Saturday, February 19, 2011

budaya orang malaysia bila pergi pasar malam

hiii uolllsss
pasar malam sape yg xpenah pegi kan.?
macam2 ade kan.?tapi yg saye xsuke bile pegi je pasar malam 
mesti jumpe perangai org yg menyakitkan hati dan jiwa yg lembut bak sutera ni.
wah promote diri nampak. hahahahahah
biasa lah kan manusia ni perangai laen2.

petang tadi saye baru lepas pegi pasar malam kat jalan TAR
ingatkan tengah2 bulan yg sengkek ni
org xramai. tapi tetap ramai jgk.
dgn cuaca yg panas terik tu walaupon dah petang.
saye dengan my sis jejalan kat sane.

dah lah sesak lepas tu cuace panas.
boleh pulak org2 ni buat hal.
ni antare nasihat yg saye nak bagi sikit.

  • kalau berjalan tu biar lah laju sikit. ni tak ingat org belakang nak tunggu dia jalan yg macam siput tu ke.?   
  • kalau dah tahu awak tu mengandung and xlarat nak jalan. duduk lah rumah je. ni dgn bawak anak keciknye lagi. tak ke menyusahkan org lain jugak. 
  •  kalau rase2 nak tgk baju yg berkenan. bawak2 lah masuk kedai tu terus. xpayah lah nak benti tengah2 jalan tu. ingat laluan kat pasar malam tu besar ke cik kak oiii.!!!
  • kepada para2 gadis tu kalau nak bercerita or bergurau senda jgn lah ambek port kat tengah2 jalan. menghalang laluan org kot.
  •  kepada gadis2 yg bajet hot and cun tu. xpayah lah nak cover cun sgt kat pasar malam ni. ni cuma pasar malam je ok.!and xpayah lah nak tergedik2 pulak time org tgh sibuk2 nak bershoping tu.
wah marah betol cik ER ni.heheheheh
bukan marah lah. cume nak mengingatkan je.
xsalahkan.?
oklah mate sudah mintak tido lah.
gudnite uolllss
echarahman

Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...