Tuesday, August 23, 2011

kad raya ^_^

Sapa kata zaman kad raya dah pupus.? ada lagi lah orang pos kad raya cuma dah kurang bukan terus pupus..


Aku dengan budak2 opis bersemangat taw nak pos kad raya.. tapi kiteorg bagi sesama kiteorg je lah.. sebab masing2 tak pernah dapat or bagi kad raya.. lagi2 dak lelaki..



So bagi yg first time tulis kad raya macam aku memang tak tahu nak tulis apa... ayat merapu wajib keluar.. (dah macam jawab exam spm pulak)tapi antara ayat wajib tulis kat kad raya adalah seperti..



Bape pasang baju raya tahun ni.?

Dah shopping raya ke.?

Kuih bape balang tahun ni.?

Rumah dah cat ke belum.?

Badan ko dah kurus ke.?(ni mesti sakit ati je kalau baca)..gggrrrrrrr


Tapi aku tak reti sebenarnya nak tulis sangat sebenarnya..  aku pun hentam je lah.. hahaha.. nasib lah dorang yg dapat kad raya aku ni kan... mesti menyumpah je baca ayat yg aku tulis.. dah lah comot pulaks tu.. pantun wajib ada lah.. ada 1 pantun tu en.soldier tolong create kan untuk member2 kiteorg.. sebab ada 2 org budak opis aku dia kawan time zaman2 sekolah kiteorg jugak..kira kenal lah..



Aku dah beli kad raya utk en.soldier kiranya tahun ni first time jugak aku nak bagi dia.. tapi tak tahu nak tulis apa.. dia penah bagi aku tapi 4tahun lepas masa tu baru2 bercinta lagi.. lepas tu hampeh.. dah tak bagi.. dia siap buat pantun sendirik lagi.. sebab dia pandai bab2 reka pantun ni.. (dalam hati ada taman la kata kan)



So yg kad raya untuk member opis semua dah siap.. cuma belum kasi je lagi.. yg untuk en.soldier tengah dok pikir2 lagi nak tulis apa.. nak buat ayat yg romantik tak reti (^-^).. yg member2 opis punya pun ambek masa berhari2 nak siap kan.. sebab nak mengarang ni ke ada mood kan..



Sekarang mood & idea aku tak sampai2 lagi.. tak boleh lah nak tulis untuk e.soldier~LOL~



Yeaayyyy petang ni buka puasa rumah akak opis aku.. kiteorg pau dia suruh masakan untuk kiteorg.. lagipun dia cuti hari ni.. kiteorg siap request nak pizza, kfc lah bagai.. mampos akak tu nak sediakan.. tak pe bukan selalu kan.?~LOL~


oklah tak sabar nak tunggu petang ni sebab kitoerg nak pegi buka rumag dia reramai.. dah terbau2 pizza ni..


kbai!












Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

1 comments:

-✿Ayu✿- said...

jgn lupa amik header echa tau...:p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...