Wednesday, June 29, 2011

Demam bola

Seperti yg anda semua tahu hari ni adalah hari yg sangat penting untuk skuad bola sepak negara kita sebab mereka akan menentang Taiwan malam ni dalam aksi pusingan pertama kelayakan Piala Dunia 2014.. Go malaysiaaaa!!!!


So ramai lah orang akan berpusu-pusu ke stadium.. sebenarnya ER adalah salah sorang peminat pasukan malaysia.. yelah dah kata Tanah Tumpah Darahku.. haruslah support pasukan malaysia kan.. tak kan nak support Taiwan pulak..




Lagipun kalau bola luar negara ER tak berapa minat sangat.. sebab tak berapa faham dorang main.. tahu nama je.. tapi tak cam muka..hehehehehehe.. so tu yg malas nak layan game luar negara... tapi kalau yg game malaysia lwn team luar negara iaitu Arsenal,Liverpool and Chelsea tu macam nak pegi.. tapi bukan nak sokong dorang just nak rasa tengok bola kat stadium.. sebab ER tak pernah pergi uollss.. selama ni tengok kat tv je.. nak rasa jugak. boleh jadi pengalaman baru.. ye dak.?




So tengah kawtim dengan en.soldier untuk mendapatkan tiket free.. tak kesah lah dapat tengok team mana..janji dapat pergi.. tu pun kalau dapat lah kan.... harap-harap dapat ler.. boleh lah impian saya menjadi kenyataan walaupun just sekali seumur hidup..~LOL~


Neway yg penting game malam ni harus tengok.. kerja tak banyak. so boleh ler balik awal hari ni.. Hopefully malaysia dapat score.. Insyallah.. Go Malaysia!!!!!!


sekian,


EchaRahman
Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

miss u en.soldier

Ok fine saya 'ditinggalkan' lagi.. aiyoo dah banyak kali kot... frust lah macam ni.. ah gedik lah nak frust bagai.. apa yg kena tinggal ni kan.?adakah kami putus.?atau en. soldier telah menceraikan ER...chooiiiiii!!!!!


Of kos lah semua diatas tak betul uolls.. en soldier tinggalkan saya sebab dia kena masuk hutan.. ada operasi katanya.. so seperti biasa lah.  saya jadi rindu rinduan lah kat sini.. padahal memang hakikatnya kami jarang jumpa.. tapi entah lah kalau dia kena pegi luar dari kl.. rasa macam jauh je.. padahal memang jarang jumpa and memang tinggal jauh pun.. tu namanya sayang lebih tu...*awww gedik disitu.... nasib baik coverage ada.. so boleh lah dia call plus mesej saya.. tapi malam je.  tu pun belum tentu lagi pukul berapa..


Untuk en soldier jaga diri awak lelok.. awak tu dah la bakal jadi darah manis tak lama lagi.. oppssss... terlepas sudah.. jangan usha awek orang asli dalam hutan tu.. kalau jumpa en rimau just say "hai" je.. jangan usha daring pulak.. oklah ER dah mula merepek...


p/s: rindu en. soldier sesangat =P




sekian,


EchaRahman,
Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Monday, June 27, 2011

maaf jika saya tersalah laku

Susah jugak nak puas kan hati orang kan.?.... yelah manusia ni kan tak pernah puas dengan sesuatu perkara.. lebih-lebih lagi saya budak yg baru belajar.. maaflah jika perlakuan saya yg agak pendiam jika ditempat orang membuatkan orang anggap saya sombong.. bukan apa saya tak biasa.. lebih-lebih lagi dengan orang yg baru saya kenal..


Bukannya ibu bapa saya tak mengajar erti hormat menghormati.. tapi mungkin saya baru nak menyesuaikan diri dengan suasana baru yg tersangat lah 'besar'.. saya boleh je menyesuaikan diri tapi mungkin memerlukan sedikit masa dan ruang... lagipun saya baru nak belajar erti 'keluarga besar'..


Saya menyusun sepuluh jari jikalau perlakuan saya tidak manis dipandang.. berikan lah saya sedikit masa untuk belajar dan terus belajar... saya harap saya boleh menjadi sebahagian dari anda semua. saya kagum dengan keluarga besar anda yg tersangat lah erat.. berikan saya sedikit masa dan ruang untuk belajar menyayangi anda semua.


sekian,

p/s : diri rasa bersalah..tu yg terkeluar entry yg macam ni...



motif.?



EchaRahman





Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Sunday, June 26, 2011

'pelajaran tinggi tapi kuang haja pun tinggi'...panasssss!!!!!apakah.?

Wah panas...panassss tajuk atas ni.. sesapa yg baca tu jangan sentap sangat ok.. sapa ada tengok cerekarama dekat tv3 semalam... 'takdir afina'.. ER bukan nak cakap pasal cerita tu sangat.. tapi banyak-banyak babak dalam cerita tu.. ada satu babak dan dialognya menarik minat saya.. nak tahu apa..


"Pelajaran tinggi tapi kuang haja pun tinggi"..wah tersentap semua orang yg rasa diri berpelajaran tinggi tapi kuang haja.. memang setepek lah kena kat muka.. ok ER bukan nak babitkan dekat sesapa yer.. selagi anda berpelajaran tinggi tapi tahu menghormati orang.. anda memang tidak tergolong..


ER bukan apa teringat pulak dekat si polan ni.. dia tersangatlah banggakan anak-anak dia sebab dorang berpelajaran tinggi.. memang tak dinafikan memang lah anak-anak dia lepasan ijazah.. tapi bukanlah lepasan luar negara or universiti yg famos kat malaysia ni.. cuma dekat U biasa dan kolej je.. tapi memang tak setaraf lah dengan ER.. cuma yg tak bagusnya dorang nama je belajar yg kononnya tinggi..(setakat ijazah lain lah kalau master or Phd kan.?Perasaan hasad dengki ada lah..Phd jgk tu..) ok sambung balik...tapi dorang ni punya sikap memang tak macam orang berpelajaran.. kurang hajo tersangatlah tinggi sama macam pelajaran dorang tu.. sampai orang tua pun dorang tak reti nak hormat.. kalau jalan tu hidung kena tinggi je memanjang.. itu lah manusia mudah riak.. anda nak orang hormat anda tapi anda sendiri yg tak reti nak hormat orang lain..camne tu.?



Macam tu lah jadinya kalau perasan diri tu berpelajaran tinggi sangat sehingga nilai-nilai untuk menghormati orang pun dorang tak tahu.. tapi ni hanya pandangan ER je sebab berlaku depan mata sendiri... tapi biar diri tak berpelajaran tinggi asalkan tidak kuang hajo dengan orang dan tahu menghormati orang lain.. setuju tak dengan awok.? sapa setuju sila angkat kaki macam awok..hehehehehehe..





Tapi tak semua orang perbelajaran tinggi macam tu.. tengok kawan-kawan ER yg lain.. dorang pun bagus-bagus jugak.. tapi tak ada pun macam tu.. tu yg ER sayang korunk.. jadi jikalau ada sesiapa yg terguris hati diatas entry kali ni ER mintak maaf... ER hanya nak tujukan dekat si polan tu saja.. ER tahu kawan-kawan semua baik-baik belaka..kalau tak tak kan sudi baca entry ER kali ni kan.?


p/s: tidak ada kena mengena dengan sesiapa kecuali si polan dan anak-anak si polan...dan kepada si polan jangan lah terlalu berbangga dengan apa yg anda ada kerana ianya hanya sementara.. tidak kira lah anda belajar setinggi gunung tapi jikalau nilai yg baik tiada dalam diri ianya hanyalah sia-sia..


sekian,
EchaRahman
Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Saturday, June 25, 2011

kuda jadi tak keruan bila tengok perempuan...pelik tapi benar ollsss

Meh dekat..meh rapat.. wah macam jual ubat pulak.. actually ER nak cerita kejadian pagi tadi.. pagi tadi ER pergi jogging with en soldier.. jogging dekat titiwangsa sebab dekat dengan rumah...tengah syok jogging.. tiba-tiba nampak kuda haruslah ada orang yg tunggang <--- skema ayat... tak kan kuda tu bersiar-siar sendiri pulak kan... ada 3 ekor kuda mybe guard taman tu tengah buat rondaan..


Mula-mula nampak kuda excited nak lalu sebelah kuda tu.. so ajak lah en. soldier tunggu kat tepi jalan .. masa tu  pulak memang ER dengan en. soldier je ada dekat situ.. then dari jauh dah nampak kuda tu.. mula-mula dari jauh kuda tu cool je... sekali dah nak dekat dengan kami tiba-tiba kuda tu hilang kawalan siap pandang ke arah kami pulak tu.. en. soldier ada cakap sebelum kuda nak dekat dengan kuda tu 'kalau awak lalu sebelah kuda tu mesti dia hilang kawalan sebab dia tak boleh nampak perempuan sebab dia kuda jantan'.. ER pun cakap lah iye lah tu..memandai je.. fuhhh sekali betul beb.. kuda tu memang tak keruan.. macam merengek manja... sampai abang-abang yg tunggang kuda tu pun macam tak boleh nak kawal kuda tu..nasib baik tak jatuh dalam tasik.. 3 ekor sekali pulak tu..


Yg ER pun apa lagi terus menyorok belakang en. soldier.. kalau dekat tadi mau kaki kuda tu dah hinggap kat muka ER.. sah kuda tu kuda jantan... memang betul lah apa en soldier cakap.. ni yg tiba-tiba nak jadi fobia dengan kuda pulak.. HAHAHAHAHA



seksi wo kuda ni.. tengok lah rambut dia.. kalah rambut manusia..confirm ni kuda betina

Tapi kalau takut dengan kuda macam mana nak kawin naik kereta kuda nanti ni.. ala-ala cinderella..tapi tak kan nak naik kereta labu kot.. memang tak masuk akal lah kan..




Harap-harap tak jumpa lah kuda tu lagi kalau jogging minggu depan.. masih dalam usaha untuk menurunkan berat badan.. nak badan macam dulu yg slim melim...



sekian,
EchaRahman
Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Tahniah sepah juara maharaja lawak...


Akhirnya habis jugak Maharaja lawak setelah hampir 13 minggu bersiaran... dan semalam adalah hari yg ditunggu-tunggu... sepah menjadi juara...sepah memang layak jadi juara sebab persembahan yg konsisten setiap minggu & memaparkan lawak 'kemelayuan'... sangat terbaik...

Mybe tu rezeki anak shuib and sarah.. yg tak boleh blah semalam ingatkan dah habis pasal rancangan 'manisnya kurma ini'.. tapi ada pulak sambungan.. LING..LING SEMPOT....hahahahahah. tugas ke2 pulak pasal lawak muzikal tetiba dafi sampai... baik punyer.!!!!hahahahahaha..tu lah sebut- sebut lagi nama dafi..kan dah muncul...

Tapi yg paling best nabil la sebab bolot duit tu sensorang.. kaya pakcik...best bro..hahahahahaha... jozan lawak jugak..tapi mybe bukan rezeki dorang..

Papepun tahniah kepada mereka kerana sampai ke final.. and double tahniah untuk sepah sebab berjaya jadi juara maharaja lawak... LING..LING sempottttttt....

jom layan video persembahan dorang...


~SEPAH~ 


'Manisnya kurma ini'..ustazah nyanyi plus joget lagi..
LING..LING..SEMPOOTTT...HAAAAA



kekasih gelap DAFI muncul



~JOZAN~


Hang Tuah tiba-tiba muncul plak zaman sekarang.




Mael Lambung vs Ah Cai THE MUZIKAL..
gengster dah insaf..



~NABIL~


 

en spiderman yg selama ni tak bernyawa..tiba-tiba bergerak
dis is best bro!!!!



persembahan the lalats band..

~JAMBU~


nak tuju lagu boleh.?



impian yus nak jumpa zila bakarin tercapai..



Selamat menonton..kbai

EchaRahman,
Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

ku tak bisa

Lagu faberet ER.. lagi-lagi sekarang 'terpaksa' berpisah seketika dengan en. soldier.. masuk hari ni dah seminggu  kami tak jumpa.. lagi-lagi sekarang dia buzi.. so mood sekarang sedih plus rindu giler dekat en. soldier.. amboi..~LOL~ ok2 tak mau sedih-sedih..jom layan lagu ni..




Slank
Ku Tak Bisa


Pernah berpikir ‘tuk pergi
Dan terlintas tinggalkan kau sendiri
Sempat ingin sudahi sampai di sini
Coba lari dari kenyataan
Tapi ku tak bisa jauh jauh darimu
Ku tak bisa jauh jauh darimu

Lalu mau apa lagi
Kalau kita sudah gak saling mengerti
Sampai kapan bertahan seperti ini
Dua hati bercampur emosi
Tapi ku tak bisa jauh jauh darimu
Ku tak bisa jauh jauh darimu

Sabar sabar aku coba sadar
Sadar sadar seharusnya kita sadar
Kau dan aku tercipta
Gak boleh terpisah

Dan tak bisa jauh jauh darimu
Ku tak bisa jauh jauh darimu (3x)



EchaRahman




Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

kerna terpaksa =(









"Kerna terpaksa aku melangkah pergi'.. mood sedih uolls sebab ER dengan incik soldier terpaksa 'berpisah' untuk sementara waktu atas sebab-sebab yg tidak dapat ER cerita kan..... lepas bulan 9 or 10 baru kami boleh jumpa balik...

So sekarang kami cuba nak kurangkan keluar bersama.... rasa-rasa boleh ke ek.? tapi tak tahu lah kalau esuk lusa tiba-tiba kiteorang jumpa kan.. lagipun dia tersangatlah buzi sekarang...oh tidakkkk!!!ER u can do it...

oklah mood rindu rinduan ni..kbai...

EchaRahman,
Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Friday, June 24, 2011

Time for PLKN!!!

Sebenarnya ni entry dah lama.. tapi tak sempat nak update.. hari ni baru ada masa..(konon buzi la sangat).. hari tu ER pergi melawat my lil bro dekat kem PLKN sungkai..memang satu family follow kecuali my sis sebab dia tak sihat..Boleh tahan jugak tempat dorang.. first time masuk so agak jakun disitu..HEHEHEHE..yelah ER kan jarang berjalan.. so bila dapat jenjalan memang best lah.


Sampai-sampai je terus nampak my lil bro.. first2  tak berapa cam dia sangat sebab sudah BOTAK!!! sebab sebelum ni biasa tengok dia berambut je.. dia dah lah memang kurus+tinggi lampai.. so nampak lagi kurus bila dia botak.. bila tengok dia teringat pulak dekat my soldier.. mesti masa dia mula2 masuk askar pun dia macam tu..HEHEHEHEHE.. tapi sekarang sudah gemuk sikit and dah tak gelap sangat..HEHEHEHEHE..(opsss abes lah kalau incik soldier saya baca) sori awk!!!

Oklah malas nak taip panjang2.. layan je lah gambar2 yg sempat ER ambek ni k.!!!!


















Maaf lah yer kualiti camera yg agak kurang bagus.. sebab pakai camera murah saje..


oklah baiiiiii...
EchaRahman,




Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

tq sis erin =)

OMG!!! tak sangka... tiba-tiba macam nak pengsan... boleh.? aku jadi excited dah ni.. mintak oksigen.. mintak oksigen..


Apalah yg aku membebel ni kan.. actually uollss sis Erin alah kakak kepada cik jejariruncing tu.. reply komen aku uollss bukan senang orang famos nak reply komen kita dan yg paling aku excited dia follow blog aku yg cinonet ni.. jangan jeles uollss.. sebelum ni aku pernah jumpa sis erin dengan en. bf dia shoping dekat TS tapi tak berani nak tegur.. tengok dari jauh je.. ingatkan baru nak mintak otograf plus ambek gambar sekeping dua.. tapi aku segan uollss... next time lah yer sis..


mybe salah satu persamaan kami yelah dua-dua en. bf sis erin and en. soldier aku adalah abang askor yg sejati lagi gagah..~LOL~


to sis erin yg kecik molek tq sebab sudi balas komen saya and tq jugak sebab sudi follow blog saya yg cinonet ni.. macam ni nak sayang sis lebih lah..boleh.?awwww gedik tau.. perasan je...


oklah entry ini khas untuk sis erin yg tersangatlah baik..tq sooooo much sis..

kbai
EchaRahman,
Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Tuesday, June 21, 2011

congrat sis!!!saya pun nak macam tu lah..boleh.?


Congrat sis and happy anniversary yg ke-8 to sis fatin farhana .. wow cannot amazing.. lama tu hubungan korang bertahan 8tahun bukan satu jangka masa yg kejap yer.. kalau macam ni saya nak jadi protege anda berdua lah.. boleh.?.. nak mintak tips boleh tak...?~LOL~


Tak kisah lah akak baca or tak entry saya yg cinonet ni saya nak wish jugak kat akak... happy anniversary yg ke 8tahun.. saya doakan semoga hubungan yg dibina atas dasar cinta akan kekal hingga ke  jinjang pelamin, lepas tu sampai anak cucu, then sampai tembok china.?????apakah.? perlu ke.?~LOL~...gurau je.. kiranya saya tak boleh lawan sis lah sebab saya baru nak masuk 5tahun.. tapi kita sama sebab bercinta time sekolah.. dan kita satu sekolah yg sama... weeeeeeee*

*Sis pinjam gambar sis yg kiut ni
sori kerana 'terpaksa' curi-curi ambil pic ni..


Oklah sis nanti dah nak kawin jangan lupa jemput k.. saja je buat entry kali ni untuk anda... lepas ni untuk kak ayu sleeping pulak...HEHEHEHEHE...

kbai

EchaRahman,


Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Sunday, June 19, 2011

KL GANGSTER TERbaikkkkk



Lihatlah dunia akhirnya dapat jugak ER tengok movie KL GANGSTER.. thanks to en soldier kerana bawak saya tengok movie yg tersangatlah best.. kali ni baru puas hati tengok aksi dalam cerita tu.. terubat sikit kehampaan terhadap cerita kongsi.. yg apapuntakboleh.


ER bagi 4.5 star.. sebab aksi memang best lepas tu pelakon tersangat lah hebat.. dialog memang tersangatlah berani.. padat dengan mesej. sedih je bila tengok mak malik meniaga kerepek.. sampai aku hampir nak menitiskan air mata.. tapi nak control cun punya pasal.. berjaya cover...hahahahahaha


Yg kelakar dalam cerita ni zizan a.k.a abg long fadil.. memang cakap je lebih tapi penakut.. tapi yg kesian tak pasal-pasal dia pun kena jugak dengan gangster tu.. yg kelakar kereta dia kena bakar lepas tu dia cakap 'kereta aku kena barbeque'... lagi sorang sofi jikan memang kelakar.. dialog pun boleh tahan..'gua kerat lu 18 baru lu tahu erti penyesalan'.. sentaphatimaknak.. tapi nasib baik dia baik dalam cerita ni tak macam jai..  apapuntakboleh...





ER benci giler tengok shark.. perasan bagus je.. lepas tu berlagak pulak tu.. konon taiko lah.. tapi tahniah lah kat soul sebab dia berjaya buat kami benci dekat dia.. tapi last-last mati jugak.. padan muka.!!!dalam cerita ni jangan harap lah ada aweks cun sangat yer.. setakat sorang dua tu ada lah.. tapi kalau tak de pun xpe.. janji dapat tengok aksi-aksi yg hebat tanpa henti.. Tahniah syamsul yusof kerana berjaya menbuat cerita yg boleh dikatakan macam hollywood punyer stail.. sampai pecah panggung...dahsyat!!! syabas beti..hahahahaha

oklah bai!!!!
EchaRahman,
Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Happy father day to papa!!





Selamat Hari Bapa to en. ABDUR RAHMAN!! kami doakan papa sentiasa sihat, cool and maintance macho!!anda adalah seorang bapa yg tersangatlah sporting... terima kasih kerana telah menjaga kami sehingga kami besar dan terima kasih kerana menjadi superhero kami... dan kepada semua, bapa, papa, ayah,abah, walid or daddy diseluruh dunia selamat hari bapa jugak!!!! Dan utk bakal ayah mertua saya en. ABDUL RAMAN selamat hari bapa.... macam biasa lah saya sayang anak pakcik... kalau pakcik tak boleh lah nanti makcik kejar saya pulak..HEHEHEEHEH.. gurau saje...




you are the best dad in the world
we love you=)




EchaRahman




Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Saturday, June 18, 2011

JOZAN, SEPAH, NABIL & JAMBU KE FINAL MAHARAJALAWAK

Antara kumpulan yg berjaya ke final.. memang best sangat.. lagi-lagi kumpulan sepah.. jom layan video dorang....


SEPAH ~ Tugas 1


Memang lawak yg sangat kemelayuan... tak habis-habis dengan dafi... AHAHAHAHA


SEPAH ~ Tugas 2




yg ni lagi tak boleh bla.. 'ling kita dalam program ape.?'manisnya kurma ini'..HAHAHAHAHA.. artis jemputan dorang yasin..


JOZAN ~ Tugas 1




Along 'jambu' sebab pakai baju pink.. ni baru betul muka legend hati kiut...


JOZAN ~ Tugas 2





yg ni xboleh bla masa linda onn dengan zizan nak berpeluk.. sentapjiwamaknak.. lagi sikit je nak dorang nak berpeluk.. part yg last sekali lagi tak boleh bla. '1malaysia tahu kak linda putus dengan abg fahrin'!!! lagi sentap jiwa linda onn dengar.. HAHAHAHAHAH


NABIL ~ Tugas 1




Hah yg ni lagi kreatif dari jual cd cetak rompak on public tiba-tiba bertukar jual otak-otak plak.. taksangkamaknak.. AHAHAHAHAH


NABIL ~ Tugas 2




Dedak dengan selipar buruk pun dia sebat.. patut lah sihat je..HAHAHAHAHA...


JAMBU ~ Tugas 1




Minggu ni jambu macam kurang sikit lah.. persembahan yg simple.. bagi aku lah...


JAMBU ~ Tugas 2




yg ni pulak macam kisah mistik sikit.. yg tak boleh bla saka ni pakai kain pelekat je.. HAHAHAHAHA


Tahniah kepada semua peserta.. minggu depan dah final tapi kalau tak silap dorang tak kan siaran kan dekat astro warna tapi dekat astro beyond.. nak kena langgan dulu.. merepek je lah astro ni... jiwa pun dah sentap..kbai!!!


EchaRahman
Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Friday, June 17, 2011

perhimpunan 'BERSIH' 9 julai 2011

Perhimpunan bersih tapi tak berapa nak bersih sangat lah.. ok2 ER bukan nak bercakap mengenai perhimpunan bersih yer... sebab saya bukan lah seorang ahli politik.. tak pernah terfikir, tak akan terfikir dan xnak berfikir utk menjadi ahli politik... semak otak mak uollss



Tapi ER nak cakap pasal tarikh yg dorang nak buat perhimpunan tu.. itu tarikh aniversary ER with mr. soldier yg ke limatahun ok.. (dah jauh kami berjalan).. tak syoknya.. baru nk rasa romantik2 sikit that day (tangan didada mata keatas)..  for sure lah ER tak boleh keluar masa tu.. sebab 'MEM BESAR' a.k.a mama mesti tak kasi keluar.. sebab risau katanya jadi pape nanti... padahal kami bukan nak dating area masjid jamek or sogo.. apa kelas uollss..



Cerita pasal perhimpunan bersih ni.. ER nak cerita pasal pengalaman masa tahun 2009 kalau tak silap pernah ada 1 perhimpunan baju merah or himpunan ISA kot.. dorang buat perarakan sepanjang jalan dari sogo, masjid jamek, dataran merdeka sampai mana tah.. masa tu hari sabtu kalau tak silap.. ER datang kerja sebab buat overtime.. then start pagi tu pun orang dah ramai berkumpul dekat area sogo.. tu tak de hal sangat lah sebab dorang tak kacau area masjid jamek lagi..












Masa tengahari dorang dah start berarak depan opis ER area masjid jamek.. seram kot.. semua panik ..sebab sampai ada yg nak masuk dalam bangunan ni.. nasib baik guard sempat kunci semua pintu kat floor bawah.. memang hari tu sangat menakutkan yer kawan-kawan..ER dapat tengok depan mata dorang berarak.. sebab kiteorang semua tinjau dari tingkap.. memang jelas nampak ramai giler orang.. sampai nak keluar beli makan pun suruh budak lelaki yg pergi beli.. ada la 2,3 orang member lelaki ER pergi tinjau area sogo.. dorang kata memang ramai giler orang.. then kalau keluar je mata jadi pedih sebab FRU dah sembur gas pemedih mata.. tapi memang betul sebab masa ER on the way nak balik petang tu gas pemedih mata tu still belum hilang lagi sebab ER boleh rasa tapi tak de lah pedih sangat.. rasa2 manja je.. nasib baik time tu kakak ER ada..tak de lah takut sangat lagipun ramai jugak orang dekat opis... memang pengalam ngeri lah that time... dan akan terjadi lagi bulan depan.. OH TIDAK!!!!!



Oklah harap-harap semuanya baik-baik aje.. tapi macam mana dengan aniversary kami.? macam plan nak jenjalan area luar dari KL.. melaka ok jugak sebab tak pernah pergi... cik ILLA NURWAHYU boleh tolong tunjuk jalan tak.?HEHEHEHEHE.. harap-harap jugak mr. soldier tak buzi time aniversary nanti.. so boleh lah berdating bersama...


p/s: sori kalau entry kali ni TERpanjang pulak.. bukan apa just nak berkongsi pengalaman ngeri plus menakutkan yg saya lalui berkaitan dengan perhimpunan ni.. fobia ok uollss.. thank jugak sebab korunk sudi baca.. ER sayang korang plus plus ok!


sekian,


EchaRahman=P



Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Wednesday, June 15, 2011

saya!


Saya malas nak buat kerja
hari-hari saya kena kerja
Hari-hari sistem dekat opis saya offline
saya tak de mood nak kerja kalau macam ni je
boleh tak macam tu.?
adaakukesah
sekian terima kasih,
kbye!!!

Motif: tak dapat dikenal pasti........



Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Sunday, June 12, 2011

bestnya kawen







Ok!! sangat tak boleh bla title di atas.. bukan apa ER baru balik dari majlis kawen.. bestnya tengok orang kawen.. sebab boleh make up macam artis then boleh pakai baju glamor.. boleh bersanding dekat pelamin.. makan sedap-sedap.. of course hari tu aku yg punya... sebab kata 'raja sehari'.. memang sehari tu my day la kan.?



Incik soldier cepat lah masuk minang saya!!! (sambil jerit sampai ke kem sg besi.. konon-konon dia dengar lah kan).. awwww gedik tau.. nampak benor gatainye.. bukan apa saja nak rasa macam pengantin tu rasa.. padahal tak ready lagi...


Ok ER stop dreaming!!! lambat lagi tu yer.. apa salahnya berangan dulu kan.?ye dak.?tiba-tiba lapar pulak.. ok ER pergi makan dulu.. jemput semua.. thank uolls..
DDDDDDDDDDAAAAAAAAAA korunk!!!!!!!!


EchaRahman=P
Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Saturday, June 11, 2011

oh tidak!!!perutku buncit -___-

Syuhhhhh pergi jauh-jauh!!!.. dah macam title drama you saka pergi jauh-jauh.. tapi ini bukan lah cerita mistik ok.. so xpayah nak nusantara sangat la yer.

Korang kenal x mr.BUN.. dia famous jugak lah.. dia boleh buatkan diri kita nampak macam tak berapa nak cun.. xkesah lah muka korang seCUN erra fazira ke.?tapi kalau mr. BUN ni ada memang hilang cun korang tu.. nak tahu tak mr. BUN tu pe.? mr. BUNCIT ler.. ni lah orang yg akan mencacatkan penampilan kita.





Confirm korang pun ada masalah ni kan.. eeeuuwwww buruknya perut dia.. actually ER pun ada masalah ni jugak.. tapi belum tahap teruk sangat lah..  ER ada petua untuk kempiskan perut.. korang try la mana tahu berhasil..

Petua 1


* Sediakan teh 'O' tanpa gula dan perahkan air limau nipis (ingat TANPA gula). Amalkan minum air tersebut setiap hari. 
*AMARAN: petua ini hanya sesuai untuk mereka yg TIDAK menghidap sebarang penyakit perut seperti gastrik.




Petua 2


*Ambil air limau nipis campur dengan kapur sirih
*Sapukan pada perut
*Amalkan setiap malam sebelum tidur.






Tapi jangan lupa lakukan senaman seperti sit up atau oblique crunch dan banyak lagi senaman yg boleh membantu anda untuk mengempiskan perut.. baru berkesan.. tapi yg penting usaha dan sabar.. baru nampak hasil.








Kat atas ni ada video senaman ringkas untuk kempiskan perut. Try la dulu. insyallah hasilnya sangat puas hati.. baru lah boleh dapat perut yg cantik.






Oklah selamat mencuba semua!
EchaRahman.
Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Thursday, June 9, 2011

mood berbunga-bunga



Sangat 'sweet' ok lagu ni.. tiba2 tangkap jiwang pulak kan.. xpayah cerita banyak lah.. cer korang try dengar.. oklah ER nak layan lagu ni kejap buat kali yg ke limapulohdua.. sambil berangan konon2 tengah duet dengan my soldier.. LOL... jangan jeles uollsss...


kbye!!









Lirik Lagu Pasha Penghujung – Cintaku (feat. Adelia)



berakhir sudah pencarian cintaku
jiwa ini tak lagi sepi, hati ini tlah ada yang miliki
tiba diriku di penghujung mencari cinta
diri ini tak lagi sepi, kini aku tak sendiri



aku akan menikahimu, aku akan menjagamu
ku kan selalu di sisimu seumur hidupmu
aku akan menyayangimu, ku kan setia kepadamu
ku kan selalu di sisimu seumur hidupmu



tiba diriku di penghujung mencari cinta
hati ini tak lagi sepi, kini aku tak sendiri



aku akan menyayangimu, ku kan setia kepadamu (kepadamu)
ku kan selalu di sisimu seumur hidupmu
wooo aku akan menikahimu, oh aku akan menjagamu
ku kan selalu di sisimu seumur hidupmu



nananana nananana nananana nananana
ku kan selalu di sisimu seumur hidupmu
seumur hidupmu [4x]



EchaRahman



Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

-_______-



tak payah nak cakap panjang2 la kan.?.. korang mesti dah tahu ape yg aku rasa sekarang ni fullstop!
BOSAN SIOT!!! sekian, terimakasih kbye!
Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Wednesday, June 8, 2011

my new baby =)


Akhirnya kini pasti.. wah macam lagu kak nita pulak!!!!Akhirnya ER berjaya jugak memilik sebuah benda yg memang ER impiankan sejak setahun yg lepas.. Setelah hampir setahun ER mengandungkan duit ER.. akhirnya dapat jugak ER pakai..


Jeng Jeng apakah itu.?

Surprise!!!!deco bersama eric... alamak dah salah program pulak..HAHAHAHAHA...im sorry =).


Actually 'benda' yg ER sebut2 tu adalah camera DSLR yg ER baru beli... tapi just model biasa je.. tu jer yg mampu.. sebab model yg bagus tu mahal sangat.. and yg paling best DSLR ni kira hadiah befday from my soldier.. sebab dia sponser jugak.. tapi ER gatai.. ER nak hadiah lain time befday nanti.. alasan ER sebab DSLR ni pakai duit ER jugak.. tak kan kira hadiah..HUHUHUHUHU... jahat kan aku..


Tapi dia cakap ok jer.. dia xkisah.. tapi ER tak lah sekejam itu ok..  tengok lah nanti pada mood ER..HEHEHEHEHE..





Macam mimpi je ER dapat memiliki benda ni.. (wah ayat skema je).. tak kisah la ER lambat pakai or ER punya DSLR ni biasa2 saje.. janji aku ada... korang ada.? (tangan didada mata keatas) .. ok2 berhenti meRIAKkan diri.. maaf semua.. kerana meriakkan diri disitu..


Neway camera ni baru beli minggu lepas so xsempat nak manja2 lagi dengan dia.. sebab xde masa.. alasan xmunasabah langsung kan.? just dapat klik 123...123.. testing jer.. so rasanya minggu ni ER nak menodai camera tu.. ayat nak jahat jer...

Oklah uollss mata sudah mengantok sebab perut kenyang.. mau layan mata jap.. Thanx sebab sudi menyinggah ke belog saya.. macam biasa lah ER sayang korunkkk tapi kali ni sayang lebih sikit lah...jumpa lagi..!!!!!

DDDDDDAAAAAAAA UOLLSSSSS!!!


EchaRahman =P







Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Tuesday, June 7, 2011

berpisah



What?!!!!ER berpisah dengan mr. soldier dia..omjayyyy!!!macam mana boleh jadi sampai macam ni.. sumpah tak sangka.!!!


****



****



****



****



****



****



****



****



****



****



****



****



****



****



****



****




CHOIIIIII!!!!!mulut hang xmakan saman..




Ok diatas hanyalah gosip semata2... ER still ok dengan mr soldier..  jangan lupa doakan kebahagian kami yer kawan2...opssss terlebih sudah...ok kembali pada topik asal... ER dengan si dia TERsangat ok...cuma kami hanya berpisah seketika dekat fb ler.. dia dah block fb.. sebab biarlah rahsia ok..HEHEHEHEH... bukannyer berpisah sebab cinta.. just berpisah di alam maya jerrrr.....

oklah malas nak membebel panjang2 .. sebab penat baru abis kerja.. thank sebab sudi baca entry ER.. ER sayang korunk!!! 
DAAAAAAAA!!!!!

EchaRahman=)








Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Wednesday, June 1, 2011

Barang-barang yg wajib ada dalam handbag

Cuba check dalam handbag korang barang apa yg wajib korang letak dalam handbag.. sebelum keluar tu memang semua barang nak diangkut. kalau boleh dengan bilik2 pun korang nak angkut masuk beg kan.?sebab semua barang ada dalam tu.. Jom kita check barang apa yg korang wajib bawak kalau hangout.


Firstly purse or beg duit dalam bahasa skemanye.. yelah kalau xade purse macam mana nak beli tu beli ini.. tu pun kalau korang ada second bank a.k.a boyfren korang. sebab memang dia lah kena keluar duit. dah lah ic semua dalam tu kan.. so barang ni sangat penting ok!





Second handfone or telefon bimbit dalam bahasa skema.. yg ni memang wajib. sebab papehal yg jadi handfone ada.. janji ada kredit.. sebab boleh call sesapa kalau emergency kan.?





Third make up or alat solek.. yelah karang nak touch up senang. nanti muka dah berminyak2 siap boleh goreng ikan lagi.. tapi kalau ada make up boleh cover.. ye dak.?




Lepas tu perfume or minyak wangi.. nak hangout kena lah wangi2.. baru orang suka.. lagi2 hangout dgn boyfren. kalau busuk malu tu depan boyfren. so benda ni kena WAJIB ada yer kengkawan..




Hand lotion ni ER tak tahu lah penting ke x.. sebab sesetengah perempuan dorang wajib pakai & wajib bawak.. tapi kalau tengok dalam hangbag ER memang xde lah.. sebab ER xsuka pakai lotion tu.. geli lah.. tu yg tangan ER lembut je kan. (tangan didada mata keatas) tu yg my soldier redha je bila pegang.. HEHEHEHE



Barang lain  macam tisu muka, handyplus, or ubat ubatan..mana tahu jalan jauh tiba2 emergency.. ada lah jgk ubat ubatan ni kan.. membantu kot.. selain tu ada satu barang ni memang ER akan sentiasa bawak sebab penting jugak lah..  Surah Yasin or ayat2 al-quran sebab orang kata boleh melindungi kita dari benda2 xelok macam orang nak pukau ke.?ni petua mak ER.. so memang setiap sorang dari kami adik beradik memang kena ada surah yasin ni.. dalam kereta pun kena letak.. tapi jangan lah bawak masuk toilet pulak.


oklah abes dah ER selongkar handbag. tu je lah barang2 yg ada.. selain tu ada lah resit barang time shoping, lepas tu ada gula2 lah.. kadang2 semak jugak hangbag kalau banyak barang.. so kena rajin2 kan lah diri tu untuk kemas ok.. jangan jadi macam ER yg malas ni. sebulan sekali baru rajin nak kemas..HEHEHEHE


oklah DDDDDDDAAAAAAAAAAA korunk.!!!!!

EchaRahman.=P



Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...