Wednesday, September 14, 2011

direging ala2 military oleh en.soldier



Memandangkan sekarang ni musim raya lepas tu opkos lah banyak orang buat open house kan. bila makan, makan dan asik makan je konfirm lah badan akan nampak 'comel' kan.?so haruslah kita pergi jogging kan bagi maintainkan balik badan.



Korang dah start diet or jogging ke.?ke masih mood raya dan pelahap tak hengat dunia lagi nih.?aku pun still dalam mood raya nih. sebab banyak sangat open house. kih kih. so makan pun macam tak hengat dunia.



Bila time timbang badan. oh tidakkk!!!badan makin naik. time tu lah sibuk nak ajak en.soldier jogging. dia kalau bawak aku jogging memang dahsyat. selagi boleh paksa aku lari. dia tak tahu ke aku susah nak lari, badan berat kot. haha



Lepas tu aku dah berpeluh2 ni boleh banjir lah jugak. tapi dia langsung tak berpeluh. arrgghhh tension je aku.. lepas tu dia paksa aku lari lagi, selagi dia tak keluar peluh, selagi tu jangan benti. oh kejamnya kamu en.soldier. 



Bila aku tak nak lari. nanti keluar lah ayat yg boleh membakar lemak dan hati aku. dia suka cakap cam ghini.


Aku : penat lah awak.. benti jap boleh.?
Dia: cakap nak kurus.?tak kan baru lari sikit dah penat.?saya tak keluar peluh lagi.?
Aku : tarik muka ketat seribu. yelah.. jom sambung balik.(padahal dia tak tahu ke kira dah jauh lah jugak tu aku lari. dia memang lah rasa kejap sebab dia dah biasa lari jejauh)



Untuk perhatian korang. lelaki yg jenis pendiam ni. kalau sekali dia dah bukak mulot memang buruk rupenya. lagi dasyat dari perempuan membebel. so aku malas nak dengar dia membebel panjang2. paksa je lah diri. ghasak lah. sapa suruh aku ajak dia jogging. memang aku kena reging lah kan. tak kuasa mak noks.



Bila dah tak larat nak lari. dia suruh aku buat sit up pulak. dah macam sarjan dia bagi arahan dekat aku.*sentap (T_T)


Dia : pergi buat sit up dekat sana.?(dia tunjuk benda alah pe tah utk buat sit up)
Aku : tak nak lah.. malu.. ada pakcik2.. dorang pandang segan.
Dia : segan2. macam mana nak kempis perut yg buncit tu.. (T__T)*sentap
Aku :(sudah dia dah start membebel pulak). awak kena tahu bahawasanya saya ni seorang yg pemalu. haha
Dia malas nak layan aku. dia terus sambung buat senaman apa tah. tapi yg pasti bukan pocor2.



Serius kalau jogging dengan dia yg paling mencabar bukan fizikal aku. tapi mental aku. sebab dia paksa+bagi arahan macam dalam askar. dia ingat aku askar jugak ke.? tapi dah boyfie kita askar ghasak lah. dah macam belacan aku balik dari jogging.


 







Ada satu je cara aku nak buat dia tak suruh2 aku lari dah. kalau aku dah tak larat sangat nak lari. aku buat lah muka kesian. then aku ajak dia pegi bekpest.. haha. macam gampang je aku dah jogging2 lepas tu pegi bekpest macam apa tah. buat penat je jogging.. macam mana lah nak kurus macam tu. *hadoiiii...





Tapi ada satu tragedi aku pergi jogging dengan dia jugak. tiba2 aku macam nak pitam. susah nak bernafas. padahal baru lari seraound.. *ada ke ayat mcm tu.. ah ghasak la.  aku pun tak tahu kenapa. tiba2 tak boleh bernafas dengan elok.. rasa macam tersekat pun ada jugak. en.soldier apa lagi kelam kabut lah dia. dia suruh aku benti rehat dulu dalam 10minit.. tapi korang jangan nak berangan time aku nak pitam tu dia nak dok dukung2 aku ala2 romantik gitu.. NAN HADO!!!jalan sendirik sudah. haha




So lepas dari tu dia terus tak berani nak paksa2 aku lari dah.. dia dah tak bagi arahan2 yg boleh buat aku berbulu..*sentap mak noks..  hahahahaha..



en. soldier bila kita nak pegi jogging lagi ni badan ai dah makin gemukssss.. cane.?




okhabis!bai



 









Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

4 comments:

syiraaaaaaaa said...

haha, bila bace entry ni serious syirah gelak terguling guling sebab same je cm syirah kene . tp okay ah tunang sis mmg dah masuk askar, syirah ni , si dia belum masuk askar lagik. tp dia punya regging syirah cm komando#betol ke komando? hihi . syirah pon penah sekali tentibe sesakkkk, kelam kabot ah si dia . mahu dia teketaq ketaq . kahkahkah . kadang-2 bila teringat balik cm kelaka je . btw, sis salu joging mane ?

echa rahman said...

@syiraaaaaaaa yeke..dia reging ala2 komando ke.?lg dasat tu..hehe..xpe2 ntt lme2 bese lah tu..kne layan je lah dh bf kte soldier kn.?hehe..sis slalu jgging dkat ttwangsa..kdg2 tkar angin g tmn tasik perdana :)

syiraaaaaaaa said...

hehe, sekarang ni kitorang dah tak hogging . dia busy kerja part time sementare tggu interview askar tuh . so dua2 mcm badak dah . oh, syirah selalu g titiwangse . boleh la jupe erk . hihi

echa rahman said...

@syiraaaaaaaa sme la ngn sis..kteorg pun dh jrg g jogging..sbb sidia pown de wt part time...bleh aje..nnt kte jmpe yer dear:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...