Friday, August 5, 2011

Buka puasa with 'incik military'

Meh kejap nak bagitahu ni kelmarin ER pergi buka puasa with en.military a.k.a en.soldier.. jangan jeles uolls.. (hek eleh macam dia sorang je pergi makan dengan boyfie).. hehehe.. saje je nak kecoh kat sini!Opss sori uolls..


Ramadhan ke 3 baru dapat buka dengan dia. yelah puasa first and second kena lah utamakan family dulu kan.?ye dak.? so petang semalam makan tempat yg dekat dengan rumah je.. sebab malam dia ada kerja pulak.. biasalah aku ni kan 'bermadu' dengan kerja dia jugak.. tu yg kena kongsi masa dengan kerja dia.. buzi mengalahkan PM je.. redha je lah...


Ok ER berhenti merungut.. ahahaha...  ok semalam nafsu makan kiteorg tak de lah macam first day puasa.. macam kebulur bebenor.. semalam sempat lah ronda bazar ramadhan area sentul.. tak tahu nak beli apa.. sebab takut tak habis.. just beli bebola yg cucuk-cucuk tu.. hape tah nama benda alah tu.. tapi aku memang suka makan.. tu pun beli lima batang je.. en.soldier pulak beli chicken wings..


Then sampai kedai makan kiteorg order nasi goreng kampung, tomyam ayam & nasi putih.. sangat jimat ok.. tapi ikut hati nak makan ikan siakap masak 3rasa, telur bungkus, ayam goreng kunyit, udang goreng tepung..sayur kangkung belacan. perrhhhh!!! terliur aku.. tapi memandangkan aku dengan en.soldier bukan lah pelahap yg hebat untuk habiskan semua lauk dalam satu masa.. jadi kena lupakan saja menu-menu yg menjerat perut & jiwa itu..





perrhhh!!!! boleh batal puasa aku tengok makanan ni semua.
kecur air liur weyh..
tapi saje je nak bagi korunk tergugat iman..eheheh



Nampak je sikit makanan yg kiteorg order tapi tu pun dah kenyang & tak habis pun bebola cucuk-cucuk tu.. SEE!!!dah nampak kan kiteorg bukan pelahap yg hebat.. makanan yg sikit tu pun susah nak habis...


Nanti kalau en.soldier free nak ajak p makan sate lah.. tiba-tiba teringin pulak.. dan2 je semua benda jadi teringin pulak time bulan puasa ni kan.?nafsu semua tu.. ahahaha... oklah kepada anda semua ingat makan tu biar berpada-pada yer.. jangan ikut nafsu sangat nanti membazir je.. hari ni buka puasa nak makan apa yer.?



kbai,
EchaRahman
Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...