Wednesday, September 21, 2011

Beraya rumah en.soldier (^_^)


Raya belum habis lagi kan.?so boleh lah cerita pasal raya lagi kan.?



Last week aku pegi raya rumah bakal mak mertua aku a.k.a rumah en.soldier. aku datang 2 kali. first datang dengan family second aku pegi raya rumah makcik dia. lepas tu baru singgah rumah dia. dah mak dia ajak. takkan tak singgah kan.?kejamnya aku. haha



Memang tiap kali raya aku akan raya rumah dia. kiteorang dah kenal 5tahun so dah lima kali ler aku pegi raya rumah dia. last week aku pegi sehari lepas majlis merisik aku. family dia ada buat open house. kira masa tu baru nak 'sah' jadi family la..haha.. perasan sudah.



Biasa lah kalau dekat rumah bakal mak mertua kena lah bersopan dan santun kan.?tak sempat nak ambek gambar uolls. habis tu senonoh sangat ke depan mak mertua dok snap2 gambar. haha. very tak senonoh. mau bakal mak mertua aku pitam.. haha



Masa pegi dengan family aku tu aku ok lagi. takde lah nervous sangat sebab ada mama aku kan. boleh lah dia borak2 dengan mak en.soldier. tapi second time aku pegi. wahhh. terkelu, terkedu, semua terr lah. . tapi nasib baik bakal mak mertua aku tu ok plus sangat sempoi.. lama2 aku boleh biasakan diri. macam2 kiteorang cerita. 



Sebelum ni aku memang tak penah pergi saje2 je rumah en.soldier. kalau datang pun time raya je. tu pun setahun sekali tak pun kalau ada kenduri. tapi jarang lah.



Satu kelemahan aku, aku ni jenis tak reti nak dok borak2 dengan orang tua. aku tak biasa. lagipun aku ni jenis pendiam uolls. (tangandidadamatakeatas). tapi aku kena biasakan la sebab en.soldier ramai sedara mara. so kena belajar dari sekarang. (^_^)



okhabis!bai






















Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

2 comments:

Awatif Azizi said...

wah,,,seronak la dia... beraya umah bakal mertua...hehehe

echa rahman said...

@Awatif Azizimsti la sronok..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...