Friday, August 26, 2011

preparation raya.?


Tinggal lagi 3hari je lagi kita nak sambut syawal.. korang dah buat persiapan raya kah.?baju raya dah beli kah.?kasut, shawl & handbeg dah beli..  hamboi banyak nampak shopping tahun ni.?jangan lepas raya pokai sudah..



Persiapan raya satu pun aku tak buat lagi.. macam takde mood je nak raya tahun ni.. tak tahu lah kenapa.. mybe takde 'geng' nak shopping kot.. yelah sebelum ni akak aku tak kawen lagi.. so memang kiteorg tiap bulan akan pegi cari barang raya tapi tahun ni aku agak slow sikit sebab takde geng... kira raya tahun ni tahun pertama lah dia raya dengan husben dia.. untunglah dah kawen~LOL~ (ayat nak dengki jer kan)



Baju raya pun tak siap lagi tah lawa ke tak.. sebab sebelum ni tempah dengan orang lain.. memang aku selesa tapi sekarang makcik tu dah tak menjahit.. so tempah kat orang lain.. percubaan petama dah menghampakan.. dia jahit tak best.. baju besar tak ikut cutting pun.. (T__T).. tak tahu lah yg kali ni macam mana kan... bencikk spoil mood je...



Rumah pun tak kemas lagi.. tak sempat.. dengan keja lagi.. arrrgghhhh stress aku.. serius tahun ni mood nak raya memang macam hape tah.. dengan nak pikir beli cincin lagi.. sebenarnya aku tak rasa nak raya sangat sebab aku lagi berdebar2 dengan majlis merisik nanti.. tu lah sebenarnya...* tteeettttt



Setakat ni kuih dengan duit raya je sempat aku sediakan.. yg lain belum sempat lagi.. so tahun ni raya aku bersedehana je pun.. sebab banyak lagi benda nak dibeli masa akan datang *wah ayat nak serius je.. kena lah berjimat cermat sikit..



Tapi kalau raya yg paling aku tak sabar nak tunggu nak rasa kuih raya yg sedap2 and nak makan rendang, kuah kacang, nasi impit puas2.. aku memang suka makan.. tu yg badan dah makin comel je kan.?korang mampuu.???~LOL~



SEE!!!sangat mengiurkan
Haipp!! korang jangan tenung lama2 nanti batal puasa.
ahahahahah




Mood nak raya dah kelaut sebab sampai hari ni gaji tak masuk lagi... macam mana nak beli barang raya.. macam tak bagi aku raya je.?ggggrrrrrrrr....



kbai!




 









 

Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...