Tuesday, August 9, 2011

puasa+makan=G.E.M.U.K... Oh tidak!!!!

Syukur dah 9hari kita berpuasa.. harap-harap hari ni puasa penuh lah yer anda semua.. aku dengan harapan tahun ni badan boleh kurus sekali lah kan.? tapi gagal rasa macam badan tak kan turun turun uolls..


Mana taknye tiap kali buka puasa je melantak macam apa tah. nampak sangat anak dara gelojoh aku ni.. ahahah.. dah tak nampak ketidaksopanan disitu.. korang mampuuu.?lepas tu kalau pergi bazar ramadhan soping makanan macam tak hengat dunia ok! mesti korang pun sama kan.? tak payah nak cover sangat lah..ehehehe


Ada duaplohsatu hari lagi nak puasakan.? harap-harap sempat lah nak turunkan berat badan.? so untuk sedapkan hati sendirik aku nak buat statement cam ghini "dah 9hari puasa kan.?aku rasa badan aku dah kecik sikit lah..sukanya!"..mampuu buat statement macam aku.. ahahahhaha.. propa beb..


Kalau korang nak sedapkan hati cuba lah buat statement macam tu.. confirm rasa bangga.. (tangan didada mata keatas) padahal en.soldier dah sound cakap bila nak diet.. sebabnya aku selalu merungut dekat dia yg aku dah gemok!hambek kauu sekali dia ingatkan pulak aku bila nak diet....


ggggrrrrrrrrrr.....


Sangat tension ok.. sebab nampak badan aku makin naik.. bukan badan je dengan pipi sekali.. hamboi package tau.. tu yg en.soldier suka cubit.. sangat sakit ok awak.!



Nak badan macam ni balik boleh.?
time ni syok syok badan kurus lagi..
ni gambar tahun lepas..
tapi sekarang badan dah jadi macam yg baju putih ni.. abahahah!!
euww sangat hodoh kan.?
tapi takde lah seteruk itu ok... maaf yer kpd incik baju putih ni..


So sekarang ni masih berusaha untuk turunkan berat badan+mengecikkan badan sekali.. kalau hari biasa en.soldier dah bawak aku pegi jogging tapi sekarang bulan puasa kan.. cannot lah jogging2 ni..


Okhabis.. mengah lak pulak menaip ni.. maklumlah badan dah naik ^-^ (takde kena mengena langsung) hahahahah...mampuuu!!!


p/s: kepada darlings yg follow i...tqvm..nanti i follow uolls back ok!dont worry!=P



kbai!
EchaRahman,





Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

2 comments:

Si MaTa BulAT said...

bila berbuka je makan mcm tak mkn 3hari. adoiii...mcm mana la nak kurus ni haha
follow blog awk dah.

echa rahman said...

tawu xpe..mcm kebulur plak..pdhal bru tak mkn sehari.. ok tq dear.. sye pown dh follow belog awk si mata bulat=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...