Wednesday, April 13, 2011

diet!


Hai korunk!!!
semenjak rasa diri dah makin gemok ni.
walhal orang cakap tak gemok pon.
tapi hanya diri yg tahu apa perubahan yg berlaku..
huhuhuhuhu
so dengan semangat waja dan berkat azam yg tinggi.
ER pon start diet.
dah 2minggu lebih ER ber'diet'
nak cakap ada perubahan..mungkin awal lagi
mana ada orang diet turun cepat


Cara2 saya diet
pagi just makan roti or kuih.
tengah ari makan nasi yg dulunya penuh satu bekas
sekarang suku je. tu pon 3 or 4suap saje and lauk2 tu lebih sikit la.
malam pulak buat air limau and xambil nasi.
tapi just ambil lauk.
tapi orang kata elok xpayah makan malam and
kalau nak makan pon sebelum pukul 7
tapi giler lapar sebab penat balik kerja.
sebelum tidur mesti buat senaman sikit.
especially buat sit up.
sebab nak kempiskan perut.
huhuhhuhuhu


Tapi setiap jumaat mesti mis diet. sebab time tu nafsu nak makan membuak2.
lebih2 lagi sekarang my soldier rajin ajak keluar makan malam.
habis diet seminggu.T____T
tapi mula2 memang susah badan nak terima kalau xambil nasi.
siap nak pengsan lagi. badan lemah.
tapi lama2 dah serasi la jugak.
lebihkan makan lauk.
kompem boleh.
tapi jangan lupa lebihkan minum air suam.
oklah saja nak share cara ER diet
mana tahu boleh turun ke kan.?
insyallah kalau ada usaha lebih.
selamat mencuba!!!
echarahman



Thank's Darling's!!jangan lupa comment ok!

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...