Saturday, December 31, 2011

babai 2011!




Salam



Sementara nak menunggu akak aku sampai, sebab dia nak bawak aku keluar..so aku dengan rajinnya nak update belog lah kan..#walaupun takde lah rajin sangat (mata keatas).. dah nak akhir2 tahun ni, tiba-tiba rasa sedih sebab tahun 2011 nak tinggalkan kita


Sepanjang 2011 ni walaupun takde pasang azam masa awal tahun, sebabnya takot tak tercapai.. so aku malas nak pasang azam2 nih..tapi bila kenang balik kenangan sepanjang 2011 memang boleh buat aku tersenyum sorang2..tapi ada jugak yg sedih T__T


Tapi yg paling tak pernah terpikir, keluarga en.soldier datang merisik aku, dan tahun depan dah nak bertunang!hoyeah!!!tak sangka..dan tak percaya hubungan kiteorang masih bertahan!Alhamdullilah dah 5tahun.. hopefully tahun depan lebih baik dari tahun ni..tapi aku rasa tahun depan lagi banyak dugaan, yelah orang kata dugaan orang bertunang ni dasat..seram nih!


Tapi rasanya belum bertunang lagi dugaan dah datang nih..macam mane.?sabar je lah kot..Haish!yg pasal nih nanti aku cerita next entry.. malam nih kamu, kamu semua sambut new year dekat mana.?aku seperti biasa sambut dekat rumah saja!sebab memang tak boleh keluar plus malas nak sesak2 dengan orang ramai!so tengok bunga api belakang rumah je lah (^-^)



SELAMAT TAHUN BARU!!!













Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Friday, December 30, 2011

im counting!




Salam,



Lama tak update belog. haish!ada ke yg baca belog aku ni kan.?haha!.ghasak lah..banyak benda yg harus diselesaikan..lagi2 nak dekat E-day, lagi lah banyak benda nak kena settle.. ye dak.?tu yg jarang update belog..


Cakap pasal E-day nih kan, preparation E-day baru buat sikit-sikit.. padahal tinggal lebih kurang 2minggu mybe!satu pun aku tak buat lagi, untunglah nak hujung2 tahun nih banyak cuti, dapat lah jugak buat sikit-sikit preparation.. minggu nih cuti lagi so kena pergi cari barang lain pulak..


Minggu lepas en.soldier tolong aku cat rumah.. memang beruntung betol lah dapat parner askar nih, sebabnya dorang buat kerja memang rajin, cekap dan cepat (dah macam polis punya slogan pulak)..ghasak lah..sebelum nih masa wedding akak aku, kiteorg cat rumah nak dekat 3hari, padahal rumah aku takde lah besar sangat..tapi boleh sempot lah jugak kalau cat.. ngehehe..


Tapi en.soldier cat tak sampai satu hari, terkagum kejap.. haha!yelah dia start cat pukul 5, pukul 9mlm dah settle.. kagum!. hehe! yelah nama pun askar mesti lah kena pantas kan.. sebelum start cat tu, aku ada mesej dia.. saja nak mengena lah kan.. hehe!


Aku : kamu kat mane.?jadi cat ke tak.?
Dia : saye otw pegi rumah kamu lah ni, kamu cat lah dulu.
Aku : taknak lah, kita nak tunggu kamu.
Dia : kenapa nak reging kita eh.?
Aku : haha! bila lagi nak reging askar kita nih kan.?haha (gelak jahat)


Nasib baik cincin dah beli minggu lepas, baju pun dah tempah.. ehem..ehem..nak tengok ke cincin & baju tunang tu.. kena lah tunggu aku update facebook, twitter & belog.. haha!


Esok cuti bermula, banyak benda lagi yg aku nak cari lagi nih, hantaran belum buat lagi..pening mak noks!esok nak angkut akak aku pegi beli barang untuk buat hantaran.. yeay!esok kita shoping!!!! haha!




Harap-harap semuanya berjalan dengan lancar, dan tak sabar nak ke another stage with him.. at least ada perubahan dalam perhubungan kami.. kamu, kamu & kamu semua doakan kami yer!tu yg sayang korang lebih nih.. hehe!


oklah sampai sini je lah, aku update, kalau ada stori baru aku update lagi ok!anyway Selamat Tahun Baru!


okhabis!bai..









Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Tuesday, December 13, 2011

menghitung hari nak kawen(^_^")




Salam



Sekarang kan musim orang kawen dan jugak musim orang bertunang kan.?banyak lah pulak dapat kad jemputan, tiap2 minggu jugak lah dapat makan free. hehe!so tak payah nak masak kan.?(tapi yg penting kau masak ke.?)hehe!


Dekat opis aku je ada 2orang akak yg nak kawen pada tarikh yg sama, nasib baik tak jaoh tempatnya. sebelah menyebelah je kot. seremban & melaka.. tapi dari kl kira jaoh la jugak kan.. hehe!ke aku yg tak penah travel jejaoh.. ah ghasak lah.. haha!


So dorang tengah menghitung hari, tinggal lagi 2hari je kot bergelar bujang, lepas tu jadi puan lah (^_^). aku pun tengah menghitung hari jugak nih.. eh.. halamak terlepas pulak.. mungkin salah cerita kot. haha!dorang yg nak kawen aku pulak eksaited lebih. hehe!


Aku ajak en.soldier pergi kenduri kawen tu, lagipun tak penah travel jejaoh & berdua-duaan dengan dia. tapi jawapan yg aku dapat menghampakan.. tak payah lah nak berangan dengar dorang cakap "ok jom sayang"!. biasa dengar jawapan ghini je 'tak sure lah sayang' or 'b tak boleh janji, sebab kena standby'.. ok jawapan sebegitu dah biasa bagi kami military parner.. tapi nak sedapkan hati buat2 lah.. 'ok takpelah saya faham' (mata keatas). hehe!


So aku tumpang dengan akak opis aku yg lain ler nampaknya. nasib baik dia tak kesah. boleh lah makan kenduri sampai muntah!yg paling syoknya dapat jenjalan dekat melake.. jadi orang melake leee kiteee.. haha!.kesian aku melake pun tak penah pegi (T__T)


Ehem..ehem..kenduri aku bila lagi agaknya yer.. korang nak datang tak nanti.. haha!


okhabis!bai..










Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Monday, December 12, 2011

sore anda sangat sedap.




Salam


Hari nih seluruh selangor cuti kan.?untunglah.. aku jugak kena kerja (T__T). dah lah tengah borink dekat opis nih dengan kerja takde.. eh..apalah aku nih orang kerja tak banyak tu lah best kan.?hehe!tu bagi orang lain, bagi aku kalau kadang2 takde keje tuh syok lah..haha!


Dengan ramai cuti pulak hari nih.. haish!sangat sangat borink.. ada sorang budak baru masuk opis aku nih.. aku rasa dia pun borink kot.. dia dengar lagu sambil nyanyi2..aku takde lah kesah sangat kalau dia nak nyanyi. tapi berpada-pada lah habis satu opis dengar sore dia.


Kalau sore sedap macam faizal tahir ke.?takpe lah kan..nih halamak boleh gugur jantung dengar.. dah lah kuat, nyaring lepas tu piching larikkk mintak balik rumah. haish!buat perot aku sakit je.. hehe!karang aku yg mintak balik jugak.. hehe!


buat aku rasa nak @%+?!/#"^*&$<#%!@ je (^_^")


Oh pelisss lah..sore anda sangat sedap, tapi kalau anda tak nyanyi lagi sedap!(mata keatas)


buat aku rasa takde nafsu nak kerja..eh.. hehe!


okhabis!bai...






Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Wednesday, December 7, 2011

bersyukur dengan apa yg kita ada




Salam



Aku dengan en.soldier pegi dating naik motor je, yelah takde pun kereta myvi SE or saga sampai 2 biji.. tapi kiteorang bahagia.

Aku dengan en.soldier makan dekat kedai mamak je, yelah tak makan pun dekat starbuck or restoran mahal.. tapi kiteorang bahagia.

Aku dengan en.soldier kerja biasa2 je, yelah bukan pegawai yg boleh kawen bawah pedang tu.. tapi kiteorang bahagia.

Aku dengan en.soldier kadang-kadang gaduh, kadang-kadang ngam, yelah tak payah pun nak buat ayat2 romantik sakan.. tapi kiteorang tetap bahagia.



Dalam percintaan tak perlu harta benda, keserasian, kesefahaman, kejujuran & KESETIAAN sudah cukup untuk melengkapkan sebuah percintaan sehingga je jinjang pelamin.. insyaallah
bersyukur dengan apa yg kita ada, itu sudah cukup.



cinta pertama adalah cinta yg terakhir.
karma tetap ada!
dulu kau tinggalkan orang, sekarang orang yg kau gah tinggalkan kau pulak
apa kau rasa.?



p/s : hanya untuk saling ingat mengingati :) maaf jika ada yg terasa hati..










Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Sunday, December 4, 2011

bila masalah menimpa



Salam


Haish!baru start bulan disember, masalah dah datang menimbun2
 tapi orang kata tak baik mengeluh! entah lah!
kusut -______-


Harap aku dapat lalui dengan redha
yang pasti keluarga tetap bersama, itu sudah cukup












Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Tuesday, November 29, 2011

2 orang budak gemok & gym!




Salam & Hai korang!



Semalam dengan semangatnya aku bukak belog syiraa sekali jeles sebab dia berjaya turunkan berat badan dia 6kilo tahu.. tu semua sebab dia pegi gym.. so aku sedang jeles sekarang nih.. haish!tak boleh jadi nih.. nak kurus jugak T_T


Sekali tu aku cepat2 tweet dekat Bff aku, sebab dulu dia selalu pegi gym, tapi sekarang dah tak dengar la pulak.. kih kih kih.. dia cakap dia dah lama tak pergi.. so confirm badan makin mem'bolat' lah kan.. hehe..


Tiba-tiba ada sorang budak jahat nih (membe aku jugak) of course lelaki sebab lelaki nih jahat sikit.. hehe!tengah sibuk ber'tweet' sekali dia twiit ghini dekat kiteorang "yg gemok tu biarkan ia gemok"...oh no!mak hencik tiba2 panas hati tahu..


Yang tak tahan tu dia boleh keluar statement ghini pulak "2orang budak gemok & gym"..wah lagi sekali mak hencik berbulu.. hey! sadap u!!!mulut budak laki memang boleh tahan yer..haha!ok disebabkan aku dengan bff aku nih memang jiwa kental.. so kiteorang pun buat bodoh je lah.. last2 kiteorang basuh dia balik.. haha!*padan muka..




Sangat mendukacitakan apabila berat badan aku naik dah tak reti2 nak turun balik.. sebelum2 nih ada jugak pegi jogging dengan en.soldier.. tapi disebabkan dia asik buzi memanjang..sampai aku pun kurang kasih sayang.. eh..hehe!cuti baru2 nih ada jugak dia tak balik, tapi dia still ingatkan aku utk buat senaman2 ringan.. tapi biasa lah gf dia sorang nih.. memang banyak sangat alasan..kih kih..


Dia : sayang dah buat pt ke.?(pt tu kira macam senaman, sapa yg parner askar tu mybe tahu lah kot)
Aku : belum lagi..petang karang lah.. rumah ramai orang lah pulak segan...
Dia : okeyh, buat sampai keluar peluh tau!
Aku : orait.. b jom pegi gym nak.?membe belog saye main gym, dah turon 6kilo (muka kemain eksaited)
Dia : suruh pt dekat rumah pun segan, ni nak main gym..
Aku : ceh!perli nampak...(hampeh jer bf aku sorang nih)..


Dia bukan tak tahu yg gf dia nih memang nekad nak turunkan berat badan..nekad tahu..hehe!tak membantu langsung lah bf aku sorang nih...syira jom lah bawak sis pegi gym.. sis nak pegi tapi takde kawan..hehe!yg paling terok tu takde orang nak bawak..haha!


masihcubamenurunkanberatbadan...grrrrrrr tension aku!


okhabis!bai...














Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Monday, November 28, 2011

be strong girl!:)




Salam.



Aku memang tak penah rasa putus cinta!tapi aku tahu kot macam mana rasanya putus cinta, walaupun tak tahu sepenuhnya.. tapi sikit pun dah kira ok.. daripada takde perasaan langsung.


Ada sorang sista aku..(yeah aku dah anggap dia macam adik aku, sebab dia sangat nice, its u syiraa)..kiteorg tak penah jumpa, apalagi bercakap tapi cuma comment dekat belog je..tu sudah cukup untuk membuat kami rapat.. walaupun tak rapat sangat tapi tu pun dah cukup..


Dia jugak gf kepada seorang bf yg bakal menjadi askar, macam aku memang gf seorang askar, mybe dekat situ dah ngam.. tapi sayang bf dia yg aku tak penah kenal mahupun jumpa curang dengan dia..dan sekarang dorang mybe dah putus! oh dear! jangan sedih2 k.. be strong!pape pun sis sentiasa doakan yg terbaik buat kamu.!


Kamu sangat sweet, mybe Allah nak uji kamu.. perempuan yg baik untuk lelaki yg baik.. sis harap kamu kuat..one day kamu jumpa jugak lelaki yg lagi baik dari dia :)..one more things nanti sis kawen jangan lupe datang ok!walaupun lambat lagi.. tapi harap hubungan kita tak putus jugak..



loveudarlings!


bye!












Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Selamat Menjadi Pengantin :)




Salam.



Seronoknya bila tengok orang tu dah kawen, orang nih dah jadi tunangan orang..orang tu dah ada anak.. sumpah jeles uolls.!!bila lah aku pulak nak merasa..ceeh..banyak la kau yer echa..hehe!


Aku bukak fb je banyak lah membe2 yg dah kawen, boleh dikatakan ada je kot kenduri time minggu membe kawen.. wah gile best.. tapi semua aku tak pergi sebab takde parner.. en.soldier sibuk so jangan harap dapat pergi dengan dia..




Bukak military sweethearts punye side pun sama, ada status yg bunyik macam nih "telah selamat menjadi tunangan en.military"..arrrggghhh hentak kaki berkali2... best kot.. aku punya majlis nih bila.?...eh...hehe!ok sabar tak lama dah.. tapi tak tahu plan tu jadi ke tak..sebab, sebab nanti aku cerita lah..


Sebenarnya malas nak pikir benda yg tak pasti nih, sebabnya nanti buat sakit hati, kepala & jiwa je..tapi seperti biasa pegangan aku 'kita hanya mampu merancang je, tuhan yg tentu kan'.. lebih2 lagi kalau plan dengan seorang askar nih.. memang kena pikir betol2, sebab dorang nih last minit pun boleh tak jadi.. 



Haish!sangatsakithati!


okhabis!bai...















Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Sunday, November 27, 2011

up-to-date...haha!





Salam uolls!




Sekarang kan zaman IT so banyak lah laman sesawang or bersawang2 yg tenggelam timbul.. korang tahu myspace tak.?dulu first sekali aku guna myspace itu pun masa zaman sekolah.. masa mula2 belajar main myspace memang syiokk.. hehe!berkenalan dengan orang tu, chat dengan orang nih.. haha!tapi nasib baik tak sangkut...kih kih kih... tapi sekarang aku dah tak main myspace nih.. dah takde zaman orang kata..password n email pun aku dah lupa..so biarkan je lah..



Masa main myspace nih nick name dekat profile tak beragak sweetgurlz lah, enon comey lah..keji pulak aku tengok..ok jangan salah paham tu semua bukan nick name aku..aku punya nick name adalah...takkan nak bagitahu..segan uolls..haha!masa tu zaman budak so bajet2 comel lah kan...tapi sekarang dah insaf sekarang letak name betol, tak lupa jugak nama ayah aku.. baru glamorrr...hehe!



Lepas tu berjinak-jinak pulak buat acc facebook.. walaupun tak berapa faham masa mula2 buat, tapi buat2 paham je lah.. bila dah buat2 paham baru paham.. eh.. paham tak apa yg aku paham nih..hehe!pening2..korang abaikan je lah.. mula2 buat acc facebook sepatah haram pun tak paham, tekial-kial lah nak dok komen orang.. tapi sekarang dah heibat, siap ajar mysis & mybro lagi..tapi tu dulu..sekarang dorang pun dah heibat jugak..tapi aku lagi super duper heibat lah kan.. wah perasan disitu...






And now tengah berjinak-jinak main twitter pulak, masalah aku sama je..mula2 main dah tak paham, aku pun tak paham dengan aku nih..eh..haha!tapi takpe pelan-pelan kayuh..nanti sampai lah kan.. sekarang setakat follow men'follow' & reply boleh lah...yg lain tu tak belaja lagi.. hehe!mula2 nak paham twitter nih memang aku sumpah seranah dulu lah jugak.. tapi bila dah rasa 'ngam' sikit, baru rasa best jugak layan twitter nih kan.. tapi tak ramai follower sangat..kalau korang simpati dengan aku.. korang follow lah aku.. hehe!tak malu kot buat statement ghitu.. sudahhh!!!ada aku kesah...



Setakat nih 3 acc nih je yg aku ada, tu pun 2 je yg aktif yg myspace tu langsung dah lupa.. aku tak penah pulak ada acc tagged or lain2..tapi fungsinya tetap sama...oklah jangan lupa follow twitter saye echarahman..hehe!


ok..gud nite peeps!mimpi manis!bai....











Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Saturday, November 26, 2011

detim2 dengan en.soldier!!!weeeee



Salam.



Masuk minggu nih 2minggu tak dapat detim2 dengan en.soldier.. sidia buzi buat part time and aku pun buzi dengan kerja yg menimbun2..eleh baru 2minggu je tak jumpa...military parner yg laen berbulan2 kot tak jumpa...hehe!.. tapi tak payah nak sedih sangat lah kan sebab esok en.soldier aku yg punya sebab dia tak buzi...hoyeahhh boleh detim2 esuk..hehe!


Esok aku suruh dia belanja aku tengok bola.. baru legend, nih asik dating dekat taman bunga n shopping complex je...boring mak hencik... tapi tak sure lagi.. sebab kalau mysis n my abg ipar pegi main futsal aku nak follow.. tapi aku bukan nak maen futsal tapi sebab nak jumpa johan rajalawak...*weeeee johan tahu..


Tapi kalau diorang tak jadi maen futsal aku pegi stadium malam esok.. nak support harimau muda lah kata kan... lagipun dapat 1tiket free dari 'bakal ayah mertua' ku... tapi suka hati aku je kan nak tukar plan last minit.. hehe!ada aku kesah.. 





Hopefully esok semua yg dirancang berjalan dengan lancar.. eksaited nak jumpa en.soldier uolls.. kalau tiba2 tak jadi.. memang merajuk namplohtiga kali lah jawabnya..*tiba2 teringat zaman mule2 sidia masuk askar dulu.. memang tiap kali nak dating asik cancel je.. sebab sidia kena stanby lah, duty lah... panas je hati mak hencik.. eh..hehe!tapi sekarang jarang kot..


oklah kepada military parner yg laen jangan jeles ok... ada masa nanti uolls pulak detim2 dengan abg askar uolls ok!salam maal hijrah uolls!




okhabis!bai....














Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

en.soldier layan cerita korea!..eh..biar betoi...




Salam.



Tah kenapa sekarang aku jadi pelik pulak.. pelik sebab en.soldier dah pandai layan cerita korea...haish!sekarang nih dia suka layan cerita full house.. susah nak jumpa lelaki yg ganas layan cerita korea nih.. aku sendirik yg ayu lagi comel..*mata ke atas*.. nih pun tak layan cerita korea..






Siap dia tanya aku ada cd full house ke tak... haish!pelik mak hencik... aku penah tanya dia kenapa tiba-tiba dia suka layan cerita ghitu.. nak tahu dia cakap apa..


Aku : kenapa tiba-tiba suka layan cerita korea pulak nih.?
Dia : sebab kamu lah..
Aku : huh.?kenapa pulak dengan saye..
Dia : sebab kamu nk saye jadi romantik kan.?
Aku : yeke.?mane de.. hehe!..*alamak kantoi pulak...


Jangan terpengaruh dengan dialog diatas.. sebenarnya dia memang nak jadi romantik kot.. hehe!okla dia suka tengok cerita korea daripada minat kpop2 nih... nasib baik dia tak jadi kpop wanabe..haha!keji pulak aku tengok nanti...





so jangan nak pelik sangat kalau en.bf anda yg gagah lagi macho lebih2 lagi si dia askar tiba2 layan cerita korea takkan asik nak layan cerita perang je kan.?...hehe...sekali sekala nak belajar jadi sweet tak salah kan.?hehe.. tapi sekarang tak nampak lagi ke-sweet-tan-nya tu..tak tahu la nanti kan (^_^")



okhabis!bai....











Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Tuesday, November 22, 2011

selamanya malaysia!




Hai korang!



Seperti biasa mesti ramai buat entry berbau bola hari nih.. almaklum lah harimau dah berjaya mengalahkan sang garuda yg dah tak mampu nak terbang lagi tu.. aku pun nak cerita sikit pasal semalam..



Semalam aku balik awal semata-mata nak tengok bola, sekali dekat rumah takde orang..semua tengok bola dekat luar..*hampa... tapi apa aku pedulik..aku layan jugak dengan ayah aku...sebab dia pun gila bola jugak.. aku pun join lah.. *anak ayah lah katakan..hehe!



Kalau tak aku nak ajak en.soldier tengok dekat dataran.. lagipun opis aku memang dekat gile je dari dataran.. jalan kaki pun boleh.. en.soldier tadehal, tapi aku yg poblem sebab aku pakai baju kurung so agak kurang sopan lah nak menjerit-jerit dekat situ... kalau mak mertua nampak terus reject uollss.. hehe!so cancelll tengok dekat rumah lagi legend sebab boleh jerit sampai hilang sore (^_^")



Masa game dah mula muka kemain eksaited tengok.. tapi lepas indonesia dah score 1 gol terus tak sanggup nak tengok.. aku pun start online sebab nak menghilangkan rasa cuak.. serius memang kecut perut tengok game semalam.. boleh sakit jantung jugak lah.. dari awal game sampai lah nak habis, boleh gugur jantung tengok.. 



Saat yg paling mendebarkan masa sepakan penalti, masa tu aku dah tak boleh duduk.. so bangun berdiri sambil goyang-goyang kan badan, yg ayah aku muka cool je tapi kaki dah goyang-goyang..nampak sangat nebesnye tu.. haha!aku rasa 1malaysia pun rasa macam tu..



Tapi akhirnya kemenangan berpihak pada kita.. bermula dengan gol asraruddin semangat team malaysia mula membara.. seperti biasa ketangkasan apek @ Khairul fahmi che mat telah menyelamatkan pintu gol malaysia.. dan kehebatan ketua pasukan Harimau Muda  Baddrol Bakhtiar telah memberi kemenangan kepada malaysia pada sepakan penalti.. dan akhirnya kita juara lagi... hoyeah!!!!!!!!!!




Tahniah skuad negara & tahniah jugak kepada jurulatih Ong Kim Swee.. memang ada ong... hehe!tapi kenapa hari nih tak cuti...eh...hehe!




okhabis!bai!!!!!!!!!!!















Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Friday, November 18, 2011

updatelajulaju




Salam!


Lama tak update belog.. tiba2 jadi rindu pulak dekat uolls.. hehe!gediks.. sekarang nih dekat opis menimbun2 dengan kerja.. fening kepala.. bila kena kerja 6hari seminggu badan pun rasa penat.. so nak mengadap lappy pun malas.. lagipun kepala otak tiba2 jem.. so takde idea nak update belog..



Aku saja update belog hari nih sebab just nak say 'hai' dekat korang.. ceh! macam ade orang nak baca belog kau kan! hehe!..xpela perasan2 macam ada orang baca sudah.. haha! yelah nanti kalau biarkan belog nih bersawang nanti korang ingat macam dah tak berpenguni pulak kan..




Esok kerja lagi, sangat tak syiokkk!ok minggu nih tak jumpa en.soldier.. sentapp...haha!kalau tiap minggu asik jumpa nanti boring pulak kan.?eh...hehe!


okhabis!bai...










Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Monday, November 7, 2011

eh aku macam lagi gemok lah!




Hai korang!(^_^)


Tengah buat apa tu.. tengah melantak rendang ke.?melantak je keja ko..haha!cerita pasal melantak nih.. aku tengah stress sekarang nih, sebab berat badan aku macam makin naik je.. eh...?kesah pulak aku khenn.?


Pagi semalam sempat jugak pergi jogging dengan en.soldier.. kepada military WAG's yg lain jangan jeles ok.. haha!gurau saje.. tu pun sebab en.soldier takde keje.. so kiteorg g jogging la..kira aku nih beruntung sikit la dari wags yg lain sebab dapat jumpa en.soldier.. kadang2 tiap minggu.. 


Semalam baru nak start jogging hujan renyai2.. tapi kiteorg teruskan jugak.. aku nih pun bajet2 heibat! teruslah lari setengah round tanpa henti.. sekali hambek kau, terus sesak nafas beb!nak pitam pun ada... 



masa nih dah pening sangat.. siap nak muntah pun ada.. kih kih..


dalam nak pitam pun sempat kot hambek gambar(^_^")


Lepas dah rehat baru ok sikit.. masuk semalam dah 2kali kot rasa macam nak pitam.. fobia pulak aku nak jogging.. last2 en.soldier sorang je yg jogging.. biasa lah kalau dah jogging dengan seorang 'soldier' nih mental & fizikal kena kuat.. keh keh keh.. dengan aku2 lunyai macam askar...



masa nih en.soldier cakap muka aku nampak pucat.


Lepas en.soldier jogging sensorang, baru satu pusingan je dia cakap dia dah semput.. kih kih.. dia cakap dia dah lama tak jogging.. tu yg cepat semput.. apalah sayang nih!lebih kurang saye je..tak heibat macam saye.. haha!matikk kalau en.soldier baca nih..


Dalam dua semput tu sempat jugak ambek gambar.. taknak kalah.. ada pulak aku kesah.. keh keh.. yela kiteorg kan jarang jumpe (tangandidadamatakeatas) so nak jugak bergambar banyak-banyak khenn!



lari pun tak nak kalah.. nak jugak depan.. masa nih aku lumba dengan adik aku.. 
dia pun sibuk nak jogging..



adik with bakal abang ipar
tapi nape adik ipar lagi tinggi.. eh.?keh keh keh..
sorry en.soldier.!(^_^")


Masa nih dah nak balik dah.. jogging tak seberapa penat je lebih.. keh keh keh... tapi biasa lah lepas jogging pergi bekfest.. aku ingat tak nak makan nasi pagi2.. tapi en.soldier nih boleh pulak ajak makan nasi...




Hambek kau meriah tak bekfest aku.. haha!ni semua gara2 en.soldier.. hancur diet aku... macam mana lah nak kurus nih (T_T)


Lagi2 sekarang nih raya korban.. sentapp perut aku kalau tak dapat makan rendang.. tapi bila makan tak hengat dunia pulak.. semalam betol2 aku melantak sakan.. sampai 5kali aku makan..ohmaigad!!!so petang nih aku ajak en.soldier pegi jogging.. mintak2 tak semput lah yer..kih kih kih..




okhabis!bai...










Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Thursday, November 3, 2011

bila kami merepek! layankan aje...



Hai korang(^_^)


 
Kadang2 aku dengan en.soldier suka merepek+merapu, tu pun kalau kiteorg tak tahu nak borak apa..yelah dah hari2 kot mesej.. sampai habis semua benda kiteorg dah borak.. kalau boleh kira total kiteorg topup dari 5tahun lepas sampai sekarang.. boleh jugak lah buat duit pendahuluan kereta.. kih kih..


Tiba2 kelmarin aku terbuka cerita pasal anak.. hambek kau!sekali cerita pasal anak.. kelas kau mariaa..haha!siap kena sound dengan en.soldier lagi kawen pun belum dah nak pikir pasal anak.. jauh lagi cik aishah oiii!!!keh keh..


Bukan apa masa tengah melantak sambil dok tengok cerita soffiya yg dekat tv3 tu.. aku nih takde lah layan sangat cerita tu.. sebab tak sempat nak tengok.. balik rumah je dah malam.. tapi en.soldier yg dok layan cerita nih.. kalah aku tau.. hehe!


Dia cakap dia suka Tiz zaqyah.. yg aku pulak suka Izara Aishah.. sebab ada nama aishah jugak tu yg suka tu..tteetttt... hehe!masa nih aku dah start buka cerita pasal anak...ghasak lah.. haha!


Aku : saye suka Izara Aishah.. sebab nama sama ada aishah.. hehe!
Dia  : saye suka Tiz zaqyah.. dia cantik :)
Aku : Nanti nak letak name anak Aishah Soffiya lah...yg perempuan semua letak  name  mummy dia!  (^_^)
Dia  : yg lelaki name apa pulak.?
Aku : yg lelaki letak name depan zul.. macam name daddy dia..
Dia  : nape tak letak name kiteretsu ke, action kamen ke.. sin chan ke.?hehe!
Aku : waklu... nampak sangat awk memang layan cerita kartun..sebab tahu je semua nama kartun..kih kih..
Dia  : *gelak... lambat lagi sayang.. kawen pun belum.. hek hek...

Sila abaikan perbualan kiteorg yg tah hape hape nih..kih kih kih.. jangan terpengaruh pulak.. tapi tak salah kan kalau kite pasang angan2 dulu... hehe!ok kot dari bincang pasal nak anak bape puluh orang.. tu lagi dasattt... kih kih...



okhabis!bai....

 









Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Monday, October 31, 2011

'bukan seorang pemarah'!






Semalam mesej dengan en.soldier.. dia kan takde depan mata so mampu mesej je lah..nasib baik dia tak masuk hutan.. kalau tak aku tak tahu celah mana nak dapat line..dia kena panjat pokok baru dapat line kot..kih kih kih..?kalau tak mesej mesti hormon aku jadi tak menentu.. eh..?apakah..?hehe!


So seperti biasa lah..kalau aku tak kena kan dia, dia mesti cari point nak kena kan aku.. hampeh punya boipren.. haha!..semalam aku marah dia sebab dia tak rindu aku, tapi dia cuma miss je..eh sama lah kan.?saksikan lah sesi kena mengena antara kiteorg.. keh keh!


Aku : rindu dekat saye tak.?(ayat pancing)
Dia : tak rindu pun, cuma miss je..hehe!
Aku : sama lah tu, tak payah nak buat ejaan lain lerrr..
Dia : kan b dah gitau, jangan buat2 marah.. awak takde ciri2 pemarah.. hehe!
Aku : eh yeke!bukan saya marah lagi nampak comel ke.?apakah.?(perasan disitu)
Dia : tau xpe..marah2 lepas tu nangis..hehe!
Aku : biar lah, tu nampak sangat saya seorang yg berhati lembut tahu.?..(alamak kantoi..rasia aku nangis..nampak sangat aku kuat nangis) keh keh!


Yg tak tahan masa dia cakap aku marah2 dia, then aku balik yg nangis.. gile cenggeng kot.. haha!macam aku marah diri sendirik jerk.. haha!oklah lembut hati.. daripada roy..roy keras sungguh hati kau!haha!


Dah..dah.. korang tak payah nak gelak kan aku sangat ok! malu sudah aku nih.. tiba tiba makin hari makin cinta pulak dekat dia.. wow statement berani matik ok!hehe! lagi malu berganda macam nih.. keh keh!oklah tak payah nak cakap sayang2 or cinta2 sangat lah kan.. nanti en.soldier kembang pulak..eh..*tiba-tiba..hehe!


Untung lah en.soldier dapat gelpren yg tak reti nak marah (ceh puji diri sendirik nampak) keh keh!oklah asik sebut nama en.soldier terus dapat mesej dari dia seminit tadi.. dah lah aku tengah mengantok tiba2 dapat mesej 'ai cinta'..auwww swiitttnya..terus tak jadi menguap.. hehe!oklah nak p layan cinta hati aku sat...gile gediks.. ada aku kesah.. kih kih kih...




okhabis!bai....










Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Saturday, October 29, 2011

aku kena tinggal lagi (T_T)




Setelah bekerja tanpa henti..akhirnya hari ni dapat jugak rehat dekat rumah.. tapi tak berapa nak rehat sangat lah sebab kena kemas rumah, kemas bilik & basuh kain yg melambak2 tu.. fuhh!ingatkan dapat rehat tapi kena kerja jugak..


Hari nih aku duduk rumah je.. tak dapat dating dengan en.soldier..sebab dia ada latihan apa tah.. seminggu pulak tu.. rindu maximum punya teruk lah dekat dia cam nih..Haish! sekarang nih dia asik buzi je.. rasanya dah macam kurang kasih sayang pulak aku nih.. erk!haha!




Tapi tidak mengapa.. bak kata pakcik aku yg jugak seorang askar "yg lain tak penting, negara & kerja lagi penting.. negara no 1"..wah betol2 berjiwa perjuang lah pak tam..hehe!salute... so nak tak nak kenalah faham kan.?sapa suruh kau pilih askar..memang nih lah makan dia.. haha!




So kepada adik syira ku yg juga en.bf nya bakal masuk solja, bersiap sedia lah untuk menjadi yg ke3 or ke4 dalam list askar.. hehe!adakah anda sudah bersedia.?kih kih kih... nanti sis adalah geng kan..hehe!


Baru 2hari en.soldier pergi dah rindu gile dekat dia..eh.?.. kih kih.. padahal selama nih bukan jumpa hari-hari pun.. sama je kan.. gedik je...haha!ok da habis membebel.. thanx uolls sebab sudi baca entry ni..jumpa lagi nanti.. 



okhabis!bai.....












Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Friday, October 28, 2011

'eh dia bawak bekal lah!'....



 
Hai korang!



Lamanya tak update belog.. sori lah mak hencik agak buzi sekarang.. keja menimbun2.. dah tak larat nak buat.. sampaikan kemarin sepatutnya cuti sebab deepavali tapi aku kerja..See!RAJIN kan..#walaupun..ok2 lupakan hal tu.. lagipun kalau aku duduk rumah bukan best pun..banyak cerita tamil..(saja nak sedapkan hati)


 
Aku kan pegi keja memang bawak bekal.. so hari tu masa lepas makan, bawak lah bekas makanan tu pegi pantri sebab nak cuci.. aku kalau rajin aku bawak pegi cuci, kalau datang malas aku, aku basuh dekat rumah je. (^_^")


Dalam pantri tu ada dua orang akak tengah dok borak2.. sekali tu sorang akak nih tegur aku "eh dia bawak bekal lah, mesti lepas nih dia pulak nak kawen".. ngeheheh... memang trend kot dekat opis aku nih.. kalau bawak bekal je mesti nak kawen.. sebelum nih ada sorang akak opis aku pun selalu bawak bekal.. tup tup nak kawen.. tapi sekarang dia dah kawen la kan..



Aku rasa tu dah kira penyakit jugak kot.. kalau sorang tu bawak bekal, lepas tu mesti nak kawen.. eh.?kalau korang nak orang cakap korang dah nak kawen..korang try lah bawak bekal.. #walaupun korang lambat lagi nak kawen.?hehe



Tapi kalau yg dah kawen tapi bawak bekal.. takkan nak kawen lagi kot..apakah.?mungkin salah faham disitu.. tidak mengapa.. haha.. 



okhabis!bai....













Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...