Monday, October 31, 2011

'bukan seorang pemarah'!






Semalam mesej dengan en.soldier.. dia kan takde depan mata so mampu mesej je lah..nasib baik dia tak masuk hutan.. kalau tak aku tak tahu celah mana nak dapat line..dia kena panjat pokok baru dapat line kot..kih kih kih..?kalau tak mesej mesti hormon aku jadi tak menentu.. eh..?apakah..?hehe!


So seperti biasa lah..kalau aku tak kena kan dia, dia mesti cari point nak kena kan aku.. hampeh punya boipren.. haha!..semalam aku marah dia sebab dia tak rindu aku, tapi dia cuma miss je..eh sama lah kan.?saksikan lah sesi kena mengena antara kiteorg.. keh keh!


Aku : rindu dekat saye tak.?(ayat pancing)
Dia : tak rindu pun, cuma miss je..hehe!
Aku : sama lah tu, tak payah nak buat ejaan lain lerrr..
Dia : kan b dah gitau, jangan buat2 marah.. awak takde ciri2 pemarah.. hehe!
Aku : eh yeke!bukan saya marah lagi nampak comel ke.?apakah.?(perasan disitu)
Dia : tau xpe..marah2 lepas tu nangis..hehe!
Aku : biar lah, tu nampak sangat saya seorang yg berhati lembut tahu.?..(alamak kantoi..rasia aku nangis..nampak sangat aku kuat nangis) keh keh!


Yg tak tahan masa dia cakap aku marah2 dia, then aku balik yg nangis.. gile cenggeng kot.. haha!macam aku marah diri sendirik jerk.. haha!oklah lembut hati.. daripada roy..roy keras sungguh hati kau!haha!


Dah..dah.. korang tak payah nak gelak kan aku sangat ok! malu sudah aku nih.. tiba tiba makin hari makin cinta pulak dekat dia.. wow statement berani matik ok!hehe! lagi malu berganda macam nih.. keh keh!oklah tak payah nak cakap sayang2 or cinta2 sangat lah kan.. nanti en.soldier kembang pulak..eh..*tiba-tiba..hehe!


Untung lah en.soldier dapat gelpren yg tak reti nak marah (ceh puji diri sendirik nampak) keh keh!oklah asik sebut nama en.soldier terus dapat mesej dari dia seminit tadi.. dah lah aku tengah mengantok tiba2 dapat mesej 'ai cinta'..auwww swiitttnya..terus tak jadi menguap.. hehe!oklah nak p layan cinta hati aku sat...gile gediks.. ada aku kesah.. kih kih kih...




okhabis!bai....










Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Saturday, October 29, 2011

aku kena tinggal lagi (T_T)




Setelah bekerja tanpa henti..akhirnya hari ni dapat jugak rehat dekat rumah.. tapi tak berapa nak rehat sangat lah sebab kena kemas rumah, kemas bilik & basuh kain yg melambak2 tu.. fuhh!ingatkan dapat rehat tapi kena kerja jugak..


Hari nih aku duduk rumah je.. tak dapat dating dengan en.soldier..sebab dia ada latihan apa tah.. seminggu pulak tu.. rindu maximum punya teruk lah dekat dia cam nih..Haish! sekarang nih dia asik buzi je.. rasanya dah macam kurang kasih sayang pulak aku nih.. erk!haha!




Tapi tidak mengapa.. bak kata pakcik aku yg jugak seorang askar "yg lain tak penting, negara & kerja lagi penting.. negara no 1"..wah betol2 berjiwa perjuang lah pak tam..hehe!salute... so nak tak nak kenalah faham kan.?sapa suruh kau pilih askar..memang nih lah makan dia.. haha!




So kepada adik syira ku yg juga en.bf nya bakal masuk solja, bersiap sedia lah untuk menjadi yg ke3 or ke4 dalam list askar.. hehe!adakah anda sudah bersedia.?kih kih kih... nanti sis adalah geng kan..hehe!


Baru 2hari en.soldier pergi dah rindu gile dekat dia..eh.?.. kih kih.. padahal selama nih bukan jumpa hari-hari pun.. sama je kan.. gedik je...haha!ok da habis membebel.. thanx uolls sebab sudi baca entry ni..jumpa lagi nanti.. 



okhabis!bai.....












Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Friday, October 28, 2011

'eh dia bawak bekal lah!'....



 
Hai korang!



Lamanya tak update belog.. sori lah mak hencik agak buzi sekarang.. keja menimbun2.. dah tak larat nak buat.. sampaikan kemarin sepatutnya cuti sebab deepavali tapi aku kerja..See!RAJIN kan..#walaupun..ok2 lupakan hal tu.. lagipun kalau aku duduk rumah bukan best pun..banyak cerita tamil..(saja nak sedapkan hati)


 
Aku kan pegi keja memang bawak bekal.. so hari tu masa lepas makan, bawak lah bekas makanan tu pegi pantri sebab nak cuci.. aku kalau rajin aku bawak pegi cuci, kalau datang malas aku, aku basuh dekat rumah je. (^_^")


Dalam pantri tu ada dua orang akak tengah dok borak2.. sekali tu sorang akak nih tegur aku "eh dia bawak bekal lah, mesti lepas nih dia pulak nak kawen".. ngeheheh... memang trend kot dekat opis aku nih.. kalau bawak bekal je mesti nak kawen.. sebelum nih ada sorang akak opis aku pun selalu bawak bekal.. tup tup nak kawen.. tapi sekarang dia dah kawen la kan..



Aku rasa tu dah kira penyakit jugak kot.. kalau sorang tu bawak bekal, lepas tu mesti nak kawen.. eh.?kalau korang nak orang cakap korang dah nak kawen..korang try lah bawak bekal.. #walaupun korang lambat lagi nak kawen.?hehe



Tapi kalau yg dah kawen tapi bawak bekal.. takkan nak kawen lagi kot..apakah.?mungkin salah faham disitu.. tidak mengapa.. haha.. 



okhabis!bai....













Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Sunday, October 23, 2011

oh switttnya!!!





Semalam aku kena kerja.. hoi! mana ada orang kerja hari sabtu, bangla pun tahu cuti (T___T).. korang ingat aku nak sangat ke kerja semalam, tanpa rela tahu.. mata dah mengantuk, kerja memang buat nak tak nak je lah.. dan2 masa2 nih lah wasiat nak masuk banyak..  so kenalah mengadap sampai muntah (-__-)




Konon2 rajin lettew.. Nan Hado!See!!siap pakai glove lagi..korang mampu.?haha!masa nih opis aku sejuk gile..macam dekat eskimo.. tu yg pinjam glove orang..  sekarang nih pun opis sejuk jugak, tapi disebabkan lemak2 dekat badan aku yg kononnya slim nih makin bertambah2..tu yg boleh tahan lagi.. haha!


Pukul 6ptg aku suruh en.soldier datang ambek.. lagipun dia ajak aku teman dia pergi cari hadiah untuk adik dia.. oh swiittttnya belikan adik hadiah.. #sebenarnya-jeles-sebab-aku-tak-dapat-hadiah-sekali..eh.?bila pulak hari jadi kau.?


Dia memang rapat dengan adik dia yg bongsu nih.. kecik lagi kot, baru darjah satu.. aku dah lah tak pernah ada adik kecik macam ghitu, so nampak kekok sikit lah.. semalam first time aku ikot dorang shoping.. pergghhh penat jugak aku..


Mula2 ingatkan nak belikan adik dia mainan je.. so plan nak cari dekat jusco je kot, tiba-tiba abang dia cakap dia nk kasut bola.. aku pun suruh lah cari dekat area pertama je.. sebab dah memang dekat dengan opis aku kan.. tapi baru aku tahu susah jugak nak cari kasut budak kecik nih.. takde size.. 


Disebabkan size takde, en.soldier belikan adik dia jersi bola je.. nasib baik adik dia nih baik, takde lah merenggek kalau tak dapat hadiah tu.. masa nak balik try lah cari dekat kedai kasut area situ jugak, sekali jumpa satu boot yg memang ada size dia.. suka bebenor, tapi bukan adik dia yg suka bebenor tapi en.abang dia.. haha!ghasak lah...




Masa jenjalan carik kasut tu semua orang pandang aku, mesti dorang fikir adik dia tu anak kiteorg.. oh tidak!saya belum kawen lagi, saya taknak jadik makcik2..eh.?apakah.?hehe!




okhabis!baiiiii















Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Wednesday, October 19, 2011

setia sangat merugikan.?yeke.?



"Setia itu sesuatu yg merugikan semua dalam usia muda bercinta, faham.?"




Aku jumpa ayat nih dekat facebook.. member aku yg post.. dengar macam frust je kan.?tapi tak tahu lah?tapi aku tahu sejarah silam dia. hehe.. memang ada kena mengena pun ayat nih dengan dia.. kehkeh


Aku bukan nak cerita sejarah silam dia ye kawan2.. bukan hal aku pun nak ambek tahu, ramai budak2 sekarang cakap "hey mat tak payah lah nak setia sangat, kita kan muda lagi, so kita enjoy lah puas2"...so confirm lah  boleh pasang gelpren banyak kan & boleh bersosial sampai tak hengat dunia.. sebab takde sapa nak marah.


Tapi bagi aku sangat merugikan kalau tak setia.. sebab kalau kita setia, perhubungan kita akan kekal hingga insyallah sampai jinjang pelamin, anak cucu or akhir hayat.. dan kita mesti dah plan untuk masa akan datang.. nk kawen bila, nak anak bape orang..eh?dah jauh sangat tu.. hehe


Lagi satu kalau kita tak setia mula lah kita nak pasang sana sorang, pasang sini sorang.. so confirm lah duit kita banyak berhabis untuk si gelpren yg bertimbun2 tu.. walaupun korang tak payah keluar duit satu sen pun, sebab si gelpren  sini & sana sponsor, tapi takkan duit topup pun tak keluar kot.. apa pun tak boleh lah lu mat!hehe






Nasib baik lah en.soldier nih setia (setakat nih lah kan)hehe.. dia pun penah cakap membazir je pasang gelpren banyak2 nih.. aku pun tak terjage, lagi nak jage pompuan lain pulak kan.?mampuu.?hehe.. tapi setakat nih aku memang dia jage betol2 lah, tengok badan lah weh!kan slim je aku nih #walaupun khenn...


Tapi ikut suka korang lah nak setia ke tak.. yg penting aku setia.. wah statement macam bagos je kan.?korang mampuu.?eh tiba2 emosi kenapa kan.?



okhabis!bai













Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

sori la sayang!




Selamat pagi korang (^_^)



Minggu lepas macam biasa lah aku mesej dengan en.soldier... memang hari2 pun aku mesej dengan dia.. fon ok, line pun ok jer tapi aku yg tak ok. sebab aku tertidur tahu..oh tak sengaje! bukan apa kalau jam dah tunjuk pukul 10 mata aku memang tak boleh tahan.. pantang letak kepala dekat bantal, mula lah tertidur.



Minggu lepas je carta aku naik.. sebab dalam 4hari, 3 kali aku tertidur. dasatkan.?en.soldier macam mana.?dia tak payah cakap lah memang hari pertama boleh dimaafkan lagi, hari kedua oh takpe..tapi masuk hari ketiga mau nye m16 naik kat kepala.. hahaha...


Semalam & kelmarin pun aku tertidur lagi.. oh tidak..matikk aku.. en.soldier nih cukup pantang kalau tengah mesej dengan dia lepas tu tertidur.. kalau nak tidur boleh tapi kena bagitahu dia dulu..bukan main tidur je... kelmarin aku dah bagitahu awal2 yg aku mengantok sangat sangat.. so dia boleh bertolak ansur.. tapi semalam mak tak sengaje tertidur noks (konon tak sengaje kan.?padahal dah memang hobi)so haruslah pak hencek marah..



Sori lah sayang!saya tak salah.. bantal tu yg salah sebab suruh saya tidur.(^_^") eh.?. lagipun memahami lah bahawa gf mu ini sangat lah penat.(tangandidadamatakeatas)..macam aku sorang je penat kan. dia tak penat lah.. haha



Aku kalau jam dah pukul 10 mula lah bosan.. nak tengok tv pun rasanya cerita tak menarik. tu yg kalau budak2 opis aku cerita pasal drama jiwa & lara.. aku satu pun tak tahu. kesian kan.? tapi tidak mengapa janji aku dapat tidur dengan cukup.. hehe





Tak pasal2 tadi kena marah dengan en.soldier.. oh garangnya awak sayang!kihkihkih
tanjat gegirl.. kihkih
(^___^")


okhabis!bai













Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Tuesday, October 18, 2011

'korang makan kenyang2 dulu, nanti senang sikit nak basuh'.!



Hari nih aku tak mengantuk sangat macam semalam.. semalam tersangat lah mengantuk..lemau dah macam hape tah.. sampai nak buka mata pun tak boleh tapi kerja still jalan lagi... eh macam mana tu.. korang tak payah nak konpius sangat.. korang just perlu cakap yg aku nih heibat je.. kihkih..apakah.?


Semalam kiteorg dapat amaran keras dari bos.. katanya esuk ada meeting pukul 10pagi.. bos kami siap cakap lagi 'korang makan kenyang2 dulu, nanti senang sikit nak basuh'..Oh tidak.. ayat menggerunkan ok.. rasa macam nak bunuh diri je.. dah lah tempat aku nih dekat dengan tingkap besar.. bila2 je boleh terjun. eh.?berani ker.?tingkat 10 kot..


Sebelum masuk bilik meeting bos tanya kiteorg lagi.. "dah makan kenyang2 ke.?"sambil senggih2...Oh no.?jeng jeng jeng.. tapi masa dalam meeting tu ok jer.. dah aku rasa bukan dalam meeting pulak.. sebab suasana macam boleh gelak2 lagi.. takde lah tegang sangat.. aku ingat nama aku naik, sebab selalu buat bising.. yelah aku nih kan mulot kecoh sikit..gelak sampai tak hengat dunia.. tapi nasib baik tak naik..


Biasa lah dalam meeting dorang dok cerita pasal prestasi, kedatangan bla bla bla.. tapi nasib baik meeting kejap jer.. ada lah jugak yg kena basuh dengan klorok, tapi tak tahu lah dia dengar ke tak.?haha.. tapi biasa lah yg buat hal tu of course budak lelaki, kami yg perempuan ok jerr.. keh keh keh..


So sama2 lah kita tingkatkan prestasi, kurangkan bercakap.. haha
nak sambung kerja balik.


okhabis!bai
















Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Monday, October 17, 2011

dating dengan en.soldier (^_^)



Memandangkan hari sabtu aku kena eh salah 'terpaksa' kerja sebab wasiat banyak macamnakmuntah..hoi bangla pun ada cuti lah!!ada aku kesah.?tak jadi lah nak tengok movie pada hari tersebutnye pun.. so postpone lah hari ahad. sebenarnya aku sangat sangat lah tidak suka keluar dating pada hari ahad sebab esuk nak pergi kerja confirm penat.. tapi apa kan daya aku gagahkan jua.. keh keh keh..


Kiteorg dah beli tiket awal. so movie start pukul 4.20.. ada masa lagi lah nak rehat2..sangat lah rehat kan.. pagi2 aku dah bangun sebab nak basuh baju yg tertangguh semalam.. ada lah jugak dalam 4kali basuh.. banyak kan.?tapi bukan baju aku je.. tak logik lah kalau banyak tu baju aku saja.


Tengahari baru habis basuh ingatkan nak gosok sekali, tapi gile ke baju tak kering lagi dah gosok..coii.. then tolong mama aku masak pulak.. tapi sempat masak sayur je.. kih kih.. oh sebab en.soldier dah mesej.. dia cakap dia on the way pergi rumah aku.. aku dengan tak mandi+comot2.. takkan dia nak tengok aku macam ghitu, confirm pitamm nanti.. haha




Cepat2 lah cabut masuk bilik air.. habis je mandi, pakai baju semua, dia pun sampai.. kira ngam lah tu kan.. sebelum keluar tu mama suruh makan dulu.. sebagai seorang isteri yg baik..isteri.?..apakah.?bakal isteri betol kot.. aku pun hidangkan lah makan.. then masa nak makan tu aku cakap sayur nih saya masak tau..sambil tunjuk2 sayur tu.. kan awak nak rasa saya masak.. masa makan dia tak cakap apa2 tau..khusyuk dia makan.. sedap lah tu kot ke tak sedap sebab tu diam.. haha


Lepas je makan tu aku tanya sayur yg aku masak sedap ke tak.?sekali dia cakap sedap.. macam ibu saya masak.?hadoiii macam ibu.?SEE tu baru sayur je macam ibu aku masak.. belum lauk lain lagi tu.. confirm macam chef wan pulak rasanya.. *pitamm.. kelas kau mariaa!!haha


Then kiteorg pun gerak pukul 3.30 macam tu.. awal lah pulak sampai kan.?dekat je pun tengok dekat wangsa walk je.. malas nak tengok jejauh.. tersampai awal pulak, lepas tu dah tak tahu nak pergi mana.. dah lah wangsa walk tu takde apa yg best sangat.. tapi aku tapaham kenapa ramai pulak budak2 lepak situ.. 


Kiterog tengok cerita real steel, alah yg pasal robot tinju tu.. cerita omputih memang tak penah menghampakan.. aku ajak en.soldier tengok cerita al-hijab.. tapi dia tak suka tengok cerita macam tu sebab pelakon tak best.. oh tidak mengapa..





Biasa kita dengar orang je yg bertinju kan.. tapi dalam cerita real steel nih robot yg bertinju tapi dengan ada kawalan dari manusia jugak lah.. gile canggih kan.?walaupun hero nampak macam tua sikit.. tapi mak suka badan dia noks.. sangat gagah, kan best kalau badan en.soldier macam ghitu.. kihkih..





Part nih kelakar, robot nih boleh tiru gaya manusia. masa nih charlie tengah tunjuk cara bertinju so robot nih pun ikot lah.. lengan si charlie ni tergeliat sikit sebab dah lama tak bertinju kot.. dia betol2 kan lah lengan dia.. sekali robot nih pun tiru gaya dia jugak.. kelakar sangat.. kalau nak tengok robot menari hip hop.. dalam cerita nih pun ada.. Dah aku malas nak cerita panjang2 kalau korang nak tengok pegi lah cinema.. tapi memang tak rugi cerita nih best!!


Habis je movie kiteorg pegi melantak KFC.. dah lah sampai2 je elektri tiba2 putus.. lepas tu perisa ayam tom yam tak sedap langsung.. rasa masam2.. dah tiba2 tak lalu sangat nak makan.. coii spoil mood je..

Disebabkan aku merayap tak hengat dunia.. makanya hari nih aku tersangat lah lemau.. mengantok sangat sangat.. sampai mata tak boleh bukak *tipu lah tu..kihkihkih..



oklah nak sambung tidooo..mengantuk!
kbai!
















Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

buat kerja sambil tutup mata..dasat!!!



Selamat Pagi korang!



Malasnya nak kerja.. mengantok sangat nih, tak cukup rehat. dua hari yg sangat memenatkan langsung tak dapat rehat. hari sabtu kerja sebab wasiat masuk melampau2 pulak. so terpaksa lah mengadap jugek walaupun macamnakmuntah (T__T)


Lepas je habis kerja pukul 6.00 suruh en.soldier datang ambek.. mengada sebenarnya boleh je terus balik tapi nak jugak tunggu en.soldier datang ambek kan.?lagipun kiteorang dah plan nak tengok movie sekali.. rasanya dah lama tak tengok movie bersama en.soldier saya.. cish!yelah asik bakar lemak.. tapi lemak tak terbakar pun, hati aku yg terbakar!coi...


Tapi en.soldier cancel pulak nak tengok movie malam tu sebab dia penat sangat takot nanti dia tertidur puleks kan.. so kena lah postpone esuknya.. tapi just pergi beli tiket awal je..then kiteorang pergi makan.. malam tu ada game Man u vs Liverpool.. en.soldier nih memang peminat liverpool.. tapi tak penah aku tahu lah pulak kan.?hampeh padahal dah bercinta 5tahun tapi ada benda yg aku tak tahu sangat pasal dia.. bukan apa dia perahsia sangat.


Yang aku nih pulak tak minat sangat tengok game dari luar negara. tapi disebabkan en.soldier suruh teman, aku layankan aje lah.. karang kalau tak layan merajuk pulek.. payah aku nak pujuk karang.. kih kih kih... tapi tengah syok2 tengok, boleh pulak hujan.. &#%^&*!#.. kan aku dah mencarut comel kat situ..


Nak alihkan meja, tempat dah penuh.. dah lah ramai lelaki, aku ajak lah en.soldier balik sebab ingatkan hujan nak lebat.. en.soldier dah muncung..keh keh.. elok je sampai rumah, tak hujan langsung.. coi!!saja je bagi hati aku mengelegak tahap maximum.. nasib baik en.soldier tak marah..


Sampai rumah je mata dah rabak.. ingatkan nak merajinkan diri basuh baju.. tapi tak rajin malam tu.. so tak jadi.. mesej dengan en.soldier kejap then tidur zzZZZzzz sebab esuknya nak dating dengan 'abang askar' saya.. auwww... yg pasal dating tu nanti aku stori k... tapi pagi nih aku ngantok lagi.. boleh sambung zzzZZzzz tak boss.?kih kih..


(@___________@)
*mata lebam sebab tak cukup tidur

Sekarang nih pun buat kerja sambil tutup mata.. apakah.?hehe
heibat khennn.?




okbai!zzzZZZzz

















Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Thursday, October 13, 2011

ingat bb jer.?saya tak ingat ke.?




Sekarang nih aku dalam usaha meng'pau' en.soldier bb (blackberry). memandangkan fon pun dah memang rosak..tunggu masa je nak campak dalam tong sampah.. aku pun cuba2 lah mintak bb. walaupun agak liat. tapi berhasil (^_^)


Tapi tapi kena tunggu bulan 2 pulak sebab, sebabnya sepriass ler. mana boleh bagitahu korang.. kena share duit dengan dia.. hampeh jerr (T____T). aku nih kalau pegi kerja memang bawak bekal. tak kisah lah korang nak cakap aku skema ke hape tapi yg penting jimattt. hehe. lagipun mama masak lagi sedap dari dekat kedai (^_^) kantoi!! mama masak yg tak tahan tu.






Semalam before lunch mesej dengan en.soldier. biasalah aku memang suka menyakat dia. memang wakenabeb lah dia kan.?aku memang seorang gf yg sangat keji+kejam.haha


Dia : bawak bekal apa hari nih.?
Aku : bawak lauk ikan goreng sambal jer. tu je yg mampuuu.?
Dia : ok lah tu daripada takde.. jimat sikit.
Aku : jimat.. nanti boleh beli bb kann.?
Dia : ai sayang ingat bb je ke.?tak ingat nak t***** ke.?
Aku: mestilah ingat.. sebab time t***** (terpaksa dirasia kan) nanti dapat bb kan.?(bb lagi sangat tak boleh blah)
Dia : ingat bb je.. saya tak ingat ke.?
Aku : ingat..ingat b nak bagi bb nanti.. hahah
Dia : *terus tak reply mesej aku dah.



Mesti dia tersangat lah benggang dengan aku sebab tak habis2 bb je, aku rasa dia pun dah naik bosan. hehe..kejam kan aku.?ingat senang ke nak pau en.soldier nih, liat tahu. ni pun rasanya cubaan kali ke tigaplohtiga kot tapi dia takkan sampai hati nak tolak permintaan aku, sayang lah katakan.?*muntah


aku tak sabar nak dapat fon baru uolls (^_^)
tak kan sampai bila bila nak pakai fon yg ringtone poliponik ni jer.
tension aku T____T


okhabis!bai














Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Tuesday, October 11, 2011

Selamat Hari Jadi Mr. P.?



11/10/11 tarikh yg cantik. hari ni adalah besday 'someone' yg aku sayang sebelum en.soldier.?ha sape lah pulak kan.?tak kan lah ex bf aku kot. aku pun dah lupa plus tak nak ingat pun besday dia. matikk kalau en.soldier baca nih. mau sentapp. haha


Sidia nih memang aku sayang maximum punya teruk. lebih sikit  dari en.soldier. mampuu..siapakah.?





Korang jangan pikir bebukan pulak, lelaki yg aku maksud kan tu ialah my dad lah. hari nih besday papa aku. so aku nak wish Selamat Hari Jadi papa, semoga dipanjangkan umur & sentiasa sihat.. kami sayang papa sangat sangat sangat maxiimum punya teruk!!!haha.. nak jugak kan..



Happy Besday jugak kepada mereka yg menyambut besday hari nih :)



okhabis!













Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Thursday, October 6, 2011

sangat sangat sangat kecewa (T,T)




Satu persatu dugaan datang dan pergi. dugaan datang menjenggah lagi. kenapa lah masa ni "sipolan" wujud. walaupun telah 5bulan 'kejadian' itu berlalu, tapi Allah Maha kuasa. mungkin dia nak tunjuk apa yg terjadi dibelakang aku. (T____T)


Aku pulak bukan jenis yg mudah melupakan apa yg terjadi dalam sekelip mata. ingatkan kejadian dulu takkan berulang lagi. tapi kita tak mampu melawan apa yg telah Allah tentu kan. apa yg harus aku lakukan sekarang.?


Adakah aku yg terlalu menuduh atau sidia yg taknak mengaku kesalahannya.. aku memang yakin itu adalah sidia.?sidia memang tak menggunakan kepercayaan yg aku berikan dengan sebaik-baiknya. aku kecewa.


Kenapalah disaat aku bergembira dengan majlis yg akan tiba, dugaan sebegini datang. aaarrrgghhh nak nangis kuat kuat boleh.?sangat sangat kecewa dengan sidia. (T___________T)


Adakah ini dugaan orang bertunang.?
Harap harap ini semua mimpi
kbai!















Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Wednesday, October 5, 2011

nyawa aku dah rosak!



 
Bulan lepas & bulan nih memang sangat sangat malang bagi aku. fon rosak lepas tu  pinjam fon kakak aku, tak boleh mesej pulak. *sentappp.. dah lah aku memang suka mesej daripada kol. so kalau tak boleh mesej macam mana nak mesej dengan en.soldier. nak beli fon baru aku tak mampu. aku kan miskin (T___T)



Sebelum aku pakai fon kakak aku tu, en.soldier ada bagi aku pinjam fon dia. tapi fon murah je. fon tu ok je. tapi yg tak tahan budak2 opis aku suka panggil fon muzium. ok sentappp mak noks. muzium2 pun fon tu tahan. jatuh 2,3 kali pun ok lagi pe. bukan macam member aku pakai blackberry last2 jatuh skrin dah kabur. 



Tapi fon muzium tu aku dah pulangkan dekat en.soldier balik. sebab aku dapat pakai fon canggih sikit. tu lah berlagak lagi, kan fon 'canggih sikit' tu dah rosak. aku bagitahu en.soldier fon tu dah rosak, sekali dia cakap "tu lah cakap lagi fon ni muzium lah, fon muzium nih jugak awak cari balik"..  eerrkk!..sorry b lepas nih tak panggil dah fon muzium. hehe.. marah tau dia.




So masuk hari ni dah 2hari aku tak mesej dengan sesapa termasuk lah en.soldier. waarrrgghhh sangat sangat jemm otak. selalu malam2 aku mesej en.soldier. yg aku benggang sekarang nih en.soldier cakap hari sabtu nih baru dia nak hantar fon tu balik dekat aku. maknanya sampai sabtu lah aku tak mesej dia. hampeh jerr.. disebabkan dia tak nak hantar cepat fon tu, aku tak nak kol or tak nak jawab kalau dia kol. biar dia rasa rindu rinduan kat aku tahap maximum punya teruk. gile keji aku kan.?haha



Aku nih memang tak suka kol2. sebab tak tahu nak borak pe nanti. lagipun sekarang kol mahal. nanti cakap kejap tapi duit habis. haha.. dah lah maxis sekarang telan duit banyak. tak memasal je nak salahkan maxis. lantak lah.





okhabis!bai. ^-^













Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Sunday, October 2, 2011

Dunia nak kiamat, baik kawen cepat. kehkehkeh



Semalam aku, my sis & my mum pergi cari kain untuk majlis tunang. kenapa cepat sangat aku cari.?haruslah sebab nak hantar dekat tailor. takut tak sempat siap. ok aku bukan nak cerita pasal kain yg aku beli tu. tu sepriasss la kan. 



Aku cari kain dekat kamdar je. pergi kedai murah2 je. nanti buat baju cantik jugak kan. ada lah sorang uncle yg kerja kat situ, ajak aku mengumpat pulak. masa tu tengah dok survey2 kain lagi. then dia nampak sorang lelaki ni muka ala2 arab tengah dok survey2 kain jugak. then dia cakap macam nih.


Uncle : eh cuba tengok lelaki tu islam ke kafir.?(mata-dia-tajam-je-tenung-lelaki-tu)
Aku : entah lah uncle. muka macam islam.
Uncle : cuba tengok dekat tangan dia tu.
Aku : (aku pun tengok ler) rupenya lelaki tu ada tatu dekat lengan dia.
Uncle : tengok sekarang dunia sudah mau kiamat. orang islam pun nak jadi kafir.
Aku : (dengar je la uncle tu cakap)
Uncle : dunia dah nak kiamat. baik cepat kawen, kalau tak nanti tak sempat. *gelak
Aku :  *gelak. memang nak kawen lah nih.


Masa nak bayar uncle tu cakap nanti nak kawen jangan lupa hantar kad jemputan yer. haha. baiklah uncle asalkan kami dapat discount kalau beli kain. tapi takde lah aku cakap macam tu kan. kehkehkeh.








Aku pun tak sure uncle tu islam or indian sebab cara cakap macam islam tapi muka ala2 mamak penang. lantak lah. tapi yg penting points dekat situ adalah kawen cepat. kihkihkih. uncle nih macam tahu2 je aku nak ke arah tu. (^_^)





okhabis!bai
















Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...