Saturday, December 31, 2011

babai 2011!




Salam



Sementara nak menunggu akak aku sampai, sebab dia nak bawak aku keluar..so aku dengan rajinnya nak update belog lah kan..#walaupun takde lah rajin sangat (mata keatas).. dah nak akhir2 tahun ni, tiba-tiba rasa sedih sebab tahun 2011 nak tinggalkan kita


Sepanjang 2011 ni walaupun takde pasang azam masa awal tahun, sebabnya takot tak tercapai.. so aku malas nak pasang azam2 nih..tapi bila kenang balik kenangan sepanjang 2011 memang boleh buat aku tersenyum sorang2..tapi ada jugak yg sedih T__T


Tapi yg paling tak pernah terpikir, keluarga en.soldier datang merisik aku, dan tahun depan dah nak bertunang!hoyeah!!!tak sangka..dan tak percaya hubungan kiteorang masih bertahan!Alhamdullilah dah 5tahun.. hopefully tahun depan lebih baik dari tahun ni..tapi aku rasa tahun depan lagi banyak dugaan, yelah orang kata dugaan orang bertunang ni dasat..seram nih!


Tapi rasanya belum bertunang lagi dugaan dah datang nih..macam mane.?sabar je lah kot..Haish!yg pasal nih nanti aku cerita next entry.. malam nih kamu, kamu semua sambut new year dekat mana.?aku seperti biasa sambut dekat rumah saja!sebab memang tak boleh keluar plus malas nak sesak2 dengan orang ramai!so tengok bunga api belakang rumah je lah (^-^)



SELAMAT TAHUN BARU!!!













Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Friday, December 30, 2011

im counting!




Salam,



Lama tak update belog. haish!ada ke yg baca belog aku ni kan.?haha!.ghasak lah..banyak benda yg harus diselesaikan..lagi2 nak dekat E-day, lagi lah banyak benda nak kena settle.. ye dak.?tu yg jarang update belog..


Cakap pasal E-day nih kan, preparation E-day baru buat sikit-sikit.. padahal tinggal lebih kurang 2minggu mybe!satu pun aku tak buat lagi, untunglah nak hujung2 tahun nih banyak cuti, dapat lah jugak buat sikit-sikit preparation.. minggu nih cuti lagi so kena pergi cari barang lain pulak..


Minggu lepas en.soldier tolong aku cat rumah.. memang beruntung betol lah dapat parner askar nih, sebabnya dorang buat kerja memang rajin, cekap dan cepat (dah macam polis punya slogan pulak)..ghasak lah..sebelum nih masa wedding akak aku, kiteorg cat rumah nak dekat 3hari, padahal rumah aku takde lah besar sangat..tapi boleh sempot lah jugak kalau cat.. ngehehe..


Tapi en.soldier cat tak sampai satu hari, terkagum kejap.. haha!yelah dia start cat pukul 5, pukul 9mlm dah settle.. kagum!. hehe! yelah nama pun askar mesti lah kena pantas kan.. sebelum start cat tu, aku ada mesej dia.. saja nak mengena lah kan.. hehe!


Aku : kamu kat mane.?jadi cat ke tak.?
Dia : saye otw pegi rumah kamu lah ni, kamu cat lah dulu.
Aku : taknak lah, kita nak tunggu kamu.
Dia : kenapa nak reging kita eh.?
Aku : haha! bila lagi nak reging askar kita nih kan.?haha (gelak jahat)


Nasib baik cincin dah beli minggu lepas, baju pun dah tempah.. ehem..ehem..nak tengok ke cincin & baju tunang tu.. kena lah tunggu aku update facebook, twitter & belog.. haha!


Esok cuti bermula, banyak benda lagi yg aku nak cari lagi nih, hantaran belum buat lagi..pening mak noks!esok nak angkut akak aku pegi beli barang untuk buat hantaran.. yeay!esok kita shoping!!!! haha!




Harap-harap semuanya berjalan dengan lancar, dan tak sabar nak ke another stage with him.. at least ada perubahan dalam perhubungan kami.. kamu, kamu & kamu semua doakan kami yer!tu yg sayang korang lebih nih.. hehe!


oklah sampai sini je lah, aku update, kalau ada stori baru aku update lagi ok!anyway Selamat Tahun Baru!


okhabis!bai..









Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Tuesday, December 13, 2011

menghitung hari nak kawen(^_^")




Salam



Sekarang kan musim orang kawen dan jugak musim orang bertunang kan.?banyak lah pulak dapat kad jemputan, tiap2 minggu jugak lah dapat makan free. hehe!so tak payah nak masak kan.?(tapi yg penting kau masak ke.?)hehe!


Dekat opis aku je ada 2orang akak yg nak kawen pada tarikh yg sama, nasib baik tak jaoh tempatnya. sebelah menyebelah je kot. seremban & melaka.. tapi dari kl kira jaoh la jugak kan.. hehe!ke aku yg tak penah travel jejaoh.. ah ghasak lah.. haha!


So dorang tengah menghitung hari, tinggal lagi 2hari je kot bergelar bujang, lepas tu jadi puan lah (^_^). aku pun tengah menghitung hari jugak nih.. eh.. halamak terlepas pulak.. mungkin salah cerita kot. haha!dorang yg nak kawen aku pulak eksaited lebih. hehe!


Aku ajak en.soldier pergi kenduri kawen tu, lagipun tak penah travel jejaoh & berdua-duaan dengan dia. tapi jawapan yg aku dapat menghampakan.. tak payah lah nak berangan dengar dorang cakap "ok jom sayang"!. biasa dengar jawapan ghini je 'tak sure lah sayang' or 'b tak boleh janji, sebab kena standby'.. ok jawapan sebegitu dah biasa bagi kami military parner.. tapi nak sedapkan hati buat2 lah.. 'ok takpelah saya faham' (mata keatas). hehe!


So aku tumpang dengan akak opis aku yg lain ler nampaknya. nasib baik dia tak kesah. boleh lah makan kenduri sampai muntah!yg paling syoknya dapat jenjalan dekat melake.. jadi orang melake leee kiteee.. haha!.kesian aku melake pun tak penah pegi (T__T)


Ehem..ehem..kenduri aku bila lagi agaknya yer.. korang nak datang tak nanti.. haha!


okhabis!bai..










Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Monday, December 12, 2011

sore anda sangat sedap.




Salam


Hari nih seluruh selangor cuti kan.?untunglah.. aku jugak kena kerja (T__T). dah lah tengah borink dekat opis nih dengan kerja takde.. eh..apalah aku nih orang kerja tak banyak tu lah best kan.?hehe!tu bagi orang lain, bagi aku kalau kadang2 takde keje tuh syok lah..haha!


Dengan ramai cuti pulak hari nih.. haish!sangat sangat borink.. ada sorang budak baru masuk opis aku nih.. aku rasa dia pun borink kot.. dia dengar lagu sambil nyanyi2..aku takde lah kesah sangat kalau dia nak nyanyi. tapi berpada-pada lah habis satu opis dengar sore dia.


Kalau sore sedap macam faizal tahir ke.?takpe lah kan..nih halamak boleh gugur jantung dengar.. dah lah kuat, nyaring lepas tu piching larikkk mintak balik rumah. haish!buat perot aku sakit je.. hehe!karang aku yg mintak balik jugak.. hehe!


buat aku rasa nak @%+?!/#"^*&$<#%!@ je (^_^")


Oh pelisss lah..sore anda sangat sedap, tapi kalau anda tak nyanyi lagi sedap!(mata keatas)


buat aku rasa takde nafsu nak kerja..eh.. hehe!


okhabis!bai...






Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Wednesday, December 7, 2011

bersyukur dengan apa yg kita ada




Salam



Aku dengan en.soldier pegi dating naik motor je, yelah takde pun kereta myvi SE or saga sampai 2 biji.. tapi kiteorang bahagia.

Aku dengan en.soldier makan dekat kedai mamak je, yelah tak makan pun dekat starbuck or restoran mahal.. tapi kiteorang bahagia.

Aku dengan en.soldier kerja biasa2 je, yelah bukan pegawai yg boleh kawen bawah pedang tu.. tapi kiteorang bahagia.

Aku dengan en.soldier kadang-kadang gaduh, kadang-kadang ngam, yelah tak payah pun nak buat ayat2 romantik sakan.. tapi kiteorang tetap bahagia.



Dalam percintaan tak perlu harta benda, keserasian, kesefahaman, kejujuran & KESETIAAN sudah cukup untuk melengkapkan sebuah percintaan sehingga je jinjang pelamin.. insyaallah
bersyukur dengan apa yg kita ada, itu sudah cukup.



cinta pertama adalah cinta yg terakhir.
karma tetap ada!
dulu kau tinggalkan orang, sekarang orang yg kau gah tinggalkan kau pulak
apa kau rasa.?



p/s : hanya untuk saling ingat mengingati :) maaf jika ada yg terasa hati..










Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Sunday, December 4, 2011

bila masalah menimpa



Salam


Haish!baru start bulan disember, masalah dah datang menimbun2
 tapi orang kata tak baik mengeluh! entah lah!
kusut -______-


Harap aku dapat lalui dengan redha
yang pasti keluarga tetap bersama, itu sudah cukup












Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...