tu kat SINI ada..


Arwah adik Dini ni dia beli ABC dengan otak-otak dekat bazar ramadhan. omjayyy aku dah lah teringin nak makan ABC buka puasa.. risau jugak kalau beli tetiba keracunan.. mintak dijauhkan lah aku nak rayaa!!!!so kepada berhati-hati lah beli makanan tu.. jangan main bedal je.. tapi kalau kes macam ni susah kita nak tahu makanan tu beracun or tak.. mybe dah ajal..


So kepada pakcik, makcik, abang, akak, or adik peniaga semua jangan lah bubuh bahan yg tak sepatutnya dalam makanan tu. sampai boleh membawak maut tau.?


Kepada keluarga adik Dini.. (macam lah dorang baca belog aku kan..tak kira aku nak jugak cakap)saya ucapkan takziah.. mungkin sudah ajal adik dini.. T__T







*************



Meh nak cerita pasal ABC yg memang aku teringin bebenor nak makan.. aku bukan nak buat korang batal puasa ok!tapi cuba korang bayangkan dapat makan ABC time buka puasa..perghhh!!serpihan ais ais tu masuk ke tekak korang... nikmatnya.. lagi2 memang tengah haus bebenor ...lepas tu rasa sirup,air gula,susu..then rasa plak jagung,kacang, cincau & aiskrim... perghhh!!!terangkat beb...

Sekali lagi aku bukan nak buat korang batal puasa.. just nak tunjuk mana tahu petang ni korang tetiba nak buka puasa dengan ABC ke kan.?ye dak.?




yg ni nampak biasa je tapi yg tak tahan tengok aiskrim yg bertenggek kat atas tu..
tapi kalau tuan kedai ni letak sirup dengan air gula lebih mesti lagi awesom color abc ni..




Perghhh!!terliur aku tengok yg ni doh!!
balik karang nak cari la yg sebijik macam ghini ^-^
mampuuu!!!!


tudiaa!!!takde tinggi lagi ke.?
tapi menarik.. sampai kecur air liur aku..
haruskah.?

gambar ihsan en.google



Ok korang stop melelehkan air liur tu.. batal puasa karang.. jangan over sangat.. eheheheh...sabar k lagi bape jam je... petang ni aku nak ajak en.soldier p makan ABC la... so apa menu korang petang karang.?dah ada idea belum nak makan pe.?


ok habis



kbai!
EchaRahman,



Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

3 comments:

Edy Fee said...

wow siyes nampak sedap yang ade byk kacang tu...hehehe cantik header..romantik lak

echa rahman said...

sdapkan.?t'gugat iman kan.?heheh..haipp jgn tenung lme2 kunk batal pose..heheh...yeke..tq..header bese je tu..neway thanx comment..=)

Cik Domo said...

erk...seyes asfz mencair sekarang...kuat asfz!! kuat!! hahaha...

eh, echa tnya psal churp2 kan..
churp churp tu sama konsep je ngan nuff n heartbeat..cuma churp2 more to facebook n twitter...echa kene share iklan2 churp2 dkat facebook n twitter n nuffnang dekat blog :)
klw heartbeat kene pasang banner dye kan..tu jek..n churp2 penjanaan dye cepat sket berbanding nuff...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...