Tuesday, February 15, 2011

rindu zaman sekolah.!!!



Assalammuaalaikum korunk!!!
hari ni  tibe2 saye cik ER teringat zaman2 sekolah a.k.a "zaman2 nakal" dulu
mmg dulu saye ter'sgtlah nakal. siap ade 'geng' lagi
wah sgt rindu zaman itu. & sgt rindu kat membe2 dulu.
mase sekolah rendah perangai boleh kawal lagi.
dulu saye penah jadi penolong ketua darjah dan2 yg bestnye
my soldier jadi ketua darjah. aww mmg sgt sesuai lah kan. *__*
jodoh dari kecik tu. heheheheheh
dan utk pengetahuan korunk. kiteorg penah 'bercinta' mase sekolah rendah dulu
cinta monyet je kot. mase tu saye xde la excited sbb xtahu bercinta pon
rasenye xsampai seminggu kiteorg kapel.
lepas tu putus. sampai lah naek form 4. baru terpaut kembali.
wah ayat rase mcm nak bagi tapak kasut saiz 9 je kat muke.
-_______________-

Mase masuk je sekolah menengah ok lagi. sbb mase tu baru form 1 and 2.
so xpandai lagi nak jadi nakal.
tapi2 masuk je form 3 nakal dah nampak. sampai kemuncak form 4
dah mule tunjuk taring. tapi jgn pikir bebukan ok.!
saye xdelah nakal yg sampai xdpt dibendung.
nakal2 pon belajar xtinggal. 
mase sekolah menengah ni I and my soldier still satu sekolah.
 mase ni dua2 ego.xnk tegur. dia bukan maen sombong lagi wa ckp lu.
saye pon ape lagi. lu sombong wa pon xingin nak tegur. ingat bagus sgt.
wah betol2 mara ni. tapi sekarang mara2 jadi sayang ler.
awwww  gatalnye. *wwweeeee-____-
tu lah sombong sgt last2 cari jgk saye balik. huhuhuhu
dah2. malu nak cite lagi. (sambil tersenyum kambing)


Sebenarnye saye rindu sgt nak masuk sekolah balik.
rindu cikgu2, rindu kantin, rindu makanan sekolah, rindu bilik darjah
rindu pondok yg depan sekolah tu sbb tu lah tempat dating kiteorg
and important thing is rindu kawan2 sekolah dulu
walaupon byk krisis dulu. biase lah zaman sekolah.
macam2 lah yg digaduhkan. bile pikir balik nak tergelak pon ade jgk.
sbb dah sah2 lah time tu mmg budak2. so perangai pon macam budak2 ler.
'geng' yg saye cakap tadi tu namenye 'whatever crew' (wc)
kiteorg lah group pompuan first yg letak name kt geng kiteorg.
baru lah junior2 kiteorg ikot. wah sgt bangga tau.
dgn muke bangga dan angkuh yg teramat sgt. *wweeee
kelakar kot time tu. bile geng lelaki yg agak wanted.
nampak je kiteorg lalu. dorang dah tahu group mane.
dalam sekolah tu byk jgk geng2 lelaki yg ade name sendiri.
so funny!!!tergelak sambil guling2.

Time tu tempat lepak haruslah KLCC.
kadang2 kalau nak pegi bukit bintang (bb) dari klcc
jalan kaki je sbb time tu zaman sekolah duet pon xmasyuk sgt.
mmg bersidailah budak2 sekolah kat klcc tu.
tapi mase tu saye tidak terlibat sgt.
sbb dikuarantinkan. xboleh keluar sgt time tu
how come!!!mmg patut pon.
kecik lagi kot time tu. (kecik lah sgt kan.?)

tapi pape pon semua kenangan tu akan jadi kenangan terindah buat cik ER
xkesah lah pahit atau manis. sntiasa tersemat dihati & kalbu
oklah dah penat nak berpotpet.
nak g makan dulu. jempot makan semua.:-)
p/s cik NURUL AIN, cik DIYANA ELINA, cik AIN AZURA, cik NINIE
dan kepada yg laen.
aku rindu sgt kat korunk.







GOODNITE
echarahman



Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...