Wednesday, June 1, 2011

Barang-barang yg wajib ada dalam handbag

Cuba check dalam handbag korang barang apa yg wajib korang letak dalam handbag.. sebelum keluar tu memang semua barang nak diangkut. kalau boleh dengan bilik2 pun korang nak angkut masuk beg kan.?sebab semua barang ada dalam tu.. Jom kita check barang apa yg korang wajib bawak kalau hangout.


Firstly purse or beg duit dalam bahasa skemanye.. yelah kalau xade purse macam mana nak beli tu beli ini.. tu pun kalau korang ada second bank a.k.a boyfren korang. sebab memang dia lah kena keluar duit. dah lah ic semua dalam tu kan.. so barang ni sangat penting ok!





Second handfone or telefon bimbit dalam bahasa skema.. yg ni memang wajib. sebab papehal yg jadi handfone ada.. janji ada kredit.. sebab boleh call sesapa kalau emergency kan.?





Third make up or alat solek.. yelah karang nak touch up senang. nanti muka dah berminyak2 siap boleh goreng ikan lagi.. tapi kalau ada make up boleh cover.. ye dak.?




Lepas tu perfume or minyak wangi.. nak hangout kena lah wangi2.. baru orang suka.. lagi2 hangout dgn boyfren. kalau busuk malu tu depan boyfren. so benda ni kena WAJIB ada yer kengkawan..




Hand lotion ni ER tak tahu lah penting ke x.. sebab sesetengah perempuan dorang wajib pakai & wajib bawak.. tapi kalau tengok dalam hangbag ER memang xde lah.. sebab ER xsuka pakai lotion tu.. geli lah.. tu yg tangan ER lembut je kan. (tangan didada mata keatas) tu yg my soldier redha je bila pegang.. HEHEHEHE



Barang lain  macam tisu muka, handyplus, or ubat ubatan..mana tahu jalan jauh tiba2 emergency.. ada lah jgk ubat ubatan ni kan.. membantu kot.. selain tu ada satu barang ni memang ER akan sentiasa bawak sebab penting jugak lah..  Surah Yasin or ayat2 al-quran sebab orang kata boleh melindungi kita dari benda2 xelok macam orang nak pukau ke.?ni petua mak ER.. so memang setiap sorang dari kami adik beradik memang kena ada surah yasin ni.. dalam kereta pun kena letak.. tapi jangan lah bawak masuk toilet pulak.


oklah abes dah ER selongkar handbag. tu je lah barang2 yg ada.. selain tu ada lah resit barang time shoping, lepas tu ada gula2 lah.. kadang2 semak jugak hangbag kalau banyak barang.. so kena rajin2 kan lah diri tu untuk kemas ok.. jangan jadi macam ER yg malas ni. sebulan sekali baru rajin nak kemas..HEHEHEHE


oklah DDDDDDDAAAAAAAAAAA korunk.!!!!!

EchaRahman.=P



Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...