Friday, April 29, 2011

gaduh time!!!


Hai korunk!!!!kali ni ER nak stori pasal ER yg nakal ni.. sebab ER suka buat my soldier marah..sebab ER suka gaduh dengan my soldier..lepas gaduh confirm merajuk. lepas tu ok balik. pelik kan.?yg peliknya ER yg cari gaduh tapi last2 ER yg merajuk..HEHEHEHEHE....kalau merajuk mesti xboleh nak lama2..tah la rasa macam xbest plak..yelah kiteorunk ni jarang jumpa. so kalau nak merajuk lama2 ni. macam xsyok pulak. kira macam kalau merajuk lama2 nanti jadi rindu pulak. dah lah tengah menanggung rindu..HEHEHE


Mesti korunk pun macam tu jugak kan.?suka cari gaduh. lepas tu merajuk. ala bukannya gaduh giler2..just gaduh2 manja je kakak.?yelah nak eratkan lagi perhubungan. nanti kalau xada gaduh2..borink pulak kan.Teringat masa mula2 bercinta dulu. kalau merajuk confirm 2,3 hari merajuk. Tapi sekarang tak sampai setengah hari dah ok balik.. walaupun sekarang merajuk kejap2 je. tapi boleh dikatakan hari2 jugak lah touching..




So kepada my soldier yg tengah baca entry saya ni. walaupun kadang2 awak tension sebab saya asyik cari gaduh and merajuk dengan awak..tapi awak tetap sayang saya kan.?kan.?kan.?(buat muka comel sikit)..saya nak awak tahu yg saya sayang awak sebab tu saya nak manja2 dengan awak...HEHEHEHE..(statement xboleh blah)so harap awak xborink nak pujuk saya..huhuhuhu..oklah..malam kunk my soldier ajak keluar makan..excited ni...sebab lama xjumpa si cinta hati..DDAAAAAA korunk!!!!


~EchaRahman~



Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Thursday, April 28, 2011

finally awak dah jumpa pengganti dia


Bagus lah awak dah jumpa pengganti dia.
saya harap awak bahagia dengan dengan kekasih baru awak.
awak jangan lah sedih2 lagi.
saya risau tengok awak macam tu.
awak jangan lah pikir pasal dia lagi.
dia bukan perempuan yg baik untuk awak.
awak baik, caring, penyayang
awak boleh dapat perempuan lagi baik dari dia.
saya nak awak tahu yg saya sayang sangat2 dekat awak
saya xnak pape jadi dekat awak.
saya nak tengok awak bahagia and happy je.
hopefully saya boleh tengok awak yg macam dulu.




From your sister,
EchaRahman




Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

belog bersawang


Hai girlssss!!!!
lama xupdate belog. sebab sibuk dengan kerja.
so dah bersawang2 belog ER ni.
rindu tak dengan ER.?(tak malu ke tanya org soalan macam tu)
biau ler kan.?hehehehehe
neway insyallah kalau ER dah tak sibuk ER akan update.
so jangan xbaca pulak entry ER nanti k!!!
macam tu lah..sayang korang!!!..
oklah
DDDAAAAAA korunk!!!!
EchaRahman


Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Sunday, April 17, 2011

bosan!


Assalammualaikum,
alahai sopannya aku kan.?hehehehehehe
gurau je. (mulalah kesengalan terselah)
ER bukan apa. boring sebenarnya ni.
semalam sepatutnya ER keluar dengan my soldier.
pergi tengok movie.
tapi seperti biasa mesti spoil last minit.
dah cantik dah sebab dia dapat cuti 2hari lepas balik dari hutan
tapi dia last minit kena balik kampung sebab nenek dia sakit
lagipun dah lama dia xbalik
so sebagai gf yg konon2 memahami.
ER pun suruh lah dia balik. xpayah lah nak rasa bersalah.
sebab saya faham.


Tapi tadi sebabkan dia rasa bersalah dengan ER dia bawak lah jejalan.
tapi dekat2 sini je. so pergi la wangsa walk.
cuci mata kejap. then balik lah.
sempat jugak lah belikan bakal mak mertua present untuk besday dia minggu lepas.
huhuhuhuhuh..
dah pandai dah nak ambek hati ni..
benda murah je. yang penting ikhlas.
oklah dah bosan ni.!!
DDDAAAAAAA korunk!!!!
echarahman







Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Saturday, April 16, 2011

JOZAN & NABIL memang terbaekkk la


Hai uollssss
semua sihat ke.?thanks sebab sudi baca entry ER kali ni.
ER nak stori pasal Maharaja Lawak
sapa ada tengok Maharaja Lawak semalam
Dorang punya tema lawak muzikal.
memang best la..lagi2 nabil and jozan.
dorang sangat la kreatif.

Jozan punya persembahan cerita bersambung2 dengan lagu.
dorang berebut 'baby'
last2 baby dorang tu sangat lah cun
kalau nak tahu sapa baby dorang try la tengok.
Nabil pon kreatif.
boleh pulak main piano dengan lalat.
pastu sedap pulak tu lagu yg dia ubah.
memang terbaek lah persembahan dorang.!!!!
papepon jom kita layan dulu video dorang.
besttttttt!!!!!








So jangan lupa undi dorang ke final tau
memang xrugi. sebab dorang memang lawak.
oklah jumpa lagi nanti=P
DDDAAAAAAAA korunk!!!!
echarahman



Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Friday, April 15, 2011

rahsia warna bunga ros


Hallooooo..

Bertemu kita lagi dalam rancangan rahsia is secret bersama hos anda cik ER. Kali ni cik ER nak share mengenai rahsia bunga lagi. tapi yg ni pasal warna bunga yg biasa kita tengok. Mesti korang pon xtahu apa maksud disebalik warna bunga kan.?Adakah ia melambangkan rasa kasih sayang,cinta, simpati atau sekadar teman biasa.? jom kita servey!!!!!!
  • Bunga Ros Merah  : Si dia mencintaimu setulus hati dan ingin bersama selamanya.
  • Bunga Ros Kuning : Si dia mahu kamu menjadi sahabatnya atau ia menandakan perasaan cemburu terhadap kamu
  • Bunga Ros Putih     : Rasa cinta yang ada dalam dirinya adalah cinta sejati dan sesuci ros putih itu.
  • Bunga Ros Pink      : Kamu adalah cinta pertama si dia dan ini menjadi rahsianya sekian lama. Maknanya kamu adalah insan yg menjadi idamannya selama ini. 

So dah tahu kan apa maksud warna disebalik bunga2 yg cantik ni. jangan tersalah bagi sudah la yer. Nanti merajuk pulak si cinta hati tu.oklah setakat ini saje. nantikan rahsia2 lain bersama cik ER lagi yer. jangan lupa tau. DDAAAAAA korunk!!!


LOL (lotoflove)
echarahman
Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Wednesday, April 13, 2011

diet!


Hai korunk!!!
semenjak rasa diri dah makin gemok ni.
walhal orang cakap tak gemok pon.
tapi hanya diri yg tahu apa perubahan yg berlaku..
huhuhuhuhu
so dengan semangat waja dan berkat azam yg tinggi.
ER pon start diet.
dah 2minggu lebih ER ber'diet'
nak cakap ada perubahan..mungkin awal lagi
mana ada orang diet turun cepat


Cara2 saya diet
pagi just makan roti or kuih.
tengah ari makan nasi yg dulunya penuh satu bekas
sekarang suku je. tu pon 3 or 4suap saje and lauk2 tu lebih sikit la.
malam pulak buat air limau and xambil nasi.
tapi just ambil lauk.
tapi orang kata elok xpayah makan malam and
kalau nak makan pon sebelum pukul 7
tapi giler lapar sebab penat balik kerja.
sebelum tidur mesti buat senaman sikit.
especially buat sit up.
sebab nak kempiskan perut.
huhuhhuhuhu


Tapi setiap jumaat mesti mis diet. sebab time tu nafsu nak makan membuak2.
lebih2 lagi sekarang my soldier rajin ajak keluar makan malam.
habis diet seminggu.T____T
tapi mula2 memang susah badan nak terima kalau xambil nasi.
siap nak pengsan lagi. badan lemah.
tapi lama2 dah serasi la jugak.
lebihkan makan lauk.
kompem boleh.
tapi jangan lupa lebihkan minum air suam.
oklah saja nak share cara ER diet
mana tahu boleh turun ke kan.?
insyallah kalau ada usaha lebih.
selamat mencuba!!!
echarahman



Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

bila bermain dengan perasaan

Hai ollsss!!!!



Sebenarnya ER ada masalah.
serabut dah kepala ni



ER marah dengan 'seseorang' ni
sebab dia marah ER dulu...

 

so majuk lah macam ni
asik kena marah.
kan boleh bawak bincang lelok



rasa nak nangis pon ada jugak.
tapi air mata xnak keluar plak..hehehehehe


so satu cara yg terbaik silent je la.
sebab malas nak bergaduh
buat sakit hati je.


atau pon buat xtahu.
sebab malas nak pikir.



atau pon gelak xhengat
sebab nak hilangkan stress
sebab ketawa adalah salah satu cara untuk hilangkan tekanan
tapi jangan pulak gelak xtentu pasal
nanti orang ingat kita xbetul pulak


tapi hari ni saya dah ok dengan 'seseorang' tu.
kira dah baik balik lah.
huhuhuhuhuhu
xelok gaduh lama2.
sebab nanti rindu pulak
oklah
DDDDAAAAAA korunk!!!
echarahman


Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Monday, April 11, 2011

berhati-hati



PERBEZAAN TELUR TIRUAN DAN TELUR ASLI


Macam xpercaya je kan. telur pon ada tiruan.?
macam2 hal....
ok kepada anda berhati2 lah yer.
diatas antara gambar2 yg ER perolehi.
mungkin boleh menjadi rujukan kepada anda.
oklah
DDDAAAAAA korunk!!!!
-echarahman-



Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Sunday, April 10, 2011

rahsia bilangan bunga bersama ER



Hai ollsss,

Bersama saya cik ER dalam rancangan rahsia is secret. ini ialah rancangan first cik ER yer..heheheheh..harap semua suka..pelis lah cik ER berangan tu..(sambil letak tangan didada & mate keatas)..neway hari ni cik ER nak share pasal bunga. biasa lah perempuan dan bunga memang xlari...memang sejak azali perempuan memang teramat lah suka bunga. kalau dapat bunga. melompat2 lah kan...teruja katanya..

Selalunya bunga ros menunjukkan keromantikan si lelaki terhadap pasangannya. Walaupun bunga akan layu tetapi pengalaman dan perasan masa dapat bunga dari orang yg tersayang tidak dapat dilupakan. Tetapi ramai yg tidak tahu maksud disebalik bilangan bunga. ada antara mereka yg memberi sejambak dan ada juga yg hanya memberi sekuntum. jom kita tengok apakah maksud2 bilangan kuntum bunga.(wah skema tau ayat ER)

Berikut merupakan rahsia bilangan kuntum bunga ros :

  • 1 kuntum bunga ros : Cinta hanya diterima untuk kamu

  • 2 kuntum bunga ros : Kedua-dua kita benar-benar cinta mendalam

  • 3 kuntum bunga ros : Saya cinta kamu

  • 6 kuntum bunga ros : Saya mahu jadi milik kamu 

  • 9 kuntum bunga ros : Cinta sesama kita berpanjangan

  • 11 kuntum bunga ros : Hanya kamu seorang yg kucintai dalam hidupku

  • 12 kuntum bunga ros : Kepuasan dan keserasian bersama

  • 13 kuntum bunga ros : Peminat misteri

  • 24 kuntum bunga ros : 24 jam ingat dan cinta pada kamu

  • 33 kuntum bunga ros : Aku cinta kamu dengan cinta yg mendalam

  • 36 kuntum bunga ros : Rasa cinta hadir kerana kamu datang padaku

  • 44 kuntum bunga ros : Berkekalan dan takkan berubah 

  • 50 kuntum bunga ros : Cinta tanpa penyesalan

  • 56 kuntum bunga ros : Cintaku 

  • 66 kuntum bunga ros : Hubungan cinta yg berjaya

  • 99 kuntum bunga ros : Cinta dan kefahaman jadikan cinta berpanjangan

  • 100 kuntum bunga ros : Keharmonian sepanjang abad, kekal sehingga akhir hayat 

  • 101 kuntum bunga ros : Tiada cinta lain melainkan kamu

  • 108 kuntum bunga ros : Kahwiniku! 

  • 111 kuntum bunga ros Cinta sejati 

  • 123 kuntum bunga ros Kebebasan cinta

  • 144 kuntum bunga ros : Cinta kamu setiap hari dan malam berpanjangan 

  • 365 kuntum bunga ros : Ingat dan sayangkan kamu setiap hari

  • 999 kuntum bunga ros : Cinta berkekalan dan sejati

  • 1001 kuntum bunga ros : Cinta sejati selama-lamanya

Banyak rupanya rahsia disebalik bilangan bunga ni yer..cik ER pernah dapat bunga dari my soldier..tapi tersasar lah pulak bilangannya...dapat 7 kuntum..tapi oklah nak dekat2 dengan 6kuntum la jugak kan..oklah tu dari xdapat langsung.. xsangka kamu sesweet itu incik soldier..heheheheh...nanti ER nak cuba mintak 1001 kuntum pulak lah.huhuhuhu...kepada pencinta wanita diluar sana jangan lupa baca entry cik ER kali ni. and jangan lupa meromantikan diri anda untuk bagi si gadis bunga. sure dorang akan hargai sesangat2. and tersangat lah macho kalau anda berbuat begitu ok!bagi si gadis pulak cuba2 lah mintak dekat si cinta hati mana tahu dia bagi 108 kuntum tu terus ke.?so sweetttt!!!!ok darling...kita jumpa lagi di episod seterusnya ok!!DDDDAAAAAAAAA korunk!!!

LOL (lotoflove)
echarahman


incik soldier nak yg banyak macam ni boleh tak.?
plishhhhhhh!!!!-__-




Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Saturday, April 9, 2011

abg usop wilcha!!!

Assalamualaikum semua,

Korang kenal tak abg usop wilcha yg dalam hantu kak limah balik rumah tu. famous dia sekarang kan.
hari tu baru je keluar kat ABP. pagi semalam pulak on air kat HOT. malam pulak keluar kat program MAHARAJA LAWAK.

Popular sekarang abg usop wilcha. ada gambar yg ER nak kongsi dengan uollsss..





nilah antara koleksi gambar abg ucop wilcha yg ER jumpa. cun tu isteri abg ucop.
ramai lah yg 'terbakor' tengok isteri abg usop ni. heheheheheh
kalau tak silap gambar ni diambil tahun 2008. sekarang abg usop dah ada sorang anak lelaki.
and kalau tak silap jugak abg usop ni bapa saudara Scha tau.
oklah ni saje yg ER nak share dengan korang..for abg usop GOOD LUCK!!!kita bakor
DAAAAAAAA korunk!!!

echarahman


Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Friday, April 8, 2011

rindu kamu si mr soldier




Hey kamu si mr soldier! rindu kamu la.
awk tahu x yg saya rindu awk ni
mesti tahu kan. sebab kadang2 awk baca belog saya kan.?
hehehehehehehe
bila awk nak balik dari hutan ni
nak ajak awk hang out..
nak suruh awk belanja.. APA?!! xade duet.?
sayang gf x.?kalau sayang kena belanja ok!
huuhuhuhuhuhu
miss u a lot la sygs!!!!
oklah awk jumpa nanti..
DDDAAAAAAAAA!!!
echarahman


LOVE YOU MR.SOLDIER!!! 


Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Saturday, April 2, 2011

maharaja lawak!!!kompem la ER pilih JOZAN




Hai korunk!!!!!!!!
Semalam sapa tengok MAHARAJA LAWAK kat astro prima
buat pertama kalinya dorang buat program macam tu
pertandingan antara finalis raja lawak
tapi kebanyakannya antara juara, naib juara, & tempat ketiga.
ada yg berkumpulan & yg solo.
finalis RAJA LAWAK yg ke5 pon ade jugak



Tapi dalam ramai2 ER pilih JOZAN sebab memang minat kat depa ni
sebelum ni lawak dorang memang menjadi
kalau gelak memang akan hentak2 kepala kat dinding la.
(tipu la tu kan..huhuhuh)
tapi semalam xberapa nak best la pulak.
xmenusuk kalbu sangat
mybe baru first round kot..habis dorang kena kaw2 dgn mamat khalid.
sebab xbape nak lawak. penonton pon gelak ikhlas mamat khalid cakap.
tapi pape pon ER tetap support dorang.




Tapi yg menonjol semalam Nabil. boleh tahan jugak lah lawak dia.
tapi mybe orang kurang support sebab kontroversi dia yg menimbun2 sebelum ni.
yg paling xbest sekali biasa lah Amir. dia cakap pon xbape nak paham
sebab pekat sangat dia punya kecek kelate tu.
huhuhuhuhu (sori la yer)



JIHAN one and only peserta wanita. makin cun pulak tengok dia sekarang
nampak macam lebih wanita. huhuhuhuhu


program maharaja lawak ni bersiaran dekat astro prima and warna
tapi masuk minggu ke3 nanti.
dorang akan bersiaran dekat astro warna saje.
so bagi sesapa yg xlanggan lagi astro warna.
cecepat la langgan yer.
nasib baik lah my dad dah memang langgan.
so xade lah mis ML lepas ni.


Juri kali ni lain sikit sebab antara pengarah2 filem yg meletup.
antaranya MAMAT KHALID, AHMAD IDHAM & SAIFUL APEK.
pengacaranya AC MIZAL.
so kepada sesape yg xtengok lagi.
minggu lepas jgn lupa tengok..
memang best!!!xrugi tau..
oklah setakat ni je la..
DDAAAAAAAAA korunk!!!
echarahman








Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

lupa diri


Haiii korunk!!!
rasanya lama xupdate belog.
banyak keje & xde mood nak update sebab masa mencemburui saya
so hari ni rasanya nak update belog sampai lebam.
huhuhuhuhu


ok2 kembali pada tajuk balik.
ER lupa diri..oh tidak!!!
bukan apa uollss. semalam saya lupa yang saya tengah 'berdiet'
so makan xhengat dunia.
dari lunch sampai diner macam2 saya makan.
habis hancur diet mak.!!!


Lunch semalam pegi melantak MCD with my bff cik AIN AZURA
sebab kiteorunk opis dekat so semalam dia ajak lunch sama.
lepas tu petang bedal pulak kopok lekor 2ringgit
besar2 pulak tu. dahsyat!!!
time nak dekat balik ade majlis perpisahan kat opis secara last minit.
sebab bos kami nak kena tukar department lain.
so makan lagi pizza and kek..
wah!!!banyak tau saya makan.
sia2 je diet seminggu ni..


Lepas tu malam my soldier ajak pegi makan.
dia teringin nak makan chicken chop.
ambik kau.!!!makan lagi.
saya dah kenyang sebenarnya. so bagi tidak menghampakan dia 
sebab kami jarang dapat bersama.
so saya pon makan jugak.
yelah tu kan.?poyo aje.
hehehehehe


so sekarang merana nak kena berdiet balik.
menyesal xsudah la macik..
tu lah kalau dah lupa diri time makan.
semua nak makan..
oklah DAAAAAA korunk!!!
echarahman





Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...