Friday, June 17, 2011

perhimpunan 'BERSIH' 9 julai 2011

Perhimpunan bersih tapi tak berapa nak bersih sangat lah.. ok2 ER bukan nak bercakap mengenai perhimpunan bersih yer... sebab saya bukan lah seorang ahli politik.. tak pernah terfikir, tak akan terfikir dan xnak berfikir utk menjadi ahli politik... semak otak mak uollss



Tapi ER nak cakap pasal tarikh yg dorang nak buat perhimpunan tu.. itu tarikh aniversary ER with mr. soldier yg ke limatahun ok.. (dah jauh kami berjalan).. tak syoknya.. baru nk rasa romantik2 sikit that day (tangan didada mata keatas)..  for sure lah ER tak boleh keluar masa tu.. sebab 'MEM BESAR' a.k.a mama mesti tak kasi keluar.. sebab risau katanya jadi pape nanti... padahal kami bukan nak dating area masjid jamek or sogo.. apa kelas uollss..



Cerita pasal perhimpunan bersih ni.. ER nak cerita pasal pengalaman masa tahun 2009 kalau tak silap pernah ada 1 perhimpunan baju merah or himpunan ISA kot.. dorang buat perarakan sepanjang jalan dari sogo, masjid jamek, dataran merdeka sampai mana tah.. masa tu hari sabtu kalau tak silap.. ER datang kerja sebab buat overtime.. then start pagi tu pun orang dah ramai berkumpul dekat area sogo.. tu tak de hal sangat lah sebab dorang tak kacau area masjid jamek lagi..












Masa tengahari dorang dah start berarak depan opis ER area masjid jamek.. seram kot.. semua panik ..sebab sampai ada yg nak masuk dalam bangunan ni.. nasib baik guard sempat kunci semua pintu kat floor bawah.. memang hari tu sangat menakutkan yer kawan-kawan..ER dapat tengok depan mata dorang berarak.. sebab kiteorang semua tinjau dari tingkap.. memang jelas nampak ramai giler orang.. sampai nak keluar beli makan pun suruh budak lelaki yg pergi beli.. ada la 2,3 orang member lelaki ER pergi tinjau area sogo.. dorang kata memang ramai giler orang.. then kalau keluar je mata jadi pedih sebab FRU dah sembur gas pemedih mata.. tapi memang betul sebab masa ER on the way nak balik petang tu gas pemedih mata tu still belum hilang lagi sebab ER boleh rasa tapi tak de lah pedih sangat.. rasa2 manja je.. nasib baik time tu kakak ER ada..tak de lah takut sangat lagipun ramai jugak orang dekat opis... memang pengalam ngeri lah that time... dan akan terjadi lagi bulan depan.. OH TIDAK!!!!!



Oklah harap-harap semuanya baik-baik aje.. tapi macam mana dengan aniversary kami.? macam plan nak jenjalan area luar dari KL.. melaka ok jugak sebab tak pernah pergi... cik ILLA NURWAHYU boleh tolong tunjuk jalan tak.?HEHEHEHEHE.. harap-harap jugak mr. soldier tak buzi time aniversary nanti.. so boleh lah berdating bersama...


p/s: sori kalau entry kali ni TERpanjang pulak.. bukan apa just nak berkongsi pengalaman ngeri plus menakutkan yg saya lalui berkaitan dengan perhimpunan ni.. fobia ok uollss.. thank jugak sebab korunk sudi baca.. ER sayang korang plus plus ok!


sekian,


EchaRahman=P



Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...