Monday, December 27, 2010

i really miss you dear!!!


awak saya rindu awak,
awak dengar tak ni,
kenape lah kite susah sgt nak jumpe,
kan best kalau kite boleh jumpe mcm couple lain,
tak pe lah dah mmg mcm ni takdir kite kot,
saya harap awak baik je kat sana,
and saya harap kite boleh lalui hari2 yg mendatang dgn sabar,
kite kene kuat kan wak,
walaupon kdg2 saya byk songeh,
tapi awak tetap sabar dgn saya,
thanx sygs,
perjalanan hidup kite panjang lagi wak,
saya harap kite boleh bertahan 3thn lagi,
utk hidup bersame,
insyaallah,


iloveyoudear
goodnight
echarahman,


Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Sunday, December 26, 2010

aff suzuki cup @ harimau malaya



Assalamualaikum 
agak lame jgk saya xupdate blog..saje menyibukkan diri dgn kerja
tibe2 minat pulak nak story mengenai bola sepak..saya xdelah fanatik sgt..
tapi suke jgk tgk bola..tapi tapi bola sepak malaysia je ok!.bola sepak luar xlayan sgt la..
nak tawu sbb pe.?hehehe..sbb ade adik beradik kembar yg hensem lg kiut and macho 2..
ala xkan xtahu..Aidil zafuan && Zaquan adha..


'patot la suke tgk bola sepak malaysia rupe2nye de pemain ensem..boleh lah cuci mate kan.?'
jgn nak suke sgt la cik aishah oi.!bukan boleh dpt pon..-___-
hanya utk hiburan semate2 je pon..heheheh.
baru2 niy saya tgk perlawanan  Malaysia vs Vietnam..tgk kat tv je la..
xpergi stadium pon..sbb xminat la nak serabut2 ni..hehehe
Time 2 dorg lawan kat stadium bukit jalil dulu..
tapi kembar yg ensem lagi kiut 2 xmain plak..sbb due2 injured..so sad..
xpe pemain lain kan ade..hehehehe..

Hebat anak2 buah K.Rajagopal main..sampai boleh score 2-0.
nampaknye bukan calang2 pemain yg diturunkan oleh k.rajagopal.
Safiq Rahim,Safee Sali,Shahrul Idlan Talaha,Amirul Hadi Zainal dll..
ramai lagi cume tu je yg saya ingat..lagipon xkan nak senaraikan sume..
nanti xcukup space plak..
walaupon kembar tu xde..tapi still boleh score..saya teruja kot mase tgk 2..
sampai menjerit2..rasenye sore saye je kuat..heheheh..
semangat malaysia boleh la katekan..

Tibe2 ter'admire plak dekat kapten bola sepak malaysia ni..
iaitu Safiq rahim..hebat kot dia main...tapi bukan saje admire dgn care dia main..
tapi jugak dgn muke dia...boleh lah tahan kiut jugak..hahahah...
same je macam tadi tgk bola sambil cuci mate...



Selain kapten yg hebat lagi kiut ni..pemain lain pon hebat jgk main..
Safee Sali antara penjaring gol malam tu..not bad jgk dia score..
keeper malaysia pon hebat..sampai boleh tepis sume serangan pihak lawan..
                                     keeper pon kiut jugak..macam anak jepun kot..tgk ni eh?
macam mane caye x.?kan.?kan.?-___-
abes sume akak2 kat opis saya pon admire kat dia...gile lah..hehehe


Walau ape pon malaysia main hebat giler malam 2..
mmg sume pemain main bermati-matian..
ini membuktikan bola sepak malaysia xdelah terok sgt kan.?
game yg ke2 dorg main kat Vietnam plak..
xde gol pon...malaysia dapat pegi final sbb agregat 2-0..
so utk final Malaysia vs Indonesia plak..
saya xnak ketinggalan la kan..ahad malam saya dah terpacak depan tv..
harap2 malaysia menang lah...
saya bangga jad rakyat malaysia..xkesah lah pe org nak ckp psl bola sepak malaysia..
GO MALAYSIA...
'MALAYSIA TANAH TUMPAH DARAHKU'



sekian,
echarahman







Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Monday, December 13, 2010

disappointed with you honey




Jam dah nak dekat pukul 12.00 tengah malam.
tapi mate saya still xboleh nak lelap..
ni sume sebab hati yg kecewa dan otak yg serabut..
mungkin masih tak dapat terima hakikat.
kenape lah sume ni berlaku..dan kenape lah ia tak berpernah berpihak pada kami.
mungkin bagi sesetengah org ia hanya sebuah masalah kecil..
tapi saya cukup kecewa buat kali ini..tapi saya xsalahkan awak.T__T

Bukan ape..saya ade rancangan nak pegi berjalan2 ke melaka bulan 12 ni..
yelah saya ni bukan pernah pegi sane..org kate sekarang melaka dah cantik..
nak juge menikmati suasana malam..sbb org kate kat sane kalau malam romantik tau..
family saya mmg jarang pegi bercuti..so saye pon ajak la my soldier..
memandangkan kampung dia mmg dekat melaka..
so mungkin dia tahu selok belok dekat sane..
lagi pon dia baru dapat lesen full..jadi mmg tempat pertame yg dia kene bawak saya 
adalah melaka..mmg saya teringin sgt nak pegi sane..kami bercadang utk balik hari je..
tapi rasenye saya patot lupekan je rancangan tu..
kerana si dia tak dapat cuti...arghhhh!!!!!
kenape lah sume yg kami rancangan mesti ade je halangan..

Tadi dia kate 'sayang kita cancel je la nak pergi melake tu'..
'sbb saye xtahu lagi boleh cuti and takut kalau dapat cuti time xgaji lagi'..
yelah ekonomi xstabil la katekan..T__T
sedihnye hati ni..sbb dah rancang bulan lepas..oh tidak!!!
tapi disbbkan nak nampak cool la konon..saye just say ok..
padahal dalam hati mau meraung..
tapi ape boleh buat..xkan nak paksa pulak kan..
susahnye bercinta dengan soldier ni..kerja xkira mase..
rasekan lah echa...sape suruh kau pilih soldier..
tapi dah mungkin soldier jodoh saya..nak buat macam mane kan..

tapi xpelah mungkin ade hikmah disebalik tu..
yelah kita hanya mampu merancang je..
yg menentukan hanya allah s.w.t..
nampaknye kene rancang utk tahun depan pulak ni..
rase2nye menjadi ke eh.?
oklah dah puas saya berpot pet kat sini..
saye nak tido dulu la..pagi karang mau kerja..
takot ntt terlajak tido pulak..
tah boleh tido ke tak ni.?ish2...



gud nite all
wasalam,
echarahman
















Tgk awesome kan pemandangan time malam..romantik kan.?
arrrgghh frustnye saya...nak jugak rase suasana malam kat melaka..
xkisah lah org nak kate melaka biasa je..or saya ni jakun sbb xpernah pegi sana..
ade saya kisah..
syg u buat i kecewa la...T__T

Awk saya nak naik ni jugak.!!




melaka tunggu kedatangan saya -___- 
wink wink






Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

kerja gila dan glove oren

Pagi khamis 9/12/10 lebih kurang pukul 6.30 pagi..
mase tengah mandi tibe2 dengar hujan turun..
hujan turun lebat sangat mase tu..so ignore je la..
sbb saya pk xpela hujan benti kot kejap lagi..
lepas mandi pon hujan xbenti2 lagi..
kalau ikotkan hati malas ni..mmg xnak pegi opis..
kan best kalau dapat sambung tido dekat rumah...
nasib baik setengah jam lepas tu
hujan benti..so cepat2 la bersiap kan..
naseb baik jalan xjem && memandangkan cuti sekolah pulak tu kan..
naseb baik sempat sampai opis..xdela lambat sgt pon..still on time..
tapi ramai jugak yg xsampai  lagi
sampai2 je opis menggigil satu badan..sbb sejuk yg teramat sangat..
siap pakai 2 helai sweater lagi..

Tibe2 member opis offer glove oren dia..
dia dapat time pegi main ice skating dekat sunway hari tu..
saya pon mmg tengah sejuk..mmg xboleh nak buat keje lansung..
tapi kenape glove tu colour oren..
kalau dapat colour pink kan best..baru saya nampak cute..heheheh..
jgn nak perasan sgt la cik aishah..-__-
eh2 sambung balik...lebih2 lagi aircond kat opis tu mmg xboleh nak control...
pagi tu mmg satu opis 'kesejukkan yg terlampau'
jadi saya pon pakai lah glove tu sambil buat keje...
naseb baik time tu bos tak meronda..
kalau bos nampak..abes la saya kene bahan xsudah je nanti..heheheh
tapi ade jugak la abg2 opis tegur..'ai ape kes pakai glove sambil buat keje ni'
saya pon jawab lah.'sejuk la bang..tak boleh nak buat keje'..ngade2nye saye ni..heheheh
berguna jugak glove tu..lepas pakai dah xsejuk sgt..
still boleh buat keje dengan pantas..heheheh


Dalam kesejukan yg teramat sgt tu..sempat lagi snap pic ni..hehehe..
nampak tu glove oren saya..gempak tak.?heheheheh..
dah macam kat oversea pulak..hahahah..
*thank kak lyd kerana tlg snapkan pic saya ni..
dan terserlah lah kerajinan saya 
dan terserlah la juge meja saya yg very de bersepah..
ingat lagi abg dayat a.k.a abg boy..
selalu bising 'ape ni meja anak dara tapi bersepah'..hehehehe
ala abang ni macam tak kenal saya je kan...
saya kan pekerja yg rajin...hahahha..(kepoyoan ku jua terserlah)


Tengok tu sempat peace lagi..heheheheh..ni mmg dah xde koja la gamaknye...
anyway thanx ali sbb bagi pinjam glove oren kau tu..-__-
selamat glove tu ade...dapat jugak lah menyelamatkan saya dari 'kesejukkan yg terlampau tu'
oklah sampai sini saje...jumpe lagi kat entry seterusnyer...

wasalam,
-echarahman-

Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Sunday, December 12, 2010

-____-

Hari ni xde mood sikit nak update blog..ish xtawu kenape..mungkin sbb hari cuti yg amat membosankan..
sbb mengikut perancangan..sepatotnye my soldier kena bawak saya kuar hari ni..tetapi dia kene kerja..
susahnye hidup nak kene sharing..bukannye kene share dia dengan another girl..but share with her work.
tapi saya ni kan mmg seorang yg memahami..heheheh...jgn nak poyo sgt la aishah -_-
walaupon kgd2 hati ni ade sikit terase and merajuk..sbb kami xde mase nak berjumpe sgt..
tapi xboleh nk buat pape..dah tu mmg kerja dia && kerja tu yg dia pilih..
&& saya sebagai gf dia kene la sokong dia..saya hanya perlu bersabar je..
we can do it sayang.!!insyallah kite boleh tempuh sume ni..-__-

Tapi xpe2..kami pon sedang berusaha kumpul duit..utk mengakhiri zaman bujang kami..tapi lambat lagi la..
sbb kami pon mude lagi..tapi disebabkan kami jarang jumpe..lagipon kami dah lame kenal..
dah nak dekat 5tahun dah pon..sbb tu la kami buat keputusan utk kawin..
tu pown kalau duit dah cukup && saya pon dah sedia...yelah bab kawin ni xboleh dibuat main2kan..
mmg la de yg fikir xenjoy la kawin mude ni, rugi la sbb xdpt nk enjoy..tapi saya rase kalau saya kawin pon
saya still boleh enjoy..same je sume org pon akan kawin..cume cepat atau lambat je..
lagipon ramai jugak kawan2 saye yg kawin muda..so xsalah la kan..drpd buat bende yg bukan2..
lebih baik menjadikan hubungan tu..sebagai yg 'halal'..betol tak.?huhuhuhu...wah ayat mau bernanah telinga..
macam mane agaknye kami kawin ntt yer..mcm mane agaknyer pelamin saya ntt yer...ish merepek jer la..
hahahahhahah...



xkesah lah ape org nak kate..yg penting saye syg soldier saya && dia pon syg saye..<3
oklah sampai sini saje..waiting for another entry..

wasalam,
echarahman





Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Wednesday, December 8, 2010

facebook oh facebook!



Kenape eh makin lame saya makin boring dgn fb ni.(fb singkatan for facebook ler..heheh)
macam korg xtawu plak kan...saje je nak gtawu...ok kite smbung balik..iklan kjap..
abaikan je entry ni..huhuhuh
Bile on9 je mesti xtawu nak wat pape..sometimes kalau best on9 pon sbb ramai membe yg komen or ramai yg on9..cube kalau xde yg komen..mau xsampai 10mnit je dah boring..
emm lagi2 skunk ni profile dah ubah..makin pening saya tgk fb ni..
makin xfaham saya nak tgk..
Ade plak sorg membe saya ni sampai nak jumpe owner fb ni sbb nak suruh ubah balik profile fb ni yg mcm dulu..mcm2 la hang ni..hang tawu ke sape owner fb ni cik kak oi...
mrepek je hang ni..hehehehe
Ingat lagi time mule2 dulu fb ni 'wujud'..sume org berlumbe2 nak buat akaun fb sendiri..
sampai sape yg xde fb di 'cop sbagai ketinggalan zaman..pas tu masing2 bz nak update status..
termasuk la saya..sampai makan,mandi n keje2 lain pon tinggal.
Tapi yg penting tu bukan saya la kan.-heheheheh
sampai ade yg battle akaun sape yg paling byk frens..macam2 la kan..
Penah jgak t'fikir lepas ni ape pulak teknologi yg akan wujud selain fb.twitter dll..
walau pe pon fb ni hanya boleh dibuat sbg tempat utk suke2 je..yela xkan nak serius sgt kot
bukan dapat ape2 faedah pon..kalau salah gune boleh memudaratkan diri n aibkan je..
amboi aku niy poyo je kan..nak berceramah plak...
xpela ni pon mmg tempat saya ber'potpet pon.
so do i care..heheheh...okla sampai sini je la..wait for next entry.-___-
facebook oh facebook.!


-echarahman-

Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Tuesday, December 7, 2010

salam maal hijrah @ 1 muhharam 1432 hijrah

 Salam Maal Hijrah buat sume umat islam -_____-


Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

cuti-cuti

Hari ni saya cuti..memandangkan cuti tahun ade lagi beberapa hari.
so lebih baik saya cuti drpd cuti tu lesap macam tu aje..
Lagipon esk cuti for Maal Hijrah..so saya direct je la cuti..
dapat la jugak saya merehatkan diri..
biasa la bile kat umah pulak tak tawu nak buat pe..
so juz makan tido n tengok tv je la kan...
cite pon banyak yg xbest..balik2 drama indon yg xabes2 konflik n masalah..
kdg2 kalau boleh layan..saya tgk gak sampai abes..
Tapi letih kot nak tunggu kesudahan cite tu..walaupon agak menyampah bile nak tgk cite indon ni..
tp saya ade layan 1 cite indon ni..tapi kat channel astro 
Cahaya tajuk cite tu..disebabkan tajuk cite tu cahaya.sampai mama nak letak name cucu pertame dia 'cahaya' kalau dapat cucu perempuan la kan..bukan saya sorg je layan cite tu..
mama pon layan jgak..best la jugak cite tu bagi saya la...tapi bese la byk betul masalah dalam cite tu..
putus cinta pas tu kawan balik la..ade org ketiga la..family larang la..
yg pmpuan ni jeles ngan sorg ni la...macam-macam..
tapi disbb kan mmg saya layan so lebih baik layan sampai ending kan...
and sekarang ni saya tgh tgk cite tu...hehehehhe...
sambil ditemani hujan yg turun ni..lagi la layan kan.?



Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Monday, December 6, 2010

diner with my soldier



Tadi pegi makan dengan my soldier..
Tibe2 je petang tadi dia mesej ajak saya kuar makan malam ni.
Padahal kem dia jauh kot..dr sg besi nak kene datang gombak..
tapi da dia yg nak kan..
Bukannye saya yg suruh..nak wat macam mane RINDU punye pasal...
So pegi makan kat mane yg sempat je la...
memandangkan dia balik kejap je..bukan cuti ye..
Jadi xdela romantik sangat pon makan malam kami...
tp xpe...ntt nak jugak ajak dia candle light diner..
Gediksnye saya ni...hahahahaha..xpe soldier saya ni mmg romantik...so xde hal la kot..
Thanx awk sbb bawak saye pegi makan tadi...so awk rindu lagi kat saye x.?=)

                 
            my soldier : sayang mlm kunk kite kuar diner ye..saye rindu la kat awk..
            me: ok dear..malam kunk datang ambek saye ok.!<3






Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Sunday, December 5, 2010

ngangkung


Semalam ingatkan nak tgk movie nyangkung...tapi mase plak xsesuai...
ish saya ni cm da ketinggalan pulak..
patotnye time mule2 movie 2 kuar la...excited nk tgk...ni x baru sekarang nak p tgk..
maklum la jarang kuar la katekan (senyum kambing)..Tapi ade yg kate cerite 2 xberape best...
sbb xbanyak babak yg funny && ade yg kate best giler..
tapi xpe saya belum pegi tgk..so xtawu lagi kan...xkenal make xcinta la kan..heheheheh...
Jadi mengikut perancangan mungkin saya akan p tgk minggu depan...Harap2 dapat la saya tgk...
itu pon bergantung pade en.soldier saya tu...
ish2 kesian saya ni kan nak kuar pon kene tunggu dia...tapi xpe dah dia bf saya..
so harus la kuar dengan dia kan..
Hopefully dapat p tgk minggu depan..


Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

dating and rose


Tadi baru kuar berdating with my sygs..biasa la juz jalan2 && makan2 je..
xsempat nak pegi mane2..
sampai nak tengok movie pon xjadi..sbb dia xdapat nak kuar lame2..frustnye..
bese la bercinta dgn 'soldier' ni mmg memerlukan kesabaran && pengorbanan yg tinggi..
dia dah macam mr.cinderella pulak...mlm je dah kelam kabut nak kene balik...
nasib baik tadi dia sempat balik kem..neway thanx awk sbb bwk saye jalan2 && thanx utk jambangan rose 2...so sweet...
xsangke tercapai jugak nak tgk awk bagi saye rose && xsangke pulak soldier sorg ni romantik jugak..ingatkan ganas la sgt...rupenye dalam hati ade taman...
im suprise for that rose...








dia bagi suprise ni mase dalam kereta.
kalau dia bagi depan org ramai for sure la saya segan kan.
thanks dear.!!!





p/s to my sygs: yg lain kali bagi la lg...tp make sure lebih byk && lebih besar dr yg ni.















Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...