Friday, July 29, 2011

keciwa tapi enjoy!!!

Seperti yg korang semua tahu Harimau Malaya tewas dengan singapooodah semalam.. dan ER ada dekat stadium.. ok mybe tak de rezeki Harimau Malaya untuk ke next stage.. tapi merasa lah jugak ER nk pergi tengok dekat stadium.. sebab lepas ni dah tak de.. kecuali skuad Olimpik je yg kena fight habis-habisan.. tapi skuad Olimpik mana ade Safee Sali dengan Amirul Hadi kan..~lol~ bunyik gatal disitu..


Sakit hati tengok singapooodah main.. sikit-sikit jatuh.. berlakon lebih(tiba-tiba agak emosi disitu).. tak macho langsung singapoodah main.. lembik.. betul-betul looser dorang ni...tapi memang stadium penuh semalam.. best sangat!!!nasib baik dapat tempat duduk yg happening.. so memang enjoy lah tengok..



stadium dah hampir penuh.. memang pad semalam.. sampai ada yg berdiri..yg duduk kat tangga pun ada jugak.. tooo dia semangat punya pasal kan..



memang salute lah kat abg yg pegang bendera ni..
dia nyanyi lagu negaraku sepenuh hati sampai urat semua keluar..
betul bersemangat!



Kalau jerit-jerit tak payah cakap lah.. memang semua nak jadi pengadil masa tu.. walaupun aku nampak sopan santun (tangan didada mata keatas) tapi aku pun tak nak tinggal dok jerit-jerit.. peduli apa aku.. kan dah nampak ketidaksopanan aku... lantak lah janji enjoy semalam..



too dia orang dok 'boo' aku pun nak boo jugak.. tak nak tinggal..
haruslah kan. baru best!
tapi nasib baik my boo aku kat sebelah tak perasan..



Kalau bab melompat-lompat pulak.. kalau tak lompat memang tak sah lah... baru amerika... ahahah... tapi aku tak melompat sangat lah.. memang semua perempuan yg pergi tu.. dah tak nampak ciri kewanitaan... akak dekat belakang sit aku memang dah terjerit-jerit.. memang havoc giler semalam.. rugi sape yg tak pergi...


Masa Safee Sali gol kan untuk Harimau Malaya.. semua orang bangun meloncat-loncat.. menjerit-jerit tak hengat dunia kata ko.. memang bergegar stadium wa cakap lu..




En.soldier bukan main tak nak pergi stadium mula-mula.. tapi sampai-sampai dia yg excited lebih.. siap terjerit-jerit sampai suara tak ada.. aku pun jerit jugak tapi suara ada lagi..




Aku ingatkan group Ultras Malaya tak de tau.. sebab tak nampak langsung dalam stadium.. tapi dengar jugak ada orang nyanyi-nyanyi & bergendang.. tapi tak nampak.. rupa-rupanya dorang dekat bawah tingkat yg kami duduk tu.. patut lah tak nampak.. cuma masa dah habis game baru perasan dorang.. tu pun dorang still bersemangat nyanyi lagu dorang.. wah buat aku terpegun tau.. salute!!!






Ramai tak ramai wa cakap lu tengok penuh dengan orang


Walaupun Harimau Malaya kalah.. tapi kami tetap bangga dengan anda semua!!!tooo dia..tooo dia semangat harimau dah masuk.. mengaauummm lah lepas ni.. ~lol~ ok stop merepek.. Tanah Tumpahnya Darahku



So akhir kata terimalah gambar pencuci mata dari aku yg menunjukkan aku memang bangga jadi penyokong malaysia... sekian aishah rahman melaporkan dari stadium bukit jalil.




kbai,
Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Now im 21!

Tanggal 22hb julai genaplah usia saya 21 tahun!!!Hureyyy im free!!!

Sangat lah free kan.?tak rasa pown diri ni  free.. sebab masih bawah kawalan mama & papa..


Jutaan terima kasih saya ingin ucapkan kepada semua yg telah wish besday saya last week.. terima kasih jugak kerana telah mendoakan kesejahteraan keatas diri saya..semoga Allah merahmati anda semua (wah dah macam ucapan Perdana Menteri tau)


Kalau cakap pasal besday je.. mesti fikir hadiah... ok jangan nak mimpi lah dapat hadiah tinggi gunung.. macam zaman kecik-kecik dulu.. tapi aku tak kisah sangat sebab kalau korang wish pun tu dah kira hadiah untuk aku.. tapi aku dapat rasa apa yg aku nak rasa time besday aku semua aku dah dapat.. malam besday aku tu aku ada mintak dekat en.soldier suruh dia bagi aku hadiah besday durian sebab aku dah lama tak makan durian..tapi dia tak belikan pun.. lagipun aku memang tak confident dia beli sebab takut dia xpandai pilih.. sebab dia mesti tahu makan je kan...


Tapi pelik bin ajaib esok paginya aku bangun nak siap-siap pergi kerja aku dah terbau durian.. memang menusuk betul lah baunya.. aku pun buat bodoh je lah.. sekali tu dah siap-siap nak keluar rumah bukak je pintu hambek kau durian satu beg plastik besar tooo diaaaaa!!!! ceh dalam hati ingatkan en.soldier buat suprise.. sebab malam tu kami ada gaduh manja kejap.. ganas tak dia pujuk aku sekali bagi durian da!!!


Tapi sangkaan aku meleset <----wah ayat macam peperiksaan spm... korang nak tahu mana durian tu datang.. tunggu lah sambungan entry seterusnya nanti aku bagitahu.. boleh pulak macam tu.. ok aku cite sebelum korang bakor aku karang... durian tu my bro yg bawak balik sebab pakcik sedara aku bagi dekat dia.. tapi dia macam tahu-tahu je aku memang teringin bebenor nak makan doroyan.. ok secara tak sengaja mybro telah bagi aku hadiah..


Then aku teringin nak makan buah rambutan pulak.. memang tak payah cakap banyak lah.. dalam minggu tu jugak aku dapat makan.. sampai-sampai je opis akak opis aku bawak rambutan dari dusun dekat kampung dia.. tooo diaa!!! dapat lagi rasa... memang dah rezeki aku kot..


Lepas tu ada akak opis aku dia buat suprise untuk aku.. dia belikan aku kek.. aku pun tak sangka.. sebab dia cakap dia nak turun pergi bank je.. aku pun malas nak ikut.. tengok-tengok dia naik opis balik dia bawak kek.. memang tak sangka.. thanx kak dian!! nak cakap dapat hadiah tak de lah sangat.. tapi dapat satu hadiah dari budak opis aku.. tak sangka jugak dia bagi hadiah.. yelah budak lelaki mana lah tahu nak bagi hadiah.. tapi tak de lah hadiah mahal.. hadiah biasa je..


Tahun ni en.soldier tak de buat suprise sangat untuk aku.. macam tahun lepas malam besday aku dia ajak pergi i-city jalan-jalan je katanya.. pergi dengan member-member dia.. tapi sampai-sampai je dia siap belikan kek dengan coklat untuk aku... so terkezut lah mak noks.. sebab masa tu tak terfikir pun dia nak buat kejutan..



ni gambar tahun lepas.. tu yg en.soldier botak sebab dia baru habis kursus



potong jangan tak potong!!!


thank korang sebab tolong sambut besday aku tahun lepas
masa ni 1st time aku hang out dengan korang kot.



oklah sekali lagi aku nak ucapan thanx sesangat kepada yg telah wish, buat kejutan & yg bagi hadiah.. semoga anda dirahmati Allah... ni yg ER sayang korunk ni..!!!


kbai,
EchaRahman




Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Thursday, July 28, 2011

akhirnya dapat jugak pegi!!!

Hai uolls!!!

Lama rasanya tak update belog ER yg kiut ni... kiut ke.?(mata keatas tangan didada).. habis dah bersawang...

Ok berenti merepek jejauh.. Akhirnya!!!!!dapat jugak aku pergi tengok bola HARIMAU MALAYA vs SINGAPURA dekat stadium malam ni.. ni semua sebab en.soldier tiba-tiba nak pergi.. itu pun sebab nak teman aku katanya.. tapi tengok macam dia yg excited lebih.. and tu kira present untuk besday aku minggu lepas lah.. sebab aku ni teringin sangat nak tengok bola kat stadium.. sekali seumur hidup pun jadi lah... daripada tak pernah pergi langsung..




So malam ni aku pergi dengan semua orang kesayangan aku... en.soldier confirm pergi yg lain semua my sis & my bro... tak kesah lah malaysia menang or kalah.. yang penting aku salah sorang yg ada dalam stadium bagi sokongan kat dorang semua.. yelah selalu sokong dari rumah je...


Dengar cerita tiket SOLD OUT.. ramai kot yg turun .. abg & akak kat opis aku semua pergi.. memang penuh kot stadium malam ni.. tiket aku en.soldier yg belikan.. tak payah nak susah-susah beratur panjang.. sebab bakal ayah mertua aku yg tolong belikan.. sebab dia kerja dekat Bukit Jalil...neway hitam kuning hitam kuning !!go tiger!!!!MALAYSIA TANAH TUMPAHNYA DARAHKU!!! wah bersemangat betul aku ni...




kbai,
EchaRahman
Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Friday, July 15, 2011

masanya akan tiba..setelah penat bercinta..kini kami akan disatukan..

Tak sangka setelah menjalani percintaan bertahun-tahun lamanya.. akhirnya pada tarikh 23 & 24 Julai ini diri akan disunting oleh jejaka pujaan hati.. dalam masa seminggu lagi.. majlis perkahwinan akan berlangsung antara aku dengan sidia.. jemputlah datang ke majlis kami nanti..



***



***



***



***



***



***



***



***



***




***




******



Eh eh eh dah dah jangan nak merepek jejauh sangat ok ER...






Choiii spoil ler baru nak berangan.. actually bukan i yg nak kawen.. my bff yg nak kawen.. iaitu cik norain azura & bakal en.suami iaitu khairuddin @ Din... tak sangka korang yg kawen dulu.. aku ingat aku dengan en.soldier yg jalan dulu.. tapi rezeki korang dulu kot..




Neway congratulation both of you.. tak sabar nak tunggu majlis kawen korang.. weyh tak de suprise untuk aku ke.?dah la sehari selepas befday aku korang punya majlis.. ecceeehhhhh....mintak suprise pulak.. tu namenya dah tak suprise la kan.?korang cepat-cepat dapat anak tau.. sebab aku mau jadi aunty yg paling comel nanti.. cik nurul ain rusli jangan jeles ok..




So tinggal aku dengan ain rusli je yg belum disunting lagi.. agaknya giliran sapa la lepas ni.. jangan ain  dulu sudah.. tak pasal-pasal aku frust menonggeng nanti sebab korang semua dah lepas. tinggal aku je belum.. dah lah aku yg paling lama bercinta.. tapi korang yg jalan dulu.. aisshhhh tak boleh jadi ni.. en soldier cepat masuk minang saya!!!!!!~LOL~




Ok untuk kedua bakal pengantin selamat melayari alam perkahwinan.. jangan gaduh-gaduh pulak.. din jage ain kiteorg tu lelok.. semoga cepat dapat baby yg comel-comel macam aunty echa & ain... wah sudah perasan disitu.. korang nak pegi honeymood dekat mana.?nak ikot boleh.?ahahaha




SELAMAT PENGANTIN BARU my sygs NORAIN AZURA & KHAIRUDDIN!!!!




sekian,
ER,




Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Wednesday, July 13, 2011

promote kuih raya!!!sudah raya kah.?

Entry aku kali ni bukanlah nak promote kuih raya yer.. walaupun statement diatas berbunyik macam nak tunjuk kuih raya.. Tapi aku nak cerita pasal dekat opis dan dekat wall FB yg tengah berlegar-legar orang dok promote kuih raya..









Macam-macam pattern aku tengok kuih raya tapi gerenti rasa lebih kurang je.. kecuali kuih tart nenas, almond london & choclate chip.. tapi kuih yg lain confirm & pasti rasa sama je walaupun nama & rupa berbeza-beza.. Baru-baru ni aku ada rasa kuih tart tapi bukan tart nenas tapi tart blueberry uolls.. not bad jugak rasanya.. mesti lah rasa blueberry tak kan rasa durian pulak kan.?


Aku biasa order je kuih raya.. tak penah buat. sebab kalau aku buat rasa sedap sangat (tangan didada mata keatas) abaikan saja.!!so sekarang tengah tunggu lagi mana-mana yg nak offer kuih raya untuk di rasa.. tapi ada minat jugak nak buat kuih sendiri tapi tak ada sifu yg boleh tunjuk ajar. karang kalau aku buat sensorang mau tunggang langgang dapur.. lupakan je lah..





Sedapnya kuih raya ni.. tapi kalau makan banyak mesti muak sebab banyak sangat coklat



Amboi ada pulak kuih raya macam ni.. agak-agak korang lah kalau korang bagi dekat mak mertua or bakal mak mertua korang.. tah apalah yg dorang pikir kan.. sangat senset ok..!!!LOL


Tak sabar nak puasa & raya.. tapi makin dekat nak puasa aku makin berdebar-debar pulak.. sebab sesuatu akan jadi lepas raya.. nervous.... apakah itu.. nanti aku update next entry k... oklah thanks sebab sudi baca entry ini..

sekian,

EchaRahman
Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Kempunan




Hari ni dah start perlawanan team malaysia dengan team EPL iaitu Arsenal, Liverpool & Chealse.. Malam ni Harimau Malaya akan bermain dengan team Arsenal.. aku nak sangat tengok live dalam stadium. tak kesah lah team mana lawan janji ada team Malaysia..


Tapi hajat ku asyik tak kesampaian.. oh tidakkkk... petang ni my sis & en. husben dia turun stadium tengok Arsenal main.. sebab dorang peminat Arsenal.. saya sangat jeles dengan anda sebab dapat pergi stadium.. saya nk pergi jugak.. tapi en. soldier asyik melarang.. sebab dia tak suka sangat suasana stadium yg kecoh.. tapi aku suka sebab happening ok.!


Nampaknya kami tidak sependapat di situ.. Bukan apa dia tak suka bawak perempuan pergi stadium sebab risau apa-apa jadi.. yelah kita tak boleh nak agak peminat dalam stadium yg ramai tu.. macam-macam boleh jadi.. tak apa lah demi keselamatan..


So malam ni stanby depan tb jelah tengok game Harimau Malaya vs Arsenal..

sekian,

EchaRahman T___T


Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Saturday, July 9, 2011

Pengorbanan, kesabaran & kesetiaan


Bukan mudah untuk melalui alam percintaan yg mampu bertahan lama dalam sebuah perhubungan.. aku akui bahawa bukan mudah untuk bertahan selama 5tahun.. tipulah kalau aku kata kiteorang tak pernah  gaduh-gaduh ni.. itu lumrah dalam sebuah perhubungan.. 


Lebih-lebih lagi aku bercinta dengan seorang soldier.. memang sangat memerlukan kesabaran yg tinggi sebab aku kenal sidia memang dari sekolah lepas tu sidia masuk askar.. kena tunggu dia habis traning askar hampir setahun.. dan hampir setahun jugaklah kami tak berjumpa dan boleh dikira berapa kali je dia call..memang tak sampai 5 kali... dan tahun pertama dia masuk askar memang kami jarang berjumpa.. so nak dekat 2tahun jugak lah kami tak berjumpa...bayangkanlah.?korang boleh ke kalau macam tu.?


Masa first time sidia masuk askar.. aku memang tak henti-henti menangis sebab tersangatlah  rindukan sidia.. aku tak malu nak mengaku sebab memang logik untuk rindu-rinduan.. masing-masing terpaksa berpisah jauh.. sidia traning 6bulan.. bulan pertama aku memang tak dapat biasakan diri lagi.. masuk bulan ke 2 aku cuba sibuk kan diri.. sebab tak nak pikir sangat dekat sidia.. lama kelamaan aku dah terbiasa kena tinggal.. sepanjang kami xjumpa tu memang pelbagai dugaan yg datang.. masa tu lah allah nak menguji kesetiaan aku dekat sidia.. tapi syukurlah segalanya mampu aku harungi.. dan sekarang aku masih bersama sidia yg aku sayangi..(jangan jeles uolls)


Memang aku anggap sidia sebagai my hero sebab sidia sanggup masuk askar kerana memikirkan masa depan kami.. walaupun ada yg cakap masuk army ni tak menjamin masa depan.. ada aku kesah.. janji buat kerja halal... bukan mudah bagi seseorang yg tidak mempunyai mental & fizikal yg kuat untuk mampu bertahan dalam army ni.. memang aku salute kepada sidia.. kerana bertahan hingga sekarang.. dan sidia juga banyak memberikan aku semangat dan terus suruh aku bertahan untuk terus bersama sidia.. finally i can do.. sebab bukan semua orang mampu buat macam tu.


Memang kami bermula dari bawah.. dan perlahan-lahan kami harungi segala dugaan bersama.. agak perit bagi aku untuk laluinya sendiri....tetapi berkat kesabaran, pengorbanan, kepercayaan dan kesetiaan antara satu sama lain.. kami mampu bertahan hingga sekarang.. alhamdulilah.!!!itu lah kunci sebuah perhubungan..kepada anda-anda yg aku sayang doa-doakan lah kami hingga ke  jinjang pelamin then sampai ke anak cucu or sampai ke akhir hayat ok.!!!


to my dearest soldier thank for being my heart and soul to always remember,miss and wait for you forever..selamat ulangtahun perkenalan kita yg ke5 tahun.. hopefully we last for ever...thanks jugak sebab sanggup melayan kerenah saya yg tersangatlah mengada-ngada ni. dan yg kuat membebel ni.. im lucky to have you dear!!thanks coz be my perfect lover dear!!



gambar sepanjang lima tahun kami kenal.. gambar yg kiri atas tu.. masa mula-mula kami kenal
so muka macam budak-budak lagi..



p/s: entry sempena anniversary kami yg ke 5tahun... thanks kerana sudi membaca entry ni.. & jangan lupa doakan kebahagiaan kami.. love uollss..


sekian,



EchaRahman



Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Wednesday, July 6, 2011

jadi kaunselor rumah tangga kejap

ER nak cerita kes semalam... tak pasal-pasal kena jadi konselor rumah tangga.. kena dengar luahan hati seorang 'makcik' ni..  nak tahu tak apa yg 'makcik' tu luahkan.. cercite!!!


Semalam after lunch ER buat lah kerja macam biasa.. tiba-tiba telefon berbunyi.. so pick up je lah macam biasa sebab maybe orang bank call nak tanya pasal wasiat customer kot.. memang orang ditalian tu nak tanya wasiat dah daftar ke.? dan apa isi kandungan.. so tanpa curiga ER pun mintak lah no ic..


ER: bagi no ic.. saya nak check dulu..
Makcik: (makcik tu pun bagi lah no ic) ingatkan no ic dia.. sekali laki dia punya da..
Makcik: harta suami makcik dia bagi dekat siapa yer.?
ER: wasiat ni just basic.. suami puan tak declare lagi harta dia.. atau erti kata lain.. dia tak nyatakan nak bagi dekat sapa lagi..
Makcik: makcik jumpa wallet dia .. makcik check lah tu yg jumpa kad dari kompeni ni.. tu yg makcik call kau.
Makcik: makcik bukan apa.. laki makcik ni dah tua.. bulan depan nk masuk 60tahun dah.. (memang betul pun sebab aku sempat tengok dalam sistem tu birthday pakcik tu bulan depan..wah sempat ni).. kau tahu je lah orang tua ni kadang-kadang gatal..
ER: yelah..(tu je lah mampu aku cakap) padahal dah terkejut dengar makcik ni cakap macam tu. dan terus mendengar luahan makcik tadi..
Makcik: makcik terus terang je ni.. tak de nak selindung dengan kau.. sekarang ni laki makcik tengah menggatal dengan minah indon.. (wah lagi terkejut aku dengar).. laki makcik tak de dalam malaysia sekarang.. dia pergi melancong.. (dalam hati aku.. eh makcik ni cool je laki dia pegi melancong)..
Makcik: macam mana dia boleh ada wasiat ni.?
ER: mybe pakcik ada buat loan kat bank.. tu yg automatik dia ada wasiat sekali.. sebab sekali package kalau dia buat loan.. mybe pakcik ada buat loan beli rumah or kereta ke.?
Makcik: ooo yelah..makcik pernah dengar dia ada buat loan peribadi.. tu pun dia tak bagitahu makcik.. makcik dengar-dengar je..
Makcik: kita boleh tahu tak dia bagi harta dia kat sapa.?
ER: tak boleh sebab sekarang pakcik tak buat pindaan lagi.. menyatakan yg dia bagi kat sapa..
Makcik: pakcik tu bukan ada harta pun..(wah direct je makcik ni bagitahu) cuma makcik takut anak-anak yg susah kena tanggung pinjaman yg dia buat tu..
ER: yelah..betul tu..(tak tahu nak cakap apa..kalau cakap banyak tak pasal-pasal aku yg kena marah)
Makcik: ni mesti orang bank yg paksa pakcik buat loan.
ER: aku diam je.. sebab tak tahu nak salahkan sapa dalam ini kes..
Makcik: tak apa lah makcik nak call bank tanya.. makcik menganggu kau je..
ER: eh tak adalah dah memang kerja saya.


Makcik tu pun bagi salam & terus letak.. aku rasa dia puas kot dapat luahkan dekat aku... Tapi kesian aku tengok dia.. sebab laki dia buat macam tu.. tapi tabik spring lah makcik ni sebab berjiwa kental.. sebab dia still boleh cool lagi & dia tetap ambil berat pasal laki dia.. walaupun laki dia dah buat dia macam tu.. aku nak bagi nasihat pun aku belum kawin lagi.. tak pasal-pasal kena marah pulak dengan makcik ni karang..


Anyway ni pengalaman pertama dapat customer macam ni.. sebelum ni tak pernah pulak dapat call macam ni.. so kepada pakcik ni jangan lah menggatal sakan.. anda tu dah tua.. tak lama je lagi.. ni siap pegi melancong bagai.. sah pegi indon lah tu....hakhakhak....


kbai,

EchaRahman
Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Tuesday, July 5, 2011

Beza Cinta, Sayang, Minat & Suka



Cinta, sayang, minat & suka.. adalah satu perasaan yg berlainan.. mungkin ada antara anda yg pernah mengalami perasaan sebegini.. & ada jugak yg keliru sama ada dia menyintai, menyayangi atau hanya suka & minat pada seseorang.. so jom kita selidik bersama..



Perbezaan Cinta, Sayang, Minat & Suka:-


Cinta - Kita memang mengharapkan dia menjadi milik kita. Segala apa yang kita buat, kalau boleh nak dia tahu.. dan kita seboleh mungkin tak nak sakitkan hati dia. kita akan sentiasa berfikir tentang dirinya. (dalam erti lain : cinta di tujukan kepada seseorang yg kita selalu ingat dan mimpi.. Tanpanya kita akan rasa sunyi dan kita cintakan sepenuh jiwa dengan hati yg ikhlas kepadanya walaupun dia buat tak tau je)



Sayang - Kita memerlukan dia di masa kita mahukan seseorang untuk berkongsi rahsia dan kisah duka kita. selalunya kita akan sayangkan seseorang yang menjadi TELINGA kepada masalah kita. (dalam erti lain : sayang di tujukan kepada seseorang yang boleh membuangkan masa dia untuk mendengar dan memeningkan kepalanya dgn masalah kita dan kita jugak boleh menyakitkan hati dia kerana kita bukannya cinta kepadanya)


Suka - Kita sukakan dia kerana dia kelakar. Dia happy-go-lucky. Bila bersama dengan dia, kita rasa nak tergelak sampai nak pecah perut. Tapi, kita taklah rindu sangat kat dia bila tak berjumpa seminggu…(dalam erti lain : suka di tujukan kepada seseorang yang boleh menjadi pelawak kepada kita.



Minat - Apa sesuatu pada dirinya yang menarik kita untuk mendekatinya.(dalam erti lain : minat ditujukan kepada seseorang yang ada sifat, peribadi atau barang yang kita mahukan… )



Tetapi kita kena ingat bahawa tanpa minat , suka dan sayang kita tidak akan CINTA pada seseorang itu…



Paling suka ayat kat atas ni.. betul jugak kan.?kalau tak mula dari semua perasaan ni macam mana CINTA tu nak datang kan.?




kbai,
EchaRahman






Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Monday, July 4, 2011

Jangan nak berangan yer cik ER

Bermonolog sendiri.....

HAHAHAHAHA...padan muka kau tak dapat keluar... konon nak candle light dinner la dengan en.soldier kau.. tapi yg hadoooo... dah dah tak payah nak berangan jejauh sangat ok ER.!!!!


Amboi sukanya.. tiba-tiba aku rasa macam ada 2 watak pulak satu baik satu lagi jahat.. yg jahat tu gelakkan aku sebab berangan nak keluar dating 9 julai ni sebab nak sambut anniversary.. tapi disebabkan perhimpunan haram jadah tu tak jadi nak dating.. sebab 'mem besar & big boss'  tak kasi keluar.. sebab risau pape jadi katanya.. yg  lagi tak boleh bla tu en.soldier kena stanby takut-takut rusuhan tu jadi teruk..


Baru je berangan nak candle light dinner kat tepi pantai macam ni..
tapi hampehhhh..
ok berhenti berangan yer ER.!!!


So nak tak nak kena redha je lah.. sape suruh couple dengan soldier kan.. kan dah kena sebijik... nasib lah.. wah bermonolog lagi aku..


Hampehhhhh baru nak dating... dah lah susah nak jumpa sekarang.. keciwa makcik....!!!!! merajuk tiga hari berturut-turut cam ni...T___T


Tapi tak apa lah saya faham dengan kerja awak.. tapi kan lagi bagus kalau perhimpunan tu tak ada langsung.  tak payah susah susah en soldier nak kena stanby.. confirm bin pasti aku boleh keluar dating dengan dia... so set dalam memori anniversary tahun ni sangat lah tidak best.. sebab kena kongsi tarikh dengan perhimpunan haram jadah tu & tak boleh sambut langsung...


oklah nak layan kekeciwaan ni dulu....kbai....


ER...T___T
Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Saturday, July 2, 2011

Pening lalat..apakah.?

Pening lah tak tahu nak pilih yg mana satu dan warna apa.. sebab 2tahun lepas my sis dah buat warna pink.. tak kan nak buat warna pink lagi.. baju pulak tak tahu nak tempah kat mana.. baru servey sikit-sikit.. tak tahu nak pilih yg mana.. dari sekarang nk kena prepare takut tak sempat...


Apakah.?nantikan...


kbai, EchaRahman...
Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...