Monday, January 31, 2011

ragam si comel


haiii oullllsss
entry kali ni pasal pet. disebabkan saye ni mmg pencinta binatang
dekat rumah saye ade 4ekor kucing.
2ekor ibu and 2ekor anak. kucing kg je.
bukan kucing parsi pon. xmampu la nak beli
tapi ade simpan angan2 nak beli ntt.
*______*
sebenarnye byk lagi kucing sebelum ni.
tapi byk yg dah mati and ade jgk yg lari g mane tah.
lari bukan disebabkan kami kejam ok!
mybe sesat mane2 tah. tu yg xbalik2.





yg kucing oren tu bukan ibu dia tapi ibu angkat dia memerangkap ibu saudara.
wah gitu tau.
tapi ibu angkat tu baek hati sbb tlg jilat and kdg2 dia tlg susu kan jgk.






ha yg niy salah satu kucing saye. ni baby lagi. satu ragam dia.
 dia suke tido or landing dalam kasut
mentang2 lah badan tu kecik. muat2 je dlm kasut tu.
kali ni kasut saye yg jadi mangse.
org kate xelok ambek gambar kucing
ntt dia mati or lari. hopefully xbetol la.
geram nak ambek pic dia sbb cute sgt bila dia ddk dlm kasut tu.
name dia xbape nak sure la.
kdg2 panggil tim sbb ibu dia tam.
kdg2 bulat or kecik.
xkesah la mane2 janji dia paham.
tapi dia paham ke.heheheheh..
lantak la. ntt bila dah besar dia paham la.
oklah tunggu utk next entry.

salam
echarahman


Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Sunday, January 30, 2011

HAQ


Asalammualaikum!!!
siang tadi saye g tgk movie dgn my soldier.
plan nak tgk KHURAFAT. movie yg pecah panggung sekarang ni.
ramai ckp cite tu best. saye pon excited la nk tgk.
tapi rase nak hantukkan je kepale kat dinding.
(wah gitu. dahsyat tu.hehehehe)
sbb movie tu ade tapi2 time plak xsesuai.
biase ler soldier saye tu nak kene balik awal.
so last choice tgh movie HAQ. lagipon pelakon dlm cite tu.
pelakon faveret saye. && yg paling penting muke pelakon tu mcm abg saye.
wah perasan ni. tapi ramai jugak yg ckp mcm tu.
zulhuzaimi vs richard a.k.a wan.
weeeeeee *__*



ok2 sambung balik. cukup2 lah berangan tu.
tgk poster cm gempak. tapi cite mcm slow sikit la.
jalan cite mcm perlahan je.
kdg2 agak bosan.(ayat skema ni)
tapi xboleh blah dlm bosan2 tu popcorn large abes jgk.
saye sorg lak tu bedal.
heheheheheheheh.
nampak sgt ko kuat mkm echa oi. tu yg sehat je.T____T
so hari kamis nak g tgk khurafat plak.
harap2 lah ade time yg sesuai. and yg paling penting my soldier xde keje.
yelah dia kan hak milik kerajaan and hak milik org ramai jgk.
so kene sentiasa stand by.
hopefully.-_____-




saje nak tunjuk kasut yg dia baru beli. ni kire present besday dia dr saye la ni.
dia yg beli n pilih sendiri.
so ikut suke dia lah kan.huhuhuhuhu.
'yang jgn lupe present saye taw'.


GOODNIGHT
echarahman





Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

air cond part 2


assalammuaalaikum uolllss!!!
korg ingt x entry yg psl air cond bocor kat opis saye tu
hari ni saye nk continue stori psl air cond tu lagi
kali ni dorg dah repair. so dah ok la. tiada lagi kebocoran
wah dah mcm dlm iklan tuala wanita plak. teettteettttt
al maklum la opis pon kat bangunan lame. so mmg patut la bocor sane sini.



ha ni lah air cond yg saye dok stori mori tu. tgk air cond pon jenis lame.
mmg haruslah meragamkan sbb dah uzur sgt.
hehehehehhe





tempat saye dekat pic yg atas tu. yg kat tempat abg2 tu letak tangge tu.
abes sume brg2 and meja kene alihkan dulu.
speaker, keyboard and lain2 saye terpakse tumpang kat meja officemate yg lain





wah santai jew kan kiteorg. ni sume sbb tempat tgh under construction la ni
time ni xbuat keje sgt. tahu2 je dah balik.
weeeeeee balik time


yg ni mase dorg dah cuci and dah nak psg kire last touch up lah.
kesian abg yg belah kire ni kepala dia bocor
sbb kene air cond.
kire air cond jatuh atas kepala dia.
awww sakit tuh.
tapi bukan kene mase betulkan air cond kami ni yer.
tapi sebelum tu. mybe dekat floor lain kot.
mule2 saye xperasan kepala dia bocor. tapi time dia dah abes keje and dah nak blah
baru saye perasan. terkedu gak lah.
besar kot lukenye.
ngeerrriiiiiii kot.
papehal pon thanks to abg2 ni sbb tlg merepair air cond kami.
and kredit to cik NUR HANIS MEAD sbb tlg take pic utk msukkan kat blog ni.
walaupon fon camera xbape nak clear.
ade aku kesah.!!!!!!


-echarahman-


Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Saturday, January 29, 2011

shoping bersame cik hanis mead


salam sume
memandangkan hari ni baru je gaji kuar.
kire poket tebal la. tebal la sgt.
so shoping lah kan. sbb perempuan haruslah suke bershoping
wah ayat. xboleh blah.
lebih2 lagi cik hanis mead ni mmg gile shoping.
hari jumaat break 2jam. mmg kene sgt la.
saye pon ikot cik hanis g memborong perfume and body lotion kat bodyshop.
kebetulan saye mmg nak beli perfume bodyshop jgk.
saje nak try pakai perfume tu. not bad lah bau nye.
wah penat jgk la berjalan dr sogo sampai MJ (maju junction)
dgn panas terik yg tersgt2 lah panas.
huhuhuhuhu.
shoping punye shoping.
sedar2 nak dekat pukul 2. ape lagi kelam kabut lah balik opis.
kali ni lagi penat dr MJ nak kene jalan kaki ke opis.
jauh kot.




taraaaa ni lah brg2 yg dia beli walaupon xbyk tapi abes gak lah duet.
lari bajet katenye.heheheheh




and saye mkn ni saje. teringin plak nak mkn burger stall.
asik2 mkn nasi je time lunch. lame2 bdn pon naek.
bulat la ntt.


yg ni cik hanis belanje. katenye air ni sedap sbb ade bubble2.
wah dgr mcm menarik. ape lagi saye pon excited la nak rase. jakun ni nak rase.*_*
boleh tahan lah. bubble tu liat2 je. saye pilih perisa coklat.
thanx cik hanis sbb belanje saye.
ntt belanje lah pizza hut plak.
weeeeeeee -___-


-echarahman-





Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Tuesday, January 25, 2011

sehari bersame air


kenape hari niy sume yg jadi kat saye berkaitan dgn air yer.?
dah lah pagi tadi mase kat opis
air cond bocor and yg paling xboleh blah air menitik kat atas table saye.
wahhhh...bikin panas je. terpakse la stop dulu buat keje. 
abes la prestasi saye kalau stop buat keje.hahahaha
eww agak poyo di situ. hahahahaha. so what.?
boleh plak member2 opis sume ckp
"cha ko dah mcm kat dlm cite bersamamu plak 
sbb dok tadah2 air menitik tu 
dgn mangkuk lah segala bagai"
tergelak guling2 saye dibuatnye. dlm ketensionan air xsdh2 menitik
sementara menunggu rescue sampai.
iaitu abg2 maintanance yg nmpak garang..huhuhuhu..
 takot mak nyah..

hampir sejam abg tu cari punca air cond bocor.
baru saye boleh sambung keje spt biasa.
ingatkan air cond tu dah ok. rupenye ko. bocor lagi.
tapi tapi xseterok tadi.
so xde la nampak mcm dlm bersamamu. hehehehehe.
tu cite psl air air cond.
ptg pulak time saye otw nak balik.
boleh plak hujan lebat sekali dgn angin kuat bagai. 
habis lencun 1 badan saye. oh tidakkkkk..
dah lah saye pakai baju kurung yg jenis xde corak.
so kalau basah mmg nampak lah. abes separuh bdn saye basah. 
malu kot org pandang. mesti dorg pelik.
sbb xsampai 5 minit mcm tu. hujan tibe2 benti.
arrrrrggghhhh kenape xbenti dr tadi. shitttttttttt. kalau tahu hujan nak benti.
tunggu kejap td. tapi dah nak jadi kan. redha je la.
so dgn berbekalkan muke selamba
saye pon redah je naik lrt. wah famous kot mase tu. sume mate memandang. 
xpenah org pandang saye mcm tu. hahahahah... 
"benggong ko echa. org pandang pelik pon ko suke lagi".
biar lah kan. rase famous sikit.. hahahahahahaha
finally dlm hujan2 tu pon saye selamat sampai rumah.
tapi sejuk xingat lah cik non oi.



ilovehujan 
echarahman




Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Monday, January 24, 2011

kahwin muda


assalamualaikum!!

wah dgr je tajuk cm excited je kan
sape yg xnk kawen. harus lah sume nak kawin 
HAHAHAHAHA. suke ko kan echa bab kawin ni.*__*
tibe2 nak stori psl org kawin plak.
sbb kebanyakkan kwn2 sekolah saye sume dah kawin
esspecially yg pompuan la. 
hari ni ade lagi sorg yg kawin.
congratulation mis.!!!!!!!!
semoga bahagia and cepat dapat baby ok.!
dia nak ikot jejak langkah malina, eja, fatin la kot
hehehheheh
wah sgt cepat jodoh dorg kan.?
ko bile plak nak kawin echa oi.
bercinta dah lame. opssss
PERLAHAN PERLAHAN KAYUH LA BEB!
tgh cari+simpan duet la ni.
insyaallah A.S.A.P la 
lepas ni my bff AEN AZURA pulak yg nak kawin
so tinggal la saye with my bff yg lagi 2org ni
pastu sape pulak yg kawin.
nampak gaye mcm aku. tapi2
tup tup cik NURUL AIN @ BULAN kot
or mybe cik DIYANA ELINA
agak2 yg mane dulu..emmmm
wah ko yg bercinta bagai nak rak lame ecah oi
tgk2 org laen yg kawin dulu.
hahahahahah...kelakar kot.
xpe2 blm tertulis lg.-___-
dah jodoh dorg sampai dulu. ok la 2.
aku pon happy tgk dorg bahagia
wah pasrah je bunyiknye...T_____T
mcm mane agaknye kawin muda ni ek.?
emm tgh imagine ni........
imagine la sampai lebam
ape2 pon kpd anda yg sudah melangkah ke alam perkahwinan
lebih2 lagi yg kawim muda 
"SELAMAT MELAYARI ALAM PERKAHWINAN"
wah pesanan penaja ni.-____-




good nite
*echarahman*



Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Sunday, January 23, 2011

kad impian dan angan2 buatan kami

hai oulllsss. so gedikzzz kau echa.. HAHAHAHAHA..
gelak mcm org kurang siuman. *wink wink.
nak potpet sikit ni..wah mcm 'kak nam' ko kan..
sori bukan nak stori mori psl artis ok.!
nak stori psl yg xde kene mengene lgsg
dgn edup artis or edup korg..huhuhu
saje la nak stori psl kad hand made angan-angan+impian
yg kiteorg buat for each other.
for the first time saya suruh my soldier buatkan kad
dgn tajuk ANGAN-ANGAN dan IMPIAN
wah dgr mcm menarik kan.?kad utk suke2 and utk simpanan jgk.
mane la tahu jodoh panjang.
boleh lah tunjuk kat anak + cucu cicit ntt...insyallah...huhuhuh
so imagine kalau soldier yg buat kad.?
emm mcm mane agaknye ek.?huhuhuhu...
imagine lah smpai sudah ok...

Biasa lah kalau dah name pon angan2+impian
haruslah merepek meraban dulu kan.?
macam2 lah yg kiteorg tulis nak anak2 comel lah,
nk rumah besar lah, dan bla bla bla.
tapi yg 'hado' wah dah mcm azwan amboi2 plak.
xpela mule2 angan2 lah dulu kan.
ntt baru impian. impian jadi kenyataan org kate.hehehehehe...

walaupun kad yg my soldier buat agak simple dan biasa2 aje.
tapi yg penting dia dah try buat.
yelah xnak menghampakan gf memerangkap bakal wife dia ni.wah wah wah..
gedik ko kan.
dulu mase form 5 kami penah buat kad jgk.
dgn tajuk negatif and positif site kat diri kami sendiri.
tapi dia suruh adik sepupu dia yg tuliskan. and dia beli kad yg sedia ade je.
so xbape nak kreatif la..juz saye je yg beria buat. wah xadil la u sayang..
so kali ni saye suruh dia buat sendiri jugak.
walaupun agak lambat dia meng'submit kad tu dekat saya.
nak tgk x bagaimane KAH rupe kad tu..sat eh...

jeng jeng jeng..taraaaaaa........





ni lah kad yg dihasilkan oleh my soldier.
mmg agak simple tapi dia dah cube buat utk saye.
weeeee *_* dan isi kandungannye biarlah rasia ok.!hehehehehe






yg ni pulak hasil kerja saye.. simple jgk. and sgt comot.
tu sume gambar2 pe yg saye nak..
tgk kat bawah skali tu. lagi xboleh blah.
nak jumpe FT (faizal tahir) dan KF (khairul fahmi)
wah sgt la besar impian ko tu echa..hahahahaaha....
biau ler..impian aku kan..
tah bile hajat ko tu tercapaikan..
skali skale buat cm ne ni baru de kenangan time bercinta.. ye dak.?
neway thanks to my soldier kerana telah merialisasikan impian saye utk tgk awk buat kad hasil
kerja tgn awk sendiri.. walaupon simple tapi saye sgt2 hargai.. T___T


ILOVEYOUDEAR
echarahman


Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Wednesday, January 12, 2011

Happy birthday sweet 21st my soldier


12 january 2011
Happy birthday to u sayang.
dah msk 21 thn niy..dah tua la u..heheheh
saye mude lagi..(perasannye)
saye doakan awk dipanjangkan umur & dimurahkan rezeki.
kalau rezeki dah murah..nnt boleh cepat masuk meminang.
heheheheeh...
awww kegatalan ku t'serlah..huhuhu...suke ati lah kan.




same mcm tahun2 lepas..xdpt nak sambut birthday dia sgt.
sbb sbagai seorg soldier yg sejati.(cewah).. dia mmg sntiasa bz..
tapi yunk bln 7 tlg kosongkan jadual anda ok.!
jgn lupe smbut birthday saye..
dah la 2 thn lepas awk xsmbut besday saye..
so saddd..T__T
tapi sebagai seorg gf yg memahami.
saya paham keje awk mmg xtentu..(wah2 paham la sgt)
kepoyoan ku terserlah.
neway
HAPPY BIRTHDAY SAYANG!!!!
n LOVE YOU!!!
echarahman


Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Friday, January 7, 2011

suprise befday for "him"


Tolonnngggggg!!!!
macam mane ni. befday my soldier nk dekat. nak buat suprise pe ek.?
sape2 ade cadangan. dah pening nak pikir. dah la saye ni bukan jenis reti buat suprise.
emmmmm...xde idea la pulak. 
adoiiii... pening nak pk. bernanah kepala otak mau pikir.T__T
present dah list dah. tapi xtahu dia suka yg mane.. tapi dia jenis xkesah.
ingat nak hadiahkan dia kasut adidas or nike. sbb hari tu dia ade ckp nak beli kasut tu.
tapi tapi xtahu plak design yg latest macam mane..(garu-garu kepala yg xgatal)
susah jugak kan nak cari present utk org yg kita syg..
ade jugak terpikir nak buatkan dia kek. tapi bukan senang kalau yg tak penah buat nk buat kek.
bukannye mls or jimat nak beli kek yg dah siap. tapi saje nak buat utk dia.
bia dia rase sendiri kita buat..tah2 kalau xsedap pon dia kene cakap sedap..sbb nak jage hati..
(sambil sengeh mcm kerang busuk)
mesti dia pengsan kalau tahu saya buatkan dia kek..da lah dia tahu saye ni mmg xreti nak masak.
opsss bocor rahsia.....tteeeeetttttttt...
tggu je la nnt sama ade saya akan buat kek utk dia or beli je..hehehehe..
masih berpikir dan terus berpikir..........


wah sedapnye. tapi macam susah je nak buat.
resepi dah dapat tapi macam xconfident plak nak buat.
ohh tidakkkk....mcm mane ni.???
hope sgt dapat buat utk dia.


-echarahman-

Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Saturday, January 1, 2011

happy new year 2011!!!





Happy New Year 2011!!!
harap2 tahun ni lagi bermakne dr tahun sebelumnye.
harap2 dpt tempuh sume rintangan thn ni.
insyaallah,






Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

sepetang bersama my soldier


Disebabkan hari jumaat ni cuti. my soldier ajak kuar ber'dating.
al maklum la kami ni susah sikit nk jumpe.
dia bz mengalahkan PM..jage negara la katekan..
tapi xde pon perang skarang ni..hehehheh
oppsss sori b dah mmg keje awk mcm 2 pon kan.=P
lagipon dia dah janji nak bwk saya tgk movie
"hantu kak limah balik rumah" *wink wink..
actually cite tu dah lame kuar. tapi kami je yg xberkesempatan nak tgk..

tepat pukul 3.00ptg..harus la lps solat jumaat kan.
dia dtg pick up saya dekat rumah. dia pon pecut kete menuju ke TS. 
fuhhh ramai org kot. sampai parking full..bese la cuti kan..lagi2 org nak sambut new year pulak mlm ni. mesti la ramai org..ape lah...hehehehe
nasib baik sempat beli tiket. tapi hanya ade pukul 6.00ptg sahaja?
lambatnye..mane nak pegi lagi berjam2 tu. yg tinggal sit bawah je plak tu. 
bg tidak menghampakan hati. kami pon rembat je la pe yg ade. sbb masing2 dah teringin+kempunan nak tgk cite tu. kuar je wyg. masing2 sakit leher T__T

Sebelum movie start lg berjam2 tu. kami pon g la berjalan2 dulu..
g cuci2 mate sahaja. nak shoping xberape nak ade duet. hehehehe.
g isi perot yg dah berbunyik lagu tecno ni..sangat la tecno kan..



lepas mkn saya sempat lagi mkn eskrim plak.. mmg nikmat la kn..
tgh panas2 pastu layan plak eskrim..yum2..
mane bdn tu xcomel..mkn jew keje..ambek ko!!
heheheheheh...




ni gare2 byk sgt berjalan.. tgk dah melecet kaki tu.. due2 belah kaki plak tu.
nasib baik ade my soldier tlg tampalkan handplus tu..awww awk sgguh manis b..
hahahhahah...sambil gelak besar...bergegar rumah..
tapi tipu la tu kan..
setelah puas berjalan2+tgk movie sampai sakit tengkuk..
seperti biasa lah my soldier @ my mr.cinderella xboleh balik lambat. so after tgk movie 
&& jalan2. kami terus balik. nasib baik jln xjem time tu.


wah kami sempat pose mase dalam kete.
so gediks.!!




pe yg awk senyum2 tu syg.?
bwk je la kete tu.
-__-


hari ni xsempat nak smbut new year dgn awk syg.. sbb awk pon bukan boleh kuar.
asik kene ddk dlm kem je kan..ok xpe next time or mybe next year..hheheheh
pape pon happy new year syg.!!!

salam, 
echarahman,



Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

love story


assalammuailakum,
Hari ni kami diberi cuti sbb skuad malaysia menang
so PM bagi cuti..giler lah kan..heheheh
thanks to skuad malaysia..kerana anda kami dpt cuti.
boleh la lepak2 kat umah.

Memandangkan hari ni cuti..
Pagi2 lagi dah mengadap lappy,
hari ni mmg berhajat nak kuar dating dgn my soldier.
so sblm kuar saya mengadap la lappy dulu.
sbb tibe2 ter'admire plak nak bace blog www.jejariruncing.blogspot.com
mule2 saje nak tahu serba sedikit psl empunye blog ni.
sbb saya tahu yg empunye blog tu adalah gf kpd KFCH
keeper malaysia yg hebat tu..*wink wink
setelah beberapa jam meneroka blog tu..jadi syok plak nak tahu kisah cinta dorg.
so sweettttt both of u..iloike..
fahmielia tibe2 saya ter'admire plak kat korg punye kisah cinta..
wah so romantik.!!!
xsabar nak tggu kisah cinta part 5 dorg ni..
update cpt2 ok.!=)

hampir separuh entry yg ade dlm blog tu saya dah bace..
awesome!!
tibe2 saya jd peminat blog awk plak elia..
hehehehehe..
saya harap awk xkesah..
xsabar nk tggu entry yg seterusnye..
-love story elia+fahmi-


p/s: nnt kalau kawen jgn lupe jempot saye yer..hehehehe
eh xmalunye saye niy.,


wasalam,
echarahman,


Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

congratulation harimau malaya!!!


Congrat and thank to skuad harimau malaya
sbb berjaya kalahkan indonesia dlm aff suzuki cup
anda semua tersangat la hebat..salute la..
dan kerana anda jugak..kami dpt cuti hari ni.
yaaahhhooooo...(sukenye)
boleh lah kluar 'dating' dgn my soldier..
iloike=P

walaupon suspen jgk time tgk bola last night..
tapi dgn harapan yg amat tinggi kpd skuad malaysia.
saye berjaya jgk menonton hingga habis..
(wah ayat nak skema je)
hehehehhe...
walaupon indonesia dpt gol kan bola 2-1
tapi skuad malaysia tetap juara..
anda menjadi kebanggaan kami skuad malaysia..
syabas!!!




salam,
echarahman



Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...