Sunday, October 2, 2011

Dunia nak kiamat, baik kawen cepat. kehkehkeh



Semalam aku, my sis & my mum pergi cari kain untuk majlis tunang. kenapa cepat sangat aku cari.?haruslah sebab nak hantar dekat tailor. takut tak sempat siap. ok aku bukan nak cerita pasal kain yg aku beli tu. tu sepriasss la kan. 



Aku cari kain dekat kamdar je. pergi kedai murah2 je. nanti buat baju cantik jugak kan. ada lah sorang uncle yg kerja kat situ, ajak aku mengumpat pulak. masa tu tengah dok survey2 kain lagi. then dia nampak sorang lelaki ni muka ala2 arab tengah dok survey2 kain jugak. then dia cakap macam nih.


Uncle : eh cuba tengok lelaki tu islam ke kafir.?(mata-dia-tajam-je-tenung-lelaki-tu)
Aku : entah lah uncle. muka macam islam.
Uncle : cuba tengok dekat tangan dia tu.
Aku : (aku pun tengok ler) rupenya lelaki tu ada tatu dekat lengan dia.
Uncle : tengok sekarang dunia sudah mau kiamat. orang islam pun nak jadi kafir.
Aku : (dengar je la uncle tu cakap)
Uncle : dunia dah nak kiamat. baik cepat kawen, kalau tak nanti tak sempat. *gelak
Aku :  *gelak. memang nak kawen lah nih.


Masa nak bayar uncle tu cakap nanti nak kawen jangan lupa hantar kad jemputan yer. haha. baiklah uncle asalkan kami dapat discount kalau beli kain. tapi takde lah aku cakap macam tu kan. kehkehkeh.








Aku pun tak sure uncle tu islam or indian sebab cara cakap macam islam tapi muka ala2 mamak penang. lantak lah. tapi yg penting points dekat situ adalah kawen cepat. kihkihkih. uncle nih macam tahu2 je aku nak ke arah tu. (^_^)





okhabis!bai
















Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...